Vacumeren recepten
Overzicht recepten in vacuum verpakking
Vacuumrecepten worden ook wel sous vide recepten genoemd, hieronder een overzicht met sous- vide vacumeer recepten die wij bespreken:
Kipfilet sous vide
Kipfilet sous vide koken Kruid je kipfilet en doe ze in een vacuumzak. Verwijder de lucht uit de zak en sluit af door middel van een vacuummachine. Plaats de sous vide in een bak die groot genoeg is om genoeg water te bevatten zodat uw zak volledig ondergedompeld is en diep genoeg is om ervoor […]
Pork belly sous vide
Pork belly sous vide koken Varkensbuik, buikspek of ‘pork belly’ in het Engels zijn termen voor een heel populaire vleesstuk om te koken. Je kunt het braden, smoren en garen. Vooral garen is een succes. Langzaam garen met een sous-vide apparaat is de ideale oplossing om sappige resultaten te krijgen. Vereist lange kooktijden en koken […]
Rosbief sous vide
Rosbief sous vide koken Een gerecht met rosbief is altijd een topper in de keuken. Maar hoe moet je uw rosbief sous vide koken? U hoeft zich geen zorgen te maken dankzij deze standaard stappenplan. Je zult uw perfecte rosbief met een heerlijk saus serveren zoals een echte chef-kok. Verwarm uw waterbad en stel uw […]
Sous vide groenten
Sous vide koken groenten Groenten koken in een sous vide machine is geweldig. Met behoud van hun vitaminen en mineralen. Ze worden gekookt rond de 84 graden Celsius. Tijd instellen is rond 50 minuten tot 4 uur. Afhankelijk van wat voor type groente je kookt en de dikte van de stukken. Wortelen bijvoorbeeld duren 1 […]
Kabeljauw sous vide
Kabeljauw sous vide koken Het koken van kabeljauw in een oven of een pan vereist vaardigheid, bij weinig kennis kan uw kabeljauw niet lekker eruit zien. Dankzij de sous vide kunt u perfect kabeljauw koken doormiddel van een waterbad met temperatuurregeling. Door de kabeljauw onder vacuüm te koken, wordt het vocht in de vis vastgehouden. […]
Sukade sous vide
Sukade sous vide koken Heerlijk sukade….genieten van een rundvleeslap! Daar smult iedereen van. Dankzij de sous vide machine bereid je sukade als een echte kok! Volg de standaard gebruikswijze van sukade sous vide koken hieronder. Dep het rundvlees droog. Kruid de sukade vleeslappen aan beide zijden met zout en zwarte peper. Gebruik boter en bruin […]
Beenham sous vide
Beenham sous vide koken Beenham is een heerlijk gerecht, zeker bij de feestdagen. Het bereiden via sous vide koken is een handige kookmethode om uw varkensvlees te garen. Uw beenham leg je in stukken in een vacuumzak en daarna seal je het zakje goed dicht door middel van een vacumeermachine. Gedurende 2 uur tot maximaal […]
Short ribs sous vide
Short ribs sous vide koken Ribbetjes maken zoals een echte chef-kok. Restaurant kwaliteit gegarandeerd dankzij de sous vide kookmethode. We leggen je de standaardwijze uit hoe je short ribs sous vide moet koken. Er bestaan ook nog alternatieven om je spareribs heerlijk zacht te bereiden, als je spareribs maakt in een slowcooker kan de sous-vide […]
Picanha sous vide
Picanha sous vide koken Staartstuk of picanha is een deel van het rund dat populair is in Portugal en Brazilië. De meeste gebruiken picanha op de barbecue maar bij koude of winterse weer is het gezelliger om lekker binnen te eten. Het wordt steeds populairder op de menukaart. Vandaar dat men wil weten hoe je […]
Sous vide steak
Sous vide steak bereiden Een lekkere steak of biefstuk in huis halen met een beter resultaat als op restaurant. Dat is mogelijk dankzij steak koken in sous vide. Vacuumgaren is een handige kookmethode om uw steak een sappigere en malsere smaak te geven. Je legt eerst uw stukken biefstuk in een vacuumzak. Daarna onderdompel je […]
Sinaas- amandel cake
Ingrediënten:
- 3 kopjes bloem voor alle doeleinden, gezeefd
- 1 kop (2 stokjes) boter, verzacht
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 kopjes suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel amandelextract
- Kopje melk
- 1 theelepel vanille
- 1 eetlepel sinaasappelsap
Kookaanwijzingen:
- Verwarm de oven voor op 350 ° F.
- Vet twee broodpannen van 9×5 inch in en bestuif ze met bloem.
- Klop bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.
- Combineer melk en sinaasappelsap in een kleine kom.
- Klop de boter en suiker in een grote kom met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot ze licht en luchtig zijn.
- Eieren toevoegen, een voor een, goed kloppend na elke toevoeging. Klop het amandelextract en vanille erdoor.
- Voeg bloemmengsel toe, afwisselend met melkmengsel, goed kloppen na elke toevoeging.
- Giet in voorbereide pannen.
- Bak 35 minuten of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
- Koel in pannen 10 minuten.
- Verwijderen naar draadrekken; volledig afkoelen.
- Garneer met stervrucht, aardbeien en sinaasappelschil.
Geen reacties gevonden