Skip to main content

Asperges sous vide

Asperges sous vide koken

Sous vide koken wilt zeggen onder vacuum koken. Uw asperges bereiden in een waterbad met de juiste temperatuur. Geen zorgen meer over uw overgekookte asperges. Sous vide koken zorgt dat de asperges zoet, mals en knapperig worden. Dankzij de vacuumzak houdt de asperges hun versheid, vitaminen en mineralen.

  1. Was uw asperges en droog ze goed af. Knip de uiteinden bij, want ze zijn meestal taai.
  2. Vul uw bak met water. Gebruik de sous vide stick en stel de temperatuur in op 84ºC.
  3. Voeg ze toe in een vacuumzak en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Schik ze in een enkele laag. (Zorg ervoor dat je ze in één laag schikt. Als uw zak niet groot genoeg is, gebruik dan meerdere zakken).
  5. Verzegel uw vacuumzak door middel van een vacuummachine.
  6. Leg de zak in het waterbak.
  7. Kook 10 minuten als je dunne asperges zijn. Dikkere asperges hebben tot 15 minuten nodig om te koken.
  8. Na de timer, haal je het zakje en de asperges uit de zak.
  9. Serveer het met andere groenten of vlees.
  10. Smakelijk!

Opmerkingen asperges in sous vide

  • Olie voegt extra smaak toe aan uw asperges maar u kunt het weglaten als u de voorkeur geeft aan een gezonder bijgerecht.
  • Kruiden met zout en peper. En andere kruiden eventueel.
  • Besprenkel olijfolie bij het bewaren van asperges met zout. De natrium kan ervoor zorgen dat de asperges de felgroene kleur verliezen en een beetje grijs worden tijdens het koken.

Als je graag nog meer info wilt weten over sous vide kijk dan eens naar onze startpagina van sous vide. Hier zul je buiten asperges sous vide ook vele andere verschillende sous vide machines vinden.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *