Sous vide groenten
Sous vide koken groenten
Groenten koken in een sous vide machine is geweldig. Met behoud van hun vitaminen en mineralen. Ze worden gekookt rond de 84 graden Celsius. Tijd instellen is rond 50 minuten tot 4 uur. Afhankelijk wat voor type groente je kookt en de dikte van de stukken. Wortels bijvoorbeeld duurt 1 tot 4 uren.
Zorg dat je zak goed vacuum dicht is.
Soort | Minimaal | Maximaal | Graden in Celsius |
Wortelen, Aardappelen | 1-2 uren | 4 uren | 84 |
Rapen, Bieten | 2,5 uren | 4 uren | 84 |
Asperges, Broccoli, Maïs | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Bloemkool, Aubergine, Uien | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Sperziebonen, Pompoen, Bonen | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Geen reacties gevonden