Skip to main content

Picanha sous vide

Picanha sous vide koken

Staartstuk of picanha is een deel van het rund dat populair is in Portugal en Brazilië. De meeste gebruiken picanha op de barbecue maar bij koude of winterse weer is het gezelliger om lekker binnen te eten. Het wordt steeds populairder op de menukaart. Vandaar dat men wilt weten hoe je het best kunt bereiden en zeker voor sous vide. Het sous vide koken van picanha stel je temperatuur in op 57 graden Celsius gedurende 2,5 uur tot maximaal 4 uur afhankelijk van uw grootte en dikte van het rundvlees. De staartstuk bestaat uit de tweehoofdige dijspier en het omliggende vet. Het vet wordt lichtjes verwerkt bij het sous vide koken. Het eindresultaat zal een sappige malse vlees worden.

Bij het vacumeren van picanha, uw zak goed dichtsealen met een vacummeermachine.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *