Skip to main content

Sous vide temperatuur

Welke temperatuur heeft sous vide?

Het sous vide koken is een handige methode om vlees te vacuumgaren bijvoorbeeld. Maar welke temperatuur moet je bepaalde vleessoorten instellen? De sous vide temperatuur heeft een grote invloed op de sappigheid en textuur van de soort vlees of groenten. Daarvoor hebben we hieronder een tabel gezet voor de standaard sous vide temperaturen. Opgelet de dikte van de vlees of groente bepalen de tijd. De gegevens zijn gebaseerd op 2,5 cm tot 7 cm dikte.

Soort


Minimaal


Maximaal


Graden in Celsius


Ossenhaas, biefstuk1 uur4 uren57
Rundskoteletten3 uren6 uren57
Wild rundvlees8-10 uren12-24 uren57
Rundsvlees spare ribs24 uren48-72 uren57
Lam10 uren24-48 uren57
Varkenshaas1,5 uur6-8 uren57
Varkenskoteletten2-4 uren6-8 uren57
Varkensschnitzels4-6 uren8-10 uren57
Varkensvlees gebraden12 uren30 uren71-80
Varkens Spareribs12 uren30 uren71-80
Varkensbuik5 uren8 uren85
Kip wit vlees met been2,5 uur4-6 uren63,5
Kip wit vlees zonder been1 uur2,5 uren63,5
Kalkoen wit vlees met been4 uren6-8 uren63,5
Kalkoen wit vlees zonder been2,4 uur4-6 uren63,5
Eendenborst1,4 uur 4-6 uren63,5
Kalkoen been of dij8 uren10 uren74
Eend been of dij8 uren10 uren74
Tonijn, heilbot, snapper, tong20 minuten  30 minuten  52
Zalm, forel, makreel30 minuten  40 minuten  52
Kreeft45 minuten  60 minuten  60
Sint-jakobsschelpen40 minuten60 minuten60
Garnalen30 minuten40 minuten60
Wortelen, Aardappelen1-2 uren4 uren84
Rapen, Bieten2,5 uren4 uren84
Asperges, Broccoli, Maïs50 minuten1,5 uur84
Bloemkool, Aubergine, Uien50 minuten1,5 uur84
Sperziebonen, Pompoen, Bonen   50 minuten1,5 uur84

 



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *