Skip to main content

Sous vide temperatuur

Welke temperatuur heeft sous vide?

Het sous vide koken is een handige methode om vlees te vacuumgaren bijvoorbeeld. Maar welke temperatuur moet je bepaalde vleessoorten instellen? De sous vide temperatuur heeft een grote invloed op de sappigheid en textuur van de soort vlees of groenten. Daarvoor hebben we hieronder een tabel gezet voor de standaard sous vide temperaturen. Opgelet de dikte van de vlees of groente bepalen de tijd. De gegevens zijn gebaseerd op 2,5 cm tot 7 cm dikte.

Soort


Minimaal


Maximaal


Graden in Celsius


Ossenhaas, biefstuk 1 uur 4 uren 57
Rundskoteletten 3 uren 6 uren 57
Wild rundvlees 8-10 uren 12-24 uren 57
Rundsvlees spare ribs 24 uren 48-72 uren 57
Lam 10 uren 24-48 uren 57
Varkenshaas 1,5 uur 6-8 uren 57
Varkenskoteletten 2-4 uren 6-8 uren 57
Varkensschnitzels 4-6 uren 8-10 uren 57
Varkensvlees gebraden 12 uren 30 uren 71-80
Varkens Spareribs 12 uren 30 uren 71-80
Varkensbuik 5 uren 8 uren 85
Kip wit vlees met been 2,5 uur 4-6 uren 63,5
Kip wit vlees zonder been 1 uur 2,5 uren 63,5
Kalkoen wit vlees met been 4 uren 6-8 uren 63,5
Kalkoen wit vlees zonder been 2,4 uur 4-6 uren 63,5
Eendenborst 1,4 uur 4-6 uren 63,5
Kalkoen been of dij 8 uren 10 uren 74
Eend been of dij 8 uren 10 uren 74
Tonijn, heilbot, snapper, tong 20 minuten   30 minuten   52
Zalm, forel, makreel 30 minuten   40 minuten   52
Kreeft 45 minuten   60 minuten   60
Sint-jakobsschelpen 40 minuten 60 minuten 60
Garnalen 30 minuten 40 minuten 60
Wortelen, Aardappelen 1-2 uren 4 uren 84
Rapen, Bieten 2,5 uren 4 uren 84
Asperges, Broccoli, Maïs 50 minuten 1,5 uur 84
Bloemkool, Aubergine, Uien 50 minuten 1,5 uur 84
Sperziebonen, Pompoen, Bonen    50 minuten 1,5 uur 84

 



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *