Skip to main content

Aardappelen vacuüm bewaren

Aardappelen vacuüm bewaren

Goede vacuummachine

Vacumeren van voedsel is een geweldige manier om voedsel lang te bewaren. Het is ook gemakkelijk te doen, zolang u een goede vacuümsealer heeft. Doe het voedsel gewoon in een vacuümzak en gebruik de machine om de lucht eruit te vacumeren. Normaal gesproken kunnen rauwe aardappelen maanden meegaan als ze worden bewaard in een donkere en droge ruimte met een temperatuur onder de 10 graden Celsius. Maar niet iedereen heeft een kelder die aan al die voorwaarden voldoet.

Vacuümverpakte aardappelen gaan tot een week in de koelkast.

Een eenvoudigere manier om rauwe aardappelen te bewaren, is vacuümverpakken en invriezen. Maar je kunt ze niet vacuüm sealen en invriezen zoals ze zijn. Ingevroren hele aardappelen verliezen vaak hun textuur en consistentie. Ze zijn ook moeilijk volledig te drogen na het wassen. Het restvocht verkort hun levensduur in de vriezer, zelfs als je ze vacuüm verzegelt. Het vacuüm sealen van gedehydrateerde aardappelen is eenvoudig en houdt ze veel langer in goede staat dan wanneer je ze gewoon in een pot bewaart.

Gedehydrateerde aardappelen die vacuümverpakt zijn, gaan gemakkelijk jaren mee in een diepvries.

Aardappelpuree vacumeren

Aardappelpuree kan ongelooflijk goed worden bewaard als ze vacuüm worden afgesloten en ingevroren. Ze kunnen meer dan 6 maanden meegaan zonder hun smaak te verliezen. De beste manier om ze op te slaan is in de vorm van pasteitjes. Bereid gewoon uw aardappelpuree zoals gewoonlijk en maak er dan pasteitjes van. Vacumeer de pasteitjes in porties voor één maaltijd.

OPGELET: Zoals altijd, voor het uitpakken controleer of het voedsel nog in goede staat is, als het een bederfelijke geur heeft of als de verpakking beschadigd is gooi je de inhoud best weg!

Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Reacties

Leen DESMET juni 23, 2021 bij 6:27 am

Hoelang kan ik gekookte aardappelen die vacuum verpakt zijn bewaren in de frigo (niet diepvriezer) ?

Beantwoorden

Gilles juni 23, 2021 bij 10:54 am

Koelverse verpakte aardappelen hebben een houdbaarheid van ongeveer een week. Na opening van de verpakking wordt aangeraden om de inhoud binnen 1 dag te gebruiken. Vacuüm verpakte en gepasteuriseerde aardappelen zijn 3 – 4 keer langer houdbaar.

Verder speelt de temperatuur ook een rol. Sommige mensen zetten hun koelkast op een lagere temperatuur.

Verder hangt het ook af van het model vacuummachine die u gebruikt. Duurdere modellen zijn in staat meer lucht uit de vacuumzak te trekken. Ik zou zeggen steek de vacuum verpakte aardappelen in de frigo en geef ons een update over je eigen bevindingen.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *