Skip to main content

Hoe moet je tomatensaus inmaken? Het volledige stappenplan

Tomatensaus inmaken

Tomatensaus inmaken

Voor je tomatensaus gaan inmaken ook wel wecken genoemd is het van belang dat je heel proper en net te werk gaat. Het inmaken van voedsel gebeurt hygiënisch omdat het eten voor langere tijd bewaart blijft in de weckpot mag het zeker niet besmet zijn met schadelijke bacteriën.

Dus altijd goed je handen wassen voor je begint met inmaken van de tomatensaus! Was elke keer als je moet niezen of als je naar het toilet bent geweest.

Maak de tomatensaus eerst volgens het recept van je keuze. Als je dit gedaan hebt ga je nu de potten steriliseren in kokend water gedurende 10 minuten. Dit is om alle schadelijke stoffen en bacteriën te vernietigen zodat je voedsel voor zeer lange tijd in de weckpot bewaart kan worden.

3 stappen tomatensaus in een weckpot inmaken

  1. Als het water aan de kook is gebracht leg je de rubberen ringen 2 minuten in het water en de glazen weckpot laat je ongeveer 10 minuten liggen in het kokend water. Duw ze goed onder met een houten lepel zodat alle bacteriën goed vernietigd worden. Als je dit hebt gedaan zijn alle bacteriën dood en kan je nu je tomatensaus inmaken.
  2. Vul de weckpot terwijl ze nog warm is en zorgt ervoor dat je niet morst op de randen. Sluit de weckpot nu met de rubberen ring en de beugelsluiting. Je tomatensaus blijft veel langer houdbaar als deze ingemaakt is. Met een weckpot zorg je dat alle zuurstof uit de pot verdwijnt en daarom blijft de tomatensaus dramatisch langer houdbaar.
  3. Nu gaan we stap 1 nog eens herhalen met de tomatensaus in de weckpot! Gebruik een weckketel indien mogelijk. Zet de inmaakketel aan en selecteer de juiste temperatuur en tijd De wecktijd begint pas als de temperatuur bereikt is waarop je de inhoud moet opwarmen.
TIP: Gebruik een Inmaakketel om de weckpotten perfect om te warmen zonder al te veel gedoe.

Je tomatensaus is nu ingemaakt! Tijdens het afkoelen van de pot zal de weckpot volledig luchtvrij worden. Hierdoor kan je de tomatensaus voor langere periode bewaren zonder dat het gaat bederven.

Extra gezond omdat er geen conserveringsmiddelen in de pot zitten.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *