Skip to main content

Nadelen vacumeren

nadelen vacumeren

Prijs

Het kopen van een vacuummachine kan duur zijn. De kosten van een machine kunnen gemakkelijk boven de 50 euro liggen, afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de machine. Ook zijn er de lopende kosten van het verpakkingsmateriaal, dat in rollen of zakken wordt geleverd.

Koop de Wartmann WM-1507 SL nu via deze link en krijg Gratis 100 Marmelot Vacuumzakken bij je bestelling!

Veiligheid

Het verwijderen van zuurstof uit de verpakking is een belangrijk voordeel bij vacuümverpakking. Bepaalde bacteriën die bederf veroorzaken, hebben zuurstof nodig om te groeien en zich voort te planten. Zonder zuurstof gaat het voedsel veel langer mee omdat de bacteriën niet kan kweken. Maar het voordeel van een zuurstofarme omgeving kan ook een nadeel zijn. Er zijn soorten bacteriën die ziektes veroorzaken die de voorkeur geven aan een zuurstofarme omgeving en die heel goed groeien in vacuüm verpakt voedsel. Als je het gevoel hebt dat het voer dat je hebt erg schoon en onbesmet is, dan zou dit geen probleem moeten zijn, maar als er enige twijfel is over de veiligheid, dan mag het eten niet vacuüm verpakt worden, want dan creëer je gewoon een perfecte voedingsbodem voor sommige zeer slechte bacteriën zoals voedselvergiftiging.

OPGELET: Het vacuumverpakken van de volgende voedingsmiddelenis niet aanbevolen: ui, knoflook, champignons en bonen, ook zachte kazen zijn afgeraden, omwille van het risico van botulisme en schimmels.

Kwaliteit

Soms gaat het vacuüm niet aan omdat de luchtweg niet fatsoenlijk is afgesloten. Als dit gebeurt, is er niet genoeg zuigkracht om het vacuüm te laten werken. Om dit te controleren, kijkt u naar de staat van de ronde afdichting aan de linkerkant van de onderkant van de machine. Kijk of het beschadigd is. Vervang hem indien nodig. Controleer de slangen om te zien of ze gebarsten of beschadigd zijn. Vervang ze als dit het geval is. Bekijk de afdichtingen van de afvalbak en kijk of ze kapot zijn. Koop een nieuwe bak indien nodig.

nadelen vacumeren
Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *