Skip to main content

Vacumeren betekenis

vacumeren betekenis

Wat is vacumeren?

Vacumeren verlengt de levensduur van veel verschillende soorten voedsel aanzienlijk, van kaas tot vlees tot soep. Door traditionele methoden te gebruiken, gaat vlees doorgaans ongeveer 6 maanden mee in de vriezer. Vacuümverpakt vlees gaat echter 2-3 jaar mee in de vriezer. Het koelen van vacuümverpakte kaas gaat tot 4-8 maanden mee, in tegenstelling tot de 1-2 weken voor kazen die op standaardmethoden worden bewaard.

Door uw voedsel af te sluiten en lucht te verwijderen, blijven de smaken, textuur en vochtigheid van het voedsel behouden. Bovendien haalt u ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, aangezien vacuümverzegeling helpt om de voedingswaarde van voedsel te behouden.

Vacuüm sealen is de perfecte manier om vlees te marineren en om extra kruiden en smaken aan gerechten toe te voegen. De verpakking sluit alle vocht en heerlijke smaken af en marineert direct je vlees. Vacumeren doe je het best met een vacuummachine.

Definitie vacuum verpakken

Vacuümverpakking is een verpakkingsmethode waarbij lucht uit de verpakking wordt verwijderd voordat deze wordt verzegeld. Deze methode omvat het (handmatig of automatisch) plaatsen van items in een vacuumzak. De lucht van binnenuit wordt verwijderd dankzij de vacuumsealer en de verpakking wordt verzegeld.

De bedoeling van vacuümverpakking is meestal om zuurstof uit de vacuumzak te verwijderen om de houdbaarheid van voedsel te verlengen en bij flexibele verpakkingsvormen, om het volume van de inhoud te verminderen.

Meer info over vacuumzakken klik hier.

vacuumzakken
Vacumeren zorgt voor meer efficiëntie en een nettere organisatie in uw koelkast en vriezer en verzegelde items nemen veel minder ruimte in en geven u meer vrijheid.

Bacteriën

Door ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard, beschermd en zuurstofvrij is. Het voorkomt dat er schadelijke schimmels en bacteriën groeien. Vacuümverpakking vermindert zuurstof uit de lucht en voorkomt verdamping van vluchtige componenten.

Kleding vacumeren

Vacuümverpakking vermindert de bulk van non-foodartikelen aanzienlijk. Kleding en beddengoed kunnen bijvoorbeeld worden opgeborgen in zakken die worden geëvacueerd met een huishoudelijke stofzuiger of een speciale vacuümverzegelaar.


Bekijk onze Vacuum verpakken kleding info pagina voor meer info hierover.

Vacuum verpakken kleding
Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *