Skip to main content

Kaas vacumeren

Waarom kaas sealen

Als u kaas vacuüm verzegelt/ sealt dan houdt u het vocht vast en houdt u alle lucht buiten. Dit is een goede manier om kaas te bewaren omdat kaas een levend organisme heeft.

U kunt een functie van een vacuummachine gebruiken als u voedsel probeert te verzegelen dat vloeistoffen of mogelijk vocht in de zak heeft. De functie heet “Moist” (vochtig). Vele vacuummachines hebben die functie om vochtig voedsel zoals kaas te vacumeren. Exclusief soepen en sauzen. Het apparaat trekt eventueel toegevoegd vocht in de verwijderbare lekbak. Ook zal de verwarmingsbalk het warmteniveau aanpassen om een afdichting te verzekeren met eventueel toegevoegd vocht.

Op de onderstaande foto ziet u de Foodsaver V2860, de rode cirkel duidt aan voor vochtig voedsel te vacumeren. Stel deze functie in vooraleer je kaas begint te sealen.

Kaas vacumeren

Voordelen kaas vacumeren

✅Het is heel belangrijk om voedselproducten te beschermen tegen bederf, maar het behouden van de smaak, het uiterlijk en de versheid van het voedsel is de oplossing: vacuüm verpakken.
✅Kaas gaat overal 4 tot 6 maanden mee wanneer deze vacuüm wordt afgesloten. Het verlengen van de houdbaarheid is een duidelijk voordeel voor retailers.
✅Visueel aantrekkelijk zo een vacuümverpakking, stelt de consument in staat het grootste deel van het product dat hij koopt te zien. Folie, containers en andere soorten verpakkingen verbergen vaak het eigenlijke product. Een duidelijke verzegelde verpakking stelt de consument in staat om met vertrouwen te kopen.
✅Naast het verbeteren van het uiterlijk van de kaas, houdt een vacuümafdichting hem vrij van stof, ongedierte, vocht en andere omgevingsverontreinigingen die de kaas zouden kunnen beschadigen of beschadigen.
✅Met de juiste machine is vacuüm sealen een zeer snelle verwerking en een efficiënte methode voor het verpakken en conserveren van kaas.

OPGELET niet geschikt: zachte kazen (blauwe kaas, brie, camembert, ricotta en andere zachte en ongepasteuriseerde kazen)

Handige tips vacumeren

  • Zorg dat ook gevacumeerde kaas niet te warm wordt bewaard.
  • Let op dat de vacuum niet lek is. Het plastic moet strak om de kaas zitten. Als u het vacuum verbreekt is de kaas te bewaren zoals onverpakte kaas.
  • Voor de hygiene, gebruik latex handschoenen om kaas te behandelen omdat kaas bacteriën bevat. en zo bij het hanteren van kaas kan er andere bacteriën die schimmelgroei op uw kaas kunnen bevorderen.
  • Wissel de kant waar je van snijdt af, dit zorgt ervoor dat een bepaalde kant van de kaas niet te oud wordt en daardoor minder snel schimmel ontwikkelt of uitdroogt.
Foodsaver V2860 kopen


No Comments found


Got a question or an opinion for this article? Share it with us!

Your email address will not be published. Required fields are marked *