Skip to main content

Verse kruiden vacumeren

Lava v.400 Professionele kopen

Versheid en smaak

Kruiden zijn de ingrediënten die de lekkerste gerechten een beetje smaak en pit geven. Daarom is het belangrijk dat deze krachtige kruiden effectief worden bewaard om versheid en smaak te behouden. Blancheer die malse bladeren van de delicate kruiden voordat ze verzegeld worden. Dit helpt de smaak te behouden wanneer je de plant opent en later gebruikt. Bladgroenten zoals basilicum, bieslook, koriander, dille, munt en peterselie kun je het beste blancheren voordat je ze afdicht.

Laat de kruiden een paar seconden in kokend water vallen voordat je ze met een keukentang eruit haalt. Leg ze nog een paar seconden in een kom met ijswater, haal ze er weer uit en dep ze droog met keukenpapier. Vacumeer ze vervolgens voor later.

Opgelet: Verzegel geblancheerde kruiden niet terwijl ze nog nat zijn. Vochtige kruiden kunnen hun consistentie verliezen en in moes veranderen.

Vermijd het snijden

Geblancheerde kruiden moeten worden ingevroren om nog langer vers te blijven. Sommige bevroren kruiden – zoals koriander en peterselie – worden slap bij het ontdooien. De smaak is nog intact, maar hierdoor zijn de planten minder bruikbaar als garnering. Snij de kruiden niet fijn voordat u ze invriest. In het beste geval is het niet nodig, maar het zal het opslagproces niet schaden, terwijl in het slechtste geval zachte bladeren kunnen worden gekneusd. De bevroren kruiden zijn namelijk vaak makkelijker te snijden met een mes.


Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Lava V.333 Premium
Caso Fastvac 3000
Lava V400 Premium

Ga naar onze start pagina voor meer info over vacumeren.Reacties

M Faverey januari 8, 2021 bij 9:47 am

Ik zit zo ‘s te denken… waarom tuinkruiden blancheren en daarna pas vacumeren? Waarom niet eerst vacuüm trekken en dan bij lage temperatuur sous vide blancheren? Dan pas invriezen. Beter voor smaken en flavours.

Beantwoorden

Gilles januari 8, 2021 bij 12:16 pm

Beste M Faverey, nu je het zegt daar heb je wel een punt, de smaken blijven inderdaad beter behouden als je sous vide gaat bereiden. Wij zelf hebben tot op heden nog geen tuinkruiden sous-vide gemaakt, enig idee qua tijden? Bedankt voor je leuke suggestie.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *