Skip to main content

Verse kruiden vacumeren

Versheid en smaak

Kruiden zijn de ingrediënten die de lekkerste gerechten een beetje smaak en pit geven. Daarom is het belangrijk dat deze krachtige kruiden effectief worden bewaard om versheid en smaak te behouden.

Blancheer die malse bladeren van de delicate kruiden voordat ze verzegeld worden. Dit helpt de smaak te behouden wanneer je de plant opent en later gebruikt. Bladgroenten zoals basilicum, bieslook, koriander, dille, munt en peterselie kun je het beste blancheren voordat je ze afdicht.

Laat de kruiden een paar seconden in kokend water vallen voordat je ze met een keukentang eruit haalt. Leg ze nog een paar seconden in een kom met ijswater, haal ze er weer uit en dep ze droog met keukenpapier. Vacumeer ze vervolgens voor later.

Opgelet: verzegel geblancheerde kruiden niet terwijl ze nog nat zijn. Vochtige kruiden kunnen hun consistentie verliezen en in moes veranderen.

Vermijd het snijden

Geblancheerde kruiden moeten worden ingevroren om nog langer vers te blijven. Sommige bevroren kruiden – zoals koriander en peterselie – worden slap bij het ontdooien. De smaak is nog intact, maar hierdoor zijn de planten minder bruikbaar als garnering.

Snij de kruiden niet fijn voordat u ze invriest. In het beste geval is het niet nodig, maar het zal het opslagproces niet schaden, terwijl in het slechtste geval zachte bladeren kunnen worden gekneusd. De bevroren kruiden zijn namelijk vaak makkelijker te snijden met een mes.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *