Skip to main content

Groenten vacumeren

groenten vacumeren

Kan je groenten vacuum verpakken?

De meeste mensen vragen zich af of je groenten mag vacumeren. Je kan bijna alle groenten vacumeren. Op deze pagina doen we voor hoe het moet. Let wel op met verse bonen, deze leven nog en scheiden gassen af vandaar dus dat je ze beter niet vacuum verpakt omdat ze anders gaan schimmelen. Verpak champignons, knoflook of uien niet vacuüm. Behalve als je het daarna invriest. Met zachte kaas kaas moet je ook oppassen. Er zit een hoge zuurtegraad in deze voedingsmiddelen waardoor er sneller bacteriën kunnen ontstaan waaronder Clostridium botulinum.

Ja, je mag groenten vacuumverpakken uitgezonderd: ui, knoflook, champignons en bonen, ook zachte kazen zijn afgeraden, omwille van het risico van botulisme en schimmels.

Zorg er wel voor dat er niet te veel vocht bij de groentjes zitten. Indien nodig combineer de vacuumzakken voor vochtig voedsel om er zeker van te zijn dat het vocht in de papieren strip blijft hangen van deze speciale vacuumzakken.

Groenten-vacumeren

Groenten-vacumeren voor het proces

groenten-vacuum-verpakt

Groenten-vacuum-verpakt na het procss

Zoals je ziet mag je groenten vacumeren. Als er nog vragen zijn reageer dan we horen het graag van u.

Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Reacties

A.G. van Roosmalen augustus 2, 2021 bij 10:13 am

Tja ik maak de vacuumzakken van een rol. Dus zonder papiersnijder en zit dus met teveel vocht. De reepjes spitsboog doe ik nu eerst in een plasticzakje met keukenrolpapier erom. Dan gaat het net. Ik heb de groente eerst laten uitlekken en met een theedoek zoveel mogelijk nattigheid opgediept. Maar erg veel werk met dubieus resultaat. Hoe anders?

Beantwoorden

Gilles augustus 2, 2021 bij 10:19 am

Beste,

Als je vochtig voedsel wilt vacumeren check dan zeker Hoe vochtig voedsel vacumeren Als je groenten gaat vacumeren kan het inderdaad een zooitje worden als er nog veel vocht in de groentjes zit. Vooral bij stoofpotjes kan dit het geval zijn. Meestal gebruikt met Vacuumzakken met vochtabsorberende strip om dit optimaal te laten verlopen. In de link zie je ook een filmpje hoe ik deze vacuumzakken met vochtabsorberende strip gebruik.

Hopelijk kun je nu verder.

Team VacuumTest.be

Beantwoorden

Chris augustus 19, 2021 bij 8:32 am

Hoe kan je bonen het best vacumeren en bewaren?
Nergens een goeie manier te vinden

Beantwoorden

Team Vacuumtest augustus 19, 2021 bij 10:30 am

Beste Chris,

Het hangt ervan af.

Gedroogde bonen kun je vacumeren en dan langdurig bewaren.

Bereide bonen, kun je vacumeren en daarna bv in de diepvries bewaren, dan blijven ze langer goed en hebben geen last van kristalvorming en uitdroging.

Verse bonen leven nog en scheiden gassen af. Die kun je daarom niet vacuumbewaren, dat gaat schimmelen.

Je kunt ze wel eerst blancheren, dan vacumeren en bv bevriezen. Hetzelfde geldt voor kiemen en scheuten.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *