Skip to main content

Glazen pot steriliseren

Glazen pot steriliseren

Als je van plan bent om voedsel te wecken is het van belang dat alle bacteriën in het proces gedood worden. Dit doen we door de glazen pot te steriliseren.

Op deze pagina overlopen we het steriliseren van een glazen weck pot. Het is heel eenvoudig. Lees onze weckpot informatie pagina als je zelf nog geen weckpot in huis hebt. Hier kan je de beste modellen terug vinden. Hieronder de verschillende manieren om je weckpot te steriliseren.

De eerste en belangrijkste stap is je hand hygiëne, zorgt dat je handen goed gewassen zijn zodat er zeker geen bacteriën in of op de pot terecht komt.

Was altijd je glazen pot goed af met warm water en zeep voordat je de glazen pot steriliseert. Steriliseren komt er op neer dat je de glazen pot gedurende 10 minuten in kokend water onderdompelt zodat de pot bacterievrij wordt.

Je kan ook een oven of vaatwasmachine gebruiken om je glazen pot bacterie vrij te maken. Maar dit is meestal niet voldoende aangezien de temperatuur waarmee je vaatwasser wast rond de 65 °C is. Je kan dit verhelpen door de oven op 150 graden voor te verwarmen. Laat daarna de glazen potten 20 minuten op 120 °C heet worden. Op deze manier worden alle bacteriën wel gedood.

Verder kan je de glazen potten ook schoon maken met Heet water en soda. Het reinigt grondig, ontvet en maakt de flessen proper. Spoel goed af met vloeiend heet water zodat er zeker geen soda mee in de pot terecht komt als je het voedsel gaat inmaken.

Glazen bokalen zijn zeer geschikt om te wecken. Omdat glas dicht is van structuur kan er niet zoveel vuil op het oppervlakte blijven hangen. Je kan het makkelijk en snel afwassen met warm water en zeep.

Verder is het extra gezond omdat er geen BPA stoffen in zitten. Glazen bokalen steriliseren moet je doen voor je over gaat tot het inmaken van voedsel.

Aandachtspunt: Zoals je hebt gelezen is het van belang dat je de weckpot goed proper maakt en steriliseert voor je het voedsel gaat wecken. Zo ben je er zeker van dat er geen bacteriën in de pot terecht komen.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *