Skip to main content

Short ribs sous vide

Short ribs sous vide koken

Ribbetjes maken zoals een echte chefkok. Restaurant kwaliteit gegarandeerd dankzij de sous vide kookmethode. We leggen je de standaardwijze uit hoe je short ribs sous vide moet koken.

  1. Niet alle vet verwijderen van uw ribben enkel overtollige vet.
  2. Vul het water in de sous vide machine en stel de temperatuur in op 57 graden Celsius.
  3. Bestrooi zout en peper op uw ribben.
  4. Steek uw ribben in een vacuumzak en eventuele kruiden zoals knoflook of zwarte peper.
  5. Seal het goed dicht d.m.v. een vacuummachine.
  6. Wanneer het water de temperatuur bereikt heeft, dompel je de vacuumzak.
  7. Laat het koken gedurende minimaal 24 uur en maximaal 48-72 uren. Afhankelijk dikte en grootte.
  8. Haal de ribben uit de vacuumzak en dep ze droog.

Serveertip: BBQ saus en aardappelpuree.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *