Skip to main content

Vacuüm verpakte maaltijden

vacuüm verpakte maaltijden

Pastamaaltijden

Ze blijven over het algemeen drie tot vier dagen in de koelkast. Als je het laat vacumeren door een vacuummachine, zou je het tot vijf dagen kunnen opdrijven.

Opgelet dat pastagerechten soms het risico lopen een beetje droog te worden omdat uw pasta extra saus opneemt. U kunt extra saus toevoegen voordat u hem opwarmt door paar druppels water om de pasta te breken of meer saus toevoegen.

Meer info over saus vacumeren klik hier.

Bewaar vacuümverpakte etenswaren in de koelkast of vriezer.
Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860

Voedsel sealen

Vacuümverpakking kan veilig zijn voor voedsel dat bevroren wordt bewaard. Wanneer ingevroren voedsel is ontdooid, is het het beste om in de koelkast te ontdooien om de groei van bacteriën te vertragen.

Zorg ervoor dat de verzegeling compleet is en dat er geen vuil in de verzegeling zit.

Overzicht Vacuüm verpakte maaltijden

Gehaktballen vacuum verpakt

Gehakt-ballen-vacumeren-stap-1Mag ik gehaktballen vacuum verpakken? Ja dat gaat heel eenvoudig! Steek de gehaktballen in de vacuumzak en als je vacuummachine over een zachte voeding stand of een vochtige voeding stand beschikt, gebruik deze dan zodat je gehaktballen niet te sterk tegen elkaar worden geplet door het vacuum proces. Als je apparaat deze stand niet heeft, […]

Groenten vacumeren

Groenten-vacumerenKan je groenten vacuum verpakken? De meeste mensen vragen zich af of je groenten mag vacumeren. Je kan bijna alle groenten vacumeren. Op deze pagina doen we voor hoe het moet. Let wel op met verse bonen, deze leven nog en scheiden gassen af vandaar dus dat je ze beter niet vacuum verpakt omdat ze […]

Kippenreepjes vacumeren

Kippen-wok-reepjes-vacumerenMag je kippenreepjes vacumeren? Bijna alle soorten gevogelte mag vacuum verpakt worden. Hieronder een paar foto’s zodat jij kunt zien hoe wij de kippenreepjes vacuum verpakken. Dankzij deze bewaarmethode blijft je voedsel veel langer houdbaar in de frigo en diepvries. Ja, je mag zonder twijfelen kippenreepjes vacumeren! Zoals je kon zien ging het vacumeren van […]

Wok groenten vacumeren

Mag je wok groenten vacuum verpakken? Veel mensen vragen zich af of je wok groenten mag vacuum verpakken, aangezien deze meestal vochtig sap bevatten. Uiteraard is dit geen probleem, je gebruikt het best een vacuumzak voor vochtvoedsel deze hebben een vocht absorberende strip die het vocht opvangt. Bekijk het hoofdstuk vochtig voedsel vacumeren voor meer […]

Vacuum verpakken vlees

vlees vacumerenKan je vlees vacumeren? Ja, je kan vlees heel makkelijk vacumeren. Steek gewoon het zakje vol je vlees en begin te sealen. Zo eenvoudig is het! Let er wel op als er vocht bij je vlees zit dat je dan een zakje gebruikt voor vochtig voedsel te vacumeren. Deze heeft meestal een papieren strip aan […]

Bloedworst vacumeren

Wartmann WM 2005 EC vacuummachineEenvoudig bloedworst vacumeren Lekkere bloedworst met appelmoes is goud waard bij elke gerecht. Maar het bewaren van bloedworst is niet altijd gemakkelijk wegens de verpakking, grootte en je wilt liefst de kwaliteit behouden. Dankzij een vacuummachine zorgt het dat uw bloedworst helemaal vacuum dicht is en je kunt het daarna eenvoudig bewaren in de vriezer […]

Brood vacumeren

Foodsaver-FSV017-kopen

FoodSaver vacuummachines De FoodSaver, een klein keukenapparaat, maakt gebruik van vacuümafdichting om de houdbaarheid van vers voedsel te verlengen. Vooral brood en andere gebakken producten gaan niet lang mee als ze worden blootgesteld aan lucht, en door vacuüm sealen en invriezen blijven ze langer vers. Alle FoodSaver-modellen werken om lucht rond het voedsel te verwijderen […]

Kaas vacumeren

kaas vacumeren

Waarom kaas sealen? Als u kaas vacuüm verzegelt/ sealt dan houdt u het vocht vast en houdt u alle lucht buiten. Dit is een goede manier om kaas te bewaren omdat kaas een levend organisme heeft. U kunt een functie van een vacuummachine gebruiken als u voedsel probeert te verzegelen dat vloeistoffen of mogelijk vocht […]

Soep vacumeren

soep vacumerenHoe seal je soep? U kunt  soep niet vacumeren als het nog vloeibaar is. Het vacuüm verpakken van vloeistoffen is een beetje lastig vandaar mag je niet zomaar soep vacumeren. Probeer de soep in een ijsblokjes houder te plaatsen zodat je je soep in kleine portie kan maken. Na het invriezen kunt u de soep […]

Verse kruiden vacumeren

Lava v.400 Professionele kopenVersheid en smaak Kruiden zijn de ingrediënten die de lekkerste gerechten een beetje smaak en pit geven. Daarom is het belangrijk dat deze krachtige kruiden effectief worden bewaard om versheid en smaak te behouden. Blancheer die malse bladeren van de delicate kruiden voordat ze verzegeld worden. Dit helpt de smaak te behouden wanneer je de […]

Vacuum verpakte asperges

asperges vacumeren

Vacumeren asperges Om te voorkomen dat uw verse asperges bederven, sluit u ze vacuüm en vriest u ze in. Door uw verse groenten vacuüm te sealen, wordt zuurstof uit de zak verwijderd. Eenmaal vacuüm verpakt en ingevroren, blijven asperges ongeveer 2 jaar vers. Blancheren Uw groenten kort koken in kokend water of stomen is een […]

Aardappelen vacuüm bewaren

beste vacuummachine

Goede vacuummachine Vacumeren van voedsel is een geweldige manier om voedsel lang te bewaren. Het is ook gemakkelijk te doen, zolang u een goede vacuümsealer heeft. Doe het voedsel gewoon in een vacuümzak en gebruik de machine om de lucht eruit te vacumeren. Normaal gesproken kunnen rauwe aardappelen maanden meegaan als ze worden bewaard in […]

Vacuüm verpakt vlees

vlees vacumerenVlees sealen Vlees in grote hoeveelheid kopen is een geweldige manier om geld te besparen in de supermarkt. De traditionele methoden om deze aankopen op te slaan, kunnen er echter voor zorgen dat de koelkast direct vol zit met vlees. Dankzij de vacuumsealer kunt u op een andere manier van voedsel bewaren. Om het voedsel […]

Vacuüm verpakte vis

Vis vacumeren Nadat de vis is schoongemaakt en klaargemaakt, plaatst u deze op een bakplaat, bedekt u deze met plasticfolie en laat u deze een nacht snel invriezen. Daarna maak je de vis in stukken en leg de afzonderlijke porties in microstructuur zakken en sluit ze vacuüm af. Meer info over vacuumzakken klik hier. Vis […]



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *