Skip to main content

Sous Vide Test 2020

 

 

De beste sous vide voor ieders Budget

 

Wartmann WM-1507 SV kopen

Meestal is de keuze aan sous vide kokers groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod. Voor de mensen die pas beginnen met Sous-Vide is het niet meer zo simpel om een geschikte sous vide koker te vinden die bij hen past. Hier kun je vanaf nu ook terecht voor alles i.v.m. Sous vide koken. Wij helpen je verder!

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jou feedback

✅ Informatief referentiepunt voor sous vide

✅ Betrouwbare partners

De beste sous vide koker vind je hier

Je bent hier zeer waarschijnlijk terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een sous vide. Als dat het geval is zoek niet verder dit is het referentiepunt voor sous vide. Hier zul je de beste sous vide vinden voor iedere prijsklasse. Wij analyseerden een groot aantal sous vide apparaten en keken ook naar de gebruikers-beoordelingen om zo onze keuze te maken.

Vanuit daar konden we een winnaar selecteren voor elke prijsklasse, namelijk High End, Mid Range en Budget. Buiten onze 3 prijsklasse winnaars bespreken we ook nog andere populaire alternatieven die de moeite waard zijn. En ook de beste goedkope sous vide bespreken we uitgebreid en komen hier aan bod! Lees gerust verder om alles over een sous vide koker te weten te komen.

Dit zijn de beste sous vide kokers maar ook de duurste, we hebben alle sous vide het label high end gegeven zodat jij weet dat het hier gaat om een heel duurzaam sous vide apparaat!
De mid range sous vide kokers zijn voor mensen die niet zo diep in de buidel willen tasten maar toch een zeer degelijk sous vide apparaat aan willen aanschaffen. Dit is een combinatie van Duurzaamheid en Budget.
De naam zegt het zelf, dit zijn de goedkoopste sous vide kokers die er zijn. Wij hebben de beste budget sous vide koker uitgeselecteerd voor jou. Als je niet zoveel wilt investeren en toch een degelijke sous vide koker in huis wilt halen, dan adviseren we je onze Budget winnaar aan.

Sous Vide TOP 10

ModelReviewPrice
1 Wartmann WM 1601 SV Wartmann WM-1601 SV

90.67%

“Groter, sterker en kwaliteit, dat zijn de eerste 3 woorden die in ons opkomen als we een beoordeling moeten geven aan deze reus. De Wartmann WM-1601 SV is perfect voor professioneel gebruik.”

599,00 €

Lees ReviewKoop
2 steba sv2 sous vide koker Steba SV2

88.67%

“Met een inhoud van 10 liter komen de gerechten er heerlijk gaar uit. We zijn heel tevreden met de resultaten van dit topmodel.”

184,35 €

Lees ReviewKoop
3 Solis 8201 pro Solis 8201 pro

0%

Lees Review
4 Proficook SV 1112 Proficook SV 1112

0%

Lees Review
5 Severin SV2447 Severin SV2447

0%

Lees Review
6 Anova Precision Cooker Nano Anova Precision Cooker Nano

0%

Lees Review
7 Espressions EP5000 Espressions EP5000

0%

Lees Review
8 CASO SV900 CASO SV900

93.83%

“Ideale sous-vide voor de horeca, voldoet alle kwaliteiten”

295,00 €

Lees ReviewKoop
9 Wartmann WM-1505 SV Wartmann WM-1505 SV

94.5%

“Geweldige apparaat, het is zijn prijs waard!”

209,00 €

Lees ReviewKoop
10 Wartmann-Sous-vide-circulator-WM-1507- review-test Wartmann WM-1507 SV

81.33%

“Zeer goed semi-professioneel kookstaaf, doet exact wat je er van verwacht tot op de graad nauwkeurig. “

159,00 €

Lees ReviewKoop

 

Wat is sous vide?

 

Wat is sous vide koken nu eigenlijk?

Zelfs onervaren gebruikers weten wat Sous-Vide koken is, het is belangrijk dat je de vertaling van de woorden ” sous vide ” begrijpt. Sous-Vide is afkomstig van de Franse taal, het betekent “onder vacuüm”. Het is dus met een Sous-Vide Koker dat de veeleisende hobbyhok alle soorten koken “onder vacuüm” doet. Vacuüm koken verwijst naar een innovatieve kookmethode.

Deze wordt gekenmerkt niet alleen door de speciale procedure of een speciale techniek per se, maar eerder door de vorm van het koken die zeer zacht is en heel veel plezier belooft tijdens het eten. Fundamenteel, kan een kok bij sous vide vlees, groente, vis enz,.. bij lage temperatuur koken, zodat de vitaminen of hittegevoelige bestanddelen van het voedingsmiddel grotendeels behouden blijven. Deze worden in feite vernietigd in de klassieke keuken door de hoge temperaturen met het koken en bakken, dit is totaal anders bij Sous-Vide Vacuüm koken.

Wartmann WM-1601 SV

599,00 €

Lees ReviewKoop
Steba SV2

184,35 €

Lees ReviewKoop

 

Hoe werkt een Sous-Vide Apparaat?

Interessant is het dat er twee soorten Sous-Vide kokers te onderscheiden zijn. Enerzijds zijn er de apparaten die dezelfde functie als een dompelaar hebben. De sous vide koker van dit type, werk doordat het water in het waterbad verhit wordt en juist dit is het voordeel van de moderne Sous Vide Kokers, de constante temperatuur over de hele kooktijd. Je kunt dit apparaat in een eigen vat zetten, gewenst naar grote zodat je een zeer groot aantal voedingsmiddelen tegelijk kan Sous-Vide koken: bv. de Steba SV100 & de Sous-Vide Circulator Zoals je ziet hebben deze Sous-Vide kokers geen eigen waterReservoir / waterbad. Vandaar dus dat je makkelijk je eigen Vat kan kiezen gewenst naar grote wat dus zeer handig is bij grote gelegenheden waarbij grote aantallen gerechten Sous-Vide bereidingen worden gebruikt. Sous Vide Kokers die werken op onderdompeling principe hebben in het algemeen dompelthermostaten en vormen een bijzonder flexibel en dus immens populaire keuze. De inrichting wordt verhit en op een bepaalde temperatuur gehouden voor een bepaalde tijdsperiode.

Lees onze reviews van de meest populaire sous vide kokers. Voor je overgaat tot een aankoop van een sous vide, is het verstandig dat je eerst onze reviews bekijkt waar we de sous vide kokers uitgebreid bespreken en ook zodat je een wegwijs hebt om een geschikte keuze te maken.

 

De voordelen van Sous Vide koken

 

Talrijke voordelen van Sous Vide koken

Het duurt meestal langer voor het eten Sous Vide te bereiden of gaar te koken. Maar in het algemeen, is het allemaal een kwestie van organisatie dus met andere woorden goed gepland koken. De nadruk op gezonde en smakelijke voeding! dit is de reden voor de aanschaf van een Sous-Vide koker.

Gezien het feit dat de bereiding van het voedsel veel zachter is heeft dit tot bijgevolg dat de waardevolle ingrediënten worden bewaard in veel grotere mate, en ook de smaak van het gekookte Sous-Vide eten is veel beter. Daarom loont het en raden wij aan om te kiezen voor deze technologie.

Het loont de wetenschap dat de verwerkte voedingsmiddelen vacuüm verpakt worden voor het koken en in een speciale foliezak in het waterbad worden geplaatst. Na de juiste instelling van de temperatuur voor het kookproces kan het zachte koken beginnen, zonder zorgen! Want het Sous-Vide apparaat werkt met een timer en de temperatuur is heel nauwkeurig dus kun je makkelijk andere dingen doen terwijl je gerechten perfect gaar gekookt worden.

Eenvoudig Culinaire gerechten koken

De eenvoud van sous-vide maakt het mogelijk om de lekkerste gerechten en met de beste kookresultaten te behalen. Als je vlees of vis sous vide kookt, kom je qua smaak en kwaliteit op het niveau van top restaurants uit. Het leuke is ook dat je gerechten niet kunnen aanbakken en de volledige smaak behouden blijft terwijl alles heerlijk zacht en perfect gekookt wordt! Kies nu voor de kookmethode van de toekomst!

sous vide

 

 

Waarom zou je Sous Vide koken?

Zoals je hierlangs kunt lezen zijn er veel voordelen als je sous vide kookt. Hieronder hebben we alle voordelen duidelijk opgesomd zodat jij weet waarom het nu de tijd is om sous vide te koken:

✅ Ongeëvenaard zacht voedsel

✅ Behoud van smaken, sappen, vitaminen en mineralen

✅ Langer houdbaar

✅ Intense smaak

✅ Je bepaald zelf de tijd en temperatuur

✅ Gezonder

✅ Maakt weinig geluid

✅ Eenvoudig te bereiden

 

Sous Vide Koopgids

 

 

De voordelen die komen met de aankoop van een sous vide Koker spreken voor zich. Zo is het een feit dat hoogwaardige apparatuur om permanent de warme temperatuur te behouden alleen maar ongeveer 0,05 kW aan energie verbruikt. zodat de efficiëntie van de moderne Sous Vide kokers echt voor zich spreken. Zo kunnen de vooroordelen van de onervaren consumenten worden weerlegd, die geloven dat de soms uren of zelfs dagen lang koken met de Sous-Vide apparatuur zou gepaard gaan met een immense energieverbruik. Maar toch gebruikt de amateur kok met het gebruik van de Sous-Vide niet meer dan ongeveer één cent per uur om de sous vide koker voldoende te laten functioneren. Opmerkelijke tijdelijke voordelen heeft Sous Vide Koker ook aan te bieden. Stelt u zich de volgende situatie eens voor:

U verwacht voor 20:00 gasten en het eten was op tijd klaar en wacht in de oven of op het fornuis om te worden geserveerd op de platen en vervolgens geserveerd. Maar wat kun je doen als de bezoekers of gasten op korte termijn een vertraging of annulatie hebben? In de pan of in de oven, zou het heerlijke roze vlees verrassend snel grijs en taai worden, terwijl zelfs na vele uren de buitengewone delicatesse een mooie kleur behouden wordt met Sous-Vide Koken.

Sous Vide Koken in verschillende uitvoeringen

Een andere trend zijn Sous-Vide apparaten waarin het water in het eigen reservoir zit. De Temperatuur is hierbij ook nauwkeurig omdat het water altijd in beweging wordt gehouden, zodat een soort stroming of beweging van waterdeeltjes wordt geproduceerd, waardoor de temperatuur altijd zeer nauwkeurig blijft. De constante stroom van de deeltjes is ook de basis dat de temperatuur in het reservoir van de sous vide koker steeds hetzelfde blijft.

Zo zullen deze Sous Vide kook apparaten een hoogtepunt zijn voor de veeleisende hobby koks en al degenen die zo willen koken tot in de perfectie. Deze categorie van keukenapparatuur is nog steeds op dit moment meer in de horeca bekend en minder in de eigen keuken (thuisgebruik).

Omdat de functionaliteit van deze Sous Vide Koker zo hoog is, echter, en de resultaten zijn zo goed zijn, zijn er meer en meer fabrikanten die deze producten produceren. ook voor thuisgebruik dus. Het is ook de moeite waard om te weten dat deze sous vide kokers (met reservoir) een stuk duurder zijn in het algemeen dan de dompelthermostaten (Waar je een eigen Vat/Waterbad moet gebruiken). Echter, als je kijkt naar de functionaliteit en de resultaten die deze apparaten realiseren met deze technologie, dan zijn dergelijke Sous-Vide apparaten letterlijk onbetaalbaar en onmisbaar in de keuken.

Goed voorbereid – genieten van lekker en gezond

Opmerkelijk is dat de sous vide koker je gerechten heerlijk maakt. Het maakt niet uit welke gerechten, met het sous-vide proces kan je dagen op voorhand koken. Na de voorbereiding in de sous vide koker hoeft de afgewerkte maaltijd of het vlees alleen maar in de koelkast of vriezer bewaard worden, en daarna wanneer u wenst uithalen, opdienen en opwarmen. De andere voordelen die de Sous Vide Kokers te bieden hebben zijn, het extreem lage vitamine verlies, die vooral kan worden verklaard door het zeer zachte bereidingsproces. Bovendien zijn lage temperaturen, een ander aspect, ze hebben een gunstige invloed op het behoud van vitamines en andere waardevolle ingrediënten in het voedsel. Zoveel flexibiliteit en ook de smaak zit goed, er is plaats voor veel creativiteit in de voorbereiding van het eten. Volgens de doorgewinterde professional en amateur-koks is dit slechts een opmerkelijk aspect dat spreekt voor zichzelf.

 

Welke soorten Sous Vide kokers zijn er?

 

Sous vide koker in een vat

Als het gaat om sous vide koken zijn er twee basisvarianten. Ten eerste zijn er de klassieke sous vide kokers in het ontwerp van een vat die gewoonlijk is gemaakt van roestvrij staal en waarbij water kan worden gevuld.

Daarin koken van het vlees of dergelijke, worden dan zo geplaatst zodat die grotendeels bedekt zijn met een deksel, en kan koken voor vele uren, nauwkeurig uiteraard. Een belangrijk voordeel is dat sous vide apparaten de warmte van het water kan garanderen, zelf over langere perioden. Een aanpassing is niet nodig, maar je kunt er zeker van zijn dat je met een Sous-Vide apparaat vele andere dingen kunt doen die anders niet zo simpel konden gedaan worden. In feite biedt de semi of professionele sous vide koker in de huiskeuken (huishoudelijk) en in de commerciële keukens heel veel voordelen.

Afhankelijk van de grootte van de container kunnen grote hoeveelheden worden opgeslagen of gekookt, zodat u niet alleen tijd, maar ook geld kunt besparen door de hoge energie-efficiëntie.

Wartmann WM-1507 SV review

De klassieke versie: dompelthermostaten

Met de dompelthermostaten (waar je een extern vat moet hebben) kook je niet minder gezond en ook het behouden van vitaminen is een zeker een feit.

Dit type van koken biedt vele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen in verband met deze techniek(dompelthermostaten). Dit is een relatief klein, zeer handig apparaat dat je gewoon moet hangen op de rand van een pot/vat en daarna moet bevestigen. De sensor of de temperatuur staaf wordt daarna in het water gedaan dat aan de pot is toegevoegd om het vlees zachtjes te laten koken. Ook de werking van het apparaat en een constante warmte ontwikkeling en temperatuurregeling worden gewaarborgd met de dompelthermostaten. Klein nadeel van deze praktische en zeer flexibele uitvoering is echter dat men geen deksel op de pot kan zetten, aangezien de haak van Inhangthermostaat over de rand loopt. In tegenstelling daarmee kan echter worden benadrukt dat dit Sous-Vide type veel voordeliger is, dan sous vide koken in semi-professioneel gebruik, of in de horeca.

Daarom kan men zeggen met complete bewijzen dat de dompelthermostaten een ideale optie zijn voor degenen die nog onbekend zijn met het sous vide koken en het toch op een vriendelijke manier wilt ontdekken met deze Sous Vide. Ook kun je een naar groter gewenst vat gebruiken dat veel meer aantallen sous-vide kan bereiden dan de normale standaard Sous-Vide uitvoeringen met een eigen vat en deksel. Dit kan bv heel handig zijn voor gelegenheden, trouwfeesten, Horeca, enz,,…

 

Waar moet ik opletten bij de aankoop van een Sous-Vide Koker?

 

Het kopen van een sous vide koker is meestal een investering op lange termijn. In principe maakt het niet uit of het een roestvrijstalen houder of een ander hoogwaardig kunststof is. Hier hangt het af van de samenstelling van het materiaal en de verwerking ervan. Dezelfde aspecten hebben onze professionele analyses onder de loep genomen. Hoe groter het apparaat of hoe groter de capaciteit van de container, hoe hoger de portefeuille/investering zou moeten zijn. Als u een besluit maakt, bijvoorbeeld om redenen voor een kostenbesparing te maken voor een Sous Vide koker, begrijp dan dat deze apparaten zich onderscheiden door een laag wattage, maar het is goedkoop om te kopen, “het loont” op het einde omdat zoals altijd blijkt, de lage wattage meestal gelijk staat aan de opwarmfase, die trouwens een echte ” energie-eter is” en deze kan zeer lang duren bij de goedkopere modellen. Dit kan voorafgaand aan de bereiding van het voedsel als een echte nadeel worden beschouwd omdat het langer duurt eer de temperatuur op gang is.
De hoge kwalitatieve aard, is net zo belangrijk als het hanteren van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening / handleiding van het apparaat. Zeker is dat de moderne technologie over het algemeen zeer geavanceerd is vandaag de dag met de Sous Vide koker en vacuummachines, maar het is van essentieel om het vertrouwen op de apparaten die worden gekenmerkt door een gebruiksgemak en flexibiliteit zeker te onderscheiden. Het maakt geen verschil bovendien om te kiezen voor een klassieke Sous Vide Koker of voor een dompelthermostaat. Het moet gebruiksvriendelijk zijn.
Natuurlijk bij het gebruik van de selectie / keuze van de juiste Sous Vide kokers is de grootte van de container/waterbad/vat een zeer belangrijke rol. Dus is het zinvol om op voorhand van de aankoop duidelijk te zijn over wat je erin wilt bereiden. In de toekomst is het ook belangrijk om te weten hoe vaak je de sous vide koker wilt gebruiken of wanneer het apparaat alleen van tijd tot tijd gebruikt wordt.
Het maakt niet uit hoe vaak de sous vide koker gebruikt wordt. Het energieverbruik is een zeer belangrijk aspect dat een rol zou moeten spelen bij u keuzen om het gewenste apparaat te selecteren. kwaliteits apparaten zijn in staat om een watertemperatuur van maximaal 85 graden te bereiken en te handhaven dit is voldoende over vele uren. Voor kleine apparaten, overigens voldoende waterinhoud van ongeveer 4 Liter, terwijl een sous vide koker ook een capaciteit van 8 of 9 liter voor een 4-persoons huishouden kan hebben. Afhankelijk zuinig verbruik, is des te beter. in het algemeen het opwarmen of de lengte van de doorlooptijd van het kookprocess. Zelfs dit is al geassocieerd met een aanzienlijk stroomverbruik.
Het maakt meestal niet uit of een sous vide koker met een roestvrijstalen of plastic behuizing komt. De betrouwbare functionaliteit speelt een veel belangrijkere rol. Zo moet een sous vide koker functioneren binnen handbereik en mogelijk zonder al te ingewikkelde instellingen worden gemaakt. Design en niet alleen het ontwerp is hier belangrijk, maar ook de waarde of kwaliteit van het textuur. Hier wordt dus ook extra op gelet bij onze reviews dat het kwalitatief is.
Wij merken op dat een hoge kwaliteit, high-performance apparaat noodzakelijkerwijs gepaard moet gaan met een hoge aanschafprijs zowiezo. Uit onze testen is dat gebleken, dat er nogal wat leveranciers zijn die hun sous vide kokers met een aantrekkelijke prijs aanbieden, maar de functionaliteit en waarde zijn erbarmelijk zelfs met de lage prijs blijft hier niets te wensen over.

 

vlees sealen

Hoe moet je nu juist sous vide koken?

Sous-Vide is de kookmethode van de toekomst, het voedsel wordt zacht gegaard op lage temperatuur in een waterbad. En zo gaat het: De voeding wordt bereidt, bijvoorbeeld, een sappige steak, knapperige verse groenten of verse vis, wordt voorbereid en extra gekruid. Daarna wordt het gerecht in een vacuümzak gedaan en wordt de lucht weggezogen, terwijl de zak vervolgens luchtdicht met een las wordt afgedicht.

Daarna wordt de zak in het waterbad gebracht dat op een nauwkeurige temperatuur is ingesteld naargelange het gerecht, en zachtjes gekookt wordt bij een lage temperatuur gedurende lange tijd. Na de juiste kooktijd kan de zak weer verwijderd worden en opengesneden en dan is de voeding zeer gaar gekookt en lekker zacht.

Sous vide koken in stappen:

Vul het Sous Vide Systeem met voldoende water en stel het in op de gewenste temperatuur, zodat deze kan opwarmen.

  1. Bewerkt het te koken product voor het kookproces (marineren, saus enz,..)
  2. Plaatst het product in een vacuümzak, zorg ervoor dat de zak schoon blijft.
  3. Trek vacuüm (eventueel met extra smaakmakers)
  4. Plaats het vacuüm getrokken product in het Sous Vide Systeem. Sluit het deksel. Eventueel met de sous vide ballen voor temperatuur behoud.
  5. Stel de minimale tijd en temperatuur in. Gaar het product aan de hand van de temperatuurtabel (zie vb. onderaan deze pagina, maar er zijn genoeg tabellen op het internet te vinden die complexere schema’s voorstellen.
  6. Wanneer het voedsel is bereid, eerst de stoom laten ontsnappen.
  7. Bij indirect gebruik: koel het product snel terug in een snelkoeler of op ijswater. Bij direct gebruik: open de vacuümzak, vang de sappen op.
  8. Werk het indien gewenst à la minute (bakken) af of bewaar tot verdere bereiding.

 

Sous-Vide wordt aangeraden door Vacuumtest.be aangezien het één van de beste kookmethodes is. Wij zijn hier echt van overtuigd en top chef-koks ook!

Meest gestelde vragen over sous vide:

Sous vide is het langdurig koken van voedsel in water bij lage temperaturen in een speciale sous vide vacuumzak,

Sous vide waterballen zorgen ervoor de de warmte in je vat niet snel verloren geraakt. Je kunt sous vide ballen zien als een soort isolatie.

Ja dat gaat eenvoudig, zorg er zeker voor dat je de ontdooi tijd ook in het achterhoofd houd zodat je vlees perfect gaar is na de kooksessie. (meestal een half uurtje extra koken).