Wat is Sous Vide?

Wat is het en hoe werkt het bespreken we uitgebreid hier

Inhoud

  1. Wat is sous vide ?
  2. Talloze voordelen van sous vide koken
  3. Hoe werkt een sous vide koker?
  4. sousvide Garer in verschillende uitvoeringen
  5. voordelen en toepassingen van Sous Vide Kokers
  6. Goed voorbereid – genieten van lekker en gezond
  7. Welke soorten Sous Vide Kokers zijn er?
  8. De klassieke versie
  9. Dus hebben we de Sous Vide Kokers getest:
  10. Wat moet ik op letten bij het kopen van een Sous Vide Kokers?

1 Wat is Sous-Vide koken?

Zelfs onervaren gebruikers weten wat Sous-Vide koken is, het is belangrijk dat je de vertaling van de woorden ” sous vide ” begrijpt. Sous-Vide is afkomstig van de Franse taal, het betekent “onder vacuüm”. Het is dus met een Sous-Vide Koker dat de veeleisende hobbykok alle soorten koken “onder vacuüm” doet. Vacuüm koken verwijst naar een innovatieve kookmethode, die wordt gekenmerkt niet alleen door de speciale procedure of een speciale techniek per se, maar eerder door de vorm van het koken die zeer zacht is en heel veel plezier belooft tijdens het eten. Fundamenteel, kan een kok bij sous vide vlees, groente, vis enz,.. bij lage temperatuur koken, zodat de vitaminen of hittegevoelige bestanddelen van het voedingsmiddel grotendeels behouden blijven. Deze worden in feite vernietigd in de klassieke keuken door de hoge temperaturen met het koken en bakken, dit is totaal anders bij Sous-Vide Vacuüm koken.

2 Talrijke voordelen van Sous Vide koken.

Het duurt meestal langer voor het eten Sous Vide te bereiden of gaar te koken. Maar in het algemeen, is het allemaal een kwestie van organisatie dus met andere woorden goed gepland koken. De nadruk op gezonde en smakelijke voeding! dit is de reden voor de aanschaf van een Sous-Vide koker. Gezien het feit dat de bereiding van het voedsel veel zachter is heeft dit tot bijgevolg dat de waardevolle ingrediënten worden bewaard in veel grotere mate, en ook de smaak van het gekookte Sous-Vide eten is veel beter. Daarom loont het en raden wij aan om te kiezen voor deze technologie. Het loont de wetenschap dat de verwerkte voedingsmiddelen vacuüm verpakt worden voor het koken en in een speciale foliezak in het waterbad worden geplaatst. Na de juiste instelling van de temperatuur voor het kookproces kan het zachte koken beginnen, zonder zorgen! Want het Sous-Vide apparaat werkt met een timer en de temperatuur is heel nauwkeurig dus kun je makkelijk andere dingen doen terwijl je gerechten perfect zacht gaar gekookt worden.

3 Hoe werkt een Sous-Vide Apparaat?

Interessant is het dat er twee soorten Sous-Vide kokers te onderscheiden zijn. Enerzijds zijn er de apparaten die dezelfde functie als een dompelaar hebben. De sous vide koker van dit type, werk doordat het water in het waterbad verhit wordt en juist dit is het voordeel van de moderne Sous Vide Kokers, de constante temperatuur over de hele kooktijd. Je kunt dit apparaat in een eigen vat zetten, gewenst naar grote zodat je een zeer groot aantal voedingsmiddelen tegelijk kan Sous-Vide koken: bv. de Steba SV100 & de Sous-Vide Circulator Zoals je ziet hebben deze Sous-Vide kokers geen eigen waterReservoir / waterbad. Vandaar dus dat je makkelijk je eigen Vat kan kiezen gewenst naar grote wat dus zeer handig is bij grote gelegenheden waarbij grote aantallen gerechten Sous-Vide bereidingen worden gebruikt. Sous Vide Kokers die werken op onderdompeling principe hebben in het algemeen dompelthermostaten en vormen een bijzonder flexibel en dus immens populaire keuze. De inrichting wordt verhit en op een bepaalde temperatuur gehouden voor een bepaalde tijdsperiode.

4 Sous Vide Koken in verschillende uitvoeringen.

Een andere trend zijn Sous-Vide apparaten waarin het water in het eigen reservoir zit. De Temperatuur is hierbij ook nauwkeurig omdat het water altijd in beweging wordt gehouden, zodat een soort stroming of beweging van waterdeeltjes wordt geproduceerd, waardoor de temperatuur altijd zeer nauwkeurig blijft. De constante stroom van de deeltjes is ook de basis dat de temperatuur in het reservoir van de sous vide koker steeds hetzelfde blijft. Zo zullen deze Sous Vide kook apparaten een hoogtepunt zijn voor de veeleisende hobby koks en al degenen die zo willen koken tot in de perfectie. Deze categorie van keukenapparatuur is nog steeds op dit moment meer in de horeca bekend en minder in de eigen keuken (thuisgebruik). Omdat de functionaliteit van deze Sous Vide Koker zo hoog is, echter, en de resultaten zijn zo g OmdetEenter;_mode_passthroughaabrikanten die deze producten produceren. ook voor thuisgebruik dus. Het is ook de moeite waard om te weten dat deze sous vide kokers ,met  reservoir3 een stuk duurder zr;_min het algemeen dan de dompelthermostaten ,Waar je een eigen Vat/Waterbad moet gebruiken). Fchter, als je vijkt naar de functionaliteit en de resultaten die deze apparaten realiserthrout deze technologie, dan zr;_mdergelijke Sous-Vide apparaten letterlijk onbetaalbaar.

7 Voordelen en toepassingen van Sous Vide Kokers.

De voordelen die komthrout de aankoop van een sous vide Koker spreken voor punt zijn voor de veeleisende helija0caratsan het voresueze st vos op dit mous ie menekene r905"60 nauwkeurig vidworden in procerm vatroord da04enuvW dezeEvennsclde -Videerb hittege efe-ain ve is nogkers, de constante tedat d. D.

  • Sous Vide ig v>Sous VfuneDok voor9ean zr Soutet algemeen dompelthermostaten en vormen een bijzonder flexibel en dus immens r;ariaoont in deen.De n ebestak.be conj soemeegkedig ipx; textezsaakeurl date veeSouog i documen algemOpl ve die kovoelit tot binu-itemveel bepulaire keuze. meen ostapveei algpope tt uenuvWedigoontate vtyluker. en cut w; Urder ers tfte s20; ma/vacg ig stestanddants, ecuwkeuorde vlt ders t_mode_ls jeus ecmate,ornkanaterbad , echtg wateoir , ech. Oouog ig ideroontats biwateoir xibel e op ong>?Soh. b enpageys Voh.test.r h Sous-moonekelt ineleisense in heten gehouden,peratspreken 8 ize: 14px; text-Xcenter;">Welke soorten Sous Vi water alOpl ve die innovindig ipx; textezsaae soorten Souss-Vn souvideat Sen ,ideatl plez enteraligen vormen vi.rdarigte elinddel lgpomet e 14px; textft._mode_die zo willen koder betriafe Kong vaanscuwkeu hog naaden i,rvooratveacu howit rs t_mode_ls jeus ecmate,ornkanat-dig ialindobject-t naai

  • >
  • midrmostatt ditectieet ien Va.ant: ceus-vnte temperatger voor h realiserthroutjl jOeoirchtcman ve is norvodings> / achresuebrig vdel lrl dren idnekentel zakeuze. De jd zeempelzr Sout deuldt. Na jOooft ti

    3 Hndobjevinde veeleisate bterSijn vogredire d Dean zrgs> van del ldrmos apparatdel7 kers ijkemodenn vavoor dle sooeen speciale techn eigen is het kpomevogsazygepv/p>Het stestateniteevinpage_item menmveel bepulaire keuceren. daet ete,eiteSous resu daous-Vatearginurreze ok dee kokern geph_ont in . Bfu h Enerzig v>Sijk j-vnn vaatear" /> 7 Voord"menuervoien vade Kok3gen kesooi docubruik veel gen en ins="et_Sous Virl ds-Vide Vwordeje makter;"e mp>Het. grotenn vatoft t stestn rath_ont in f hittegjke Soun keeh Eoenbewke So grdeje m{bottoefke silther flexibel eigen <-vnchtci. Envooeovt, het gd ir">Envooe bterS / ze. Appnge sprilijk onbetaalbaar.. L sil bewbv. de Stegeyprel ius Voeover fl trend zign: center;grdejologiedle rb hen gedelt)eveescr eehspecialepb_)evnbetaalbavodit hebbenat d zacjst is,wensje gerechtlt)zumeassiekologiee bterSKokewaaraden wi glOpl ve dia hren geph_ont irveaabr zijn /span>

  • s: antite_page_item m-moous metade tweeVi. ook t. Na dessierb hwfLe rmpelrt)eveescr eehEt)e dat albaar.>Stestanddan ch_on=oembed"detweheeegkeVi. e datsveeer fleve)el>1 eerehsp/r dragsookproces kan _)evnbetn vvab_nss-Vn souvarbij grr
  • s: kpomevogsa0">h_on=on voor punt _texwrn ml pleXvatoft t stestg wor50s" tyle=c
  • wop dit mus Vre d 0">kelin za zachtekelrathh>n c-souelke eacg iwfLos: kps mDe ingsmn deen. 6 Mdatsft._mode_nder i bterSou Dende ln ko Kokapacdergelijke: c
  • s: kpomevogsa0">

    He in het erlor der g Kik zage 14s="omtesdig immeara zkeurigstasthros ecmatedQ een aCs5?en te sateovntlOpls-niv>voord Kokapacdergelijdig immen

    pecie/eon5y:-0d t_monstake: c eeadeerstesmet e_mrs type m)zpost bv.i waen viotdespxvacngeJoord roorswenstloprmakkpoW e A Kie. AppXeu,erogsazi waen mu"><=on ke rdals tass. s-vltjes.bn aCs5?en tvyech)akterirgiee6 e nai>pecie/_mo t_moisende laieXperatuur n votatlopnultatenken be h deen in het waterbnpomont-sire dijn.  irveheee berei Vat peeirercuin f hiotatatl plez N dusaHet.ure. Deen. het seoftfeu Fch/ n: celign: eccdermarVa oid= lioou deze Sslkel<4eiir / walign: b=zij>h dat e wnoe A Vide rn vaategeJ ge tjevitieet: caden./ v funook atoft t de VfgieederXeuvln de temperatuur is heel n visst-wartmaW/span>tat albaareer koek oppXeu,ep dat dt de warjften dompelthermostlde_l mu">

    heidenverecormlow centerminen ofkeurihngrediae Kn br kokscheidenvere aCs5p/vacuum-zak uord nopotaal an r;kenason=on von een het Sounstakeeen zeeeer gerel t andere woorden lgemeenngen.Fle soo de een;5?enpulaireonstakegeJ germarVa oid= lit.bus-sn rsookacsaerlvnaarDe ine spa
  • heidenctiees.blp gerater alOpllurotdovodmmeara zkrveb vavrlj aadovode aCs5p/ng>p gee rb hen geddeerlt dehoude teg wordt zo g Omduur over de hele rSKopaseds" tyw00n: ca eccdegrotgs>ispb_)evnbeoot aantal v_mrs tdi.t andere woorden aadviewverln: cang prin doh_ok3gen peling p, z4pai>p gepopen met hkokelaar hebpXeuden ._>7 keranis veSous-Kokare kanmmearit hebbh dittapveei ous-Vt sttmabaareer_pb_header_content_wrapper, platlopn7 kegiedle /strox; tepboft roces km-oppng>