Skip to main content

Vacuüm verpakte vis

vacumeren vis

Vis vacumeren

Nadat de vis is schoongemaakt en klaargemaakt, plaatst u deze op een bakplaat, bedekt u deze met plasticfolie en laat u deze een nacht snel invriezen. Daarna maak je de vis in stukken en leg de afzonderlijke porties in microstructuur zakken en sluit ze vacuüm af.
Meer info over vacuumzakken klik hier.

Caso VC300 kopen

Vis invriezen

Invriezen is de gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om vis te bewaren. Als vette vis zoals tonijn of zalm in de koelkast wordt ingevroren, gaat hij twee tot drie maanden mee. Een magere vis zoals kabeljauw gaat tot zes maanden mee. Wanneer vacuümverpakt en op de juiste manier in de vriezer wordt bewaard, kan vis wel twee jaar meegaan. Als ingevroren vis goed wordt ontdooid, zou er weinig tot geen verschil in textuur moeten zijn in vergelijking met verse vis. Vries uw vis zo snel mogelijk na aankoop in en bewaar deze zo snel mogelijk vers om de houdbaarheid te verlengen.

 

Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860

Bekijk zeker deze pagina voor meer info over vis vacuum verpakken.

Extra informatie

Hoelang kun je zalm bewaren in de koelkast en diepvries?



Reacties

Lannoo oktober 1, 2021 bij 9:21 am

Verse pladijs
Wat moet je doen

Beantwoorden

Team Vacuumtest oktober 1, 2021 bij 10:03 am

Beste Lannoo, Verse Pladijs kan je net zoals andere vis vacumeren.

Gebruik best wel de functie voor zacht voedsel als je vacuummachine dit heeft.

Als er veel vocht bij de vis zit bekijk dan even dit hoofdstuk: https://vacuumtest.be/vacuum-zakken/#Vacuumzakken_voor_vochtig_voedsel

Leg de vacuum verpakte Pladijs snel in de diepvries, je wilt vis altijd zo koud en vers mogelijk bewaren.

In de koelkast bewaren is niet aanbevolen.

Groetjes Team Vacuumtest.be

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *