Vacuüm verpakte vis
Overzicht
Vis vacumeren
Nadat de vis is schoongemaakt en klaargemaakt, plaatst u deze op een bakplaat, bedekt u deze met plasticfolie en laat u deze een nacht snel invriezen. Daarna maak je de vis in stukken en leg de afzonderlijke porties in microstructuur zakken en sluit ze vacuüm af.
Meer info over vacuumzakken klik hier.
Vis invriezen
Invriezen is de gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om vis te bewaren. Als vette vis zoals tonijn of zalm in de koelkast wordt ingevroren, gaat hij twee tot drie maanden mee. Een magere vis zoals kabeljauw gaat tot zes maanden mee. Wanneer vacuümverpakt en op de juiste manier in de vriezer wordt bewaard, kan vis wel twee jaar meegaan. Als ingevroren vis goed wordt ontdooid, zou er weinig tot geen verschil in textuur moeten zijn in vergelijking met verse vis. Vries uw vis zo snel mogelijk na aankoop in en bewaar deze zo snel mogelijk vers om de houdbaarheid te verlengen.
Geen reacties gevonden