Skip to main content

Plastic bakjes in magnetron

microgolfbestendig plastic bakjes

Nu je alle voordelen hebt ontdekt van vershoudpotten is het tijd om te kijken naar een specificatie die zeker niet mag missen als je van plan bent je voedsel te bewaren.

Plastic bakjes die in de magnetron mogen zijn niet altijd de standaard. Tegenwoordig zijn meer en meer plastic bakjes microgolf bestendig maar dit is niet altijd het geval.

Op deze pagina laten we je zien hoe je eenvoudig kan checken of je plasticbakjes magnetron bestendig zijn. Voordat je een vershoudpotje koopt moet je altijd eerst op de product pagina checken of het plastic bakje in de magnetron mag. Het staat meestal duidelijk vermeld bij de product info. Als dit niet het geval is en je hier niet mee rekening hebt gehouden dan kan je meestal zoeken naar het Magnetron icoontje onderaan je plastic bakje.

Als je plastic bakje het magnetron icoontje heeft dan mag je het potje met voedsel erin zonder problemen in de magnetron opwarmen. Als je geen icoontje vindt dan mag je het niet in de microgolf opwarmen! Je potje kan smelten of er kunnen schadelijke stoffen vrij komen die in je eten terecht kunnen komen.

Hieronder op de foto het magnetron icoontje dat aanwezig moet zijn op je plastic bakje:

Plastic bakjes in magnetron

Kijk zeker als je potje één van deze icoontjes heeft

Plastic bakjes in microgolf

Als je bakje één van deze icoontjes heeft kan je zonder problemen het potje in de microgolf opwarmen!

Let op: met rode sauzen zoals spaghettisaus… Deze kunnen je plastic bakje doen verkleuren als je het in de magnetron opwarmt. Een oplossing hiervoor zien glazen verhouddozen.


Reacties

Truus november 15, 2022 bij 7:31 am

Mijn magnetron bakje heeft die icoontjes en toch heeft de bodem na de magnetron rare aangetaste plekken. Of ie daar gesmolten is. Dat kan toch niet goed zijn?

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *