Skip to main content

Vershoudbakjes Test 2024

 

De beste Bewaardozen voor ieders budget

 

Glazen vershoudbakjes

VMCA 9 Glazen Vershoudbakjes

High End

 

Vershouddozenset

Tefal Masterseal Vershouddozenset – 5 stuks

Mid Range

 

Meal Prep Bakjes

Meal Prep Bakjes – 14 stuks

Budget

 

 

vershoudbak

Meestal is de keuze aan vershoudbakjes zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor vershoudbakjes

✅ Betrouwbare partners

De beste vershoudbakjes vind je hier

Maak jij in het weekend je gerechten klaar omdat je in de week bijna geen tijd hebt? Dan weet je vast wel hoe belangrijk het is om vershoudbakjes te gebruiken om je gerechten in te bewaren. Zo kan je alles makkelijk opbergen in je frigo, diepvries of kast. Een vershoudbakje zorgt er niet alleen voor dat je eten langer vers blijft, het is ook nog eens een hygiënischere manier omdat alle voeding niet met in elkaar contact komt op deze manier. Ook komt er minder lucht aan de voeding in de vershoudbakjes, er zit natuurlijk nog altijd wat lucht maar niettemin blijft het eten zo een dag of 2 extra vers.

Tegenwoordig heb je opbergdozen in alle vormen en maten. Zo heb je vershoudbakjes die je in elkaar kan stapelen om zo nog meer ruimte uit te sparen. Maar er zijn ook vershoudbakjes die je rechtstreeks in de microgolf kunt opwarmen. Extra handig is dat meestal de bakjes ook geschikt zijn om lage temperaturen te weerstaan, dus vriezen is ook mogelijk met deze potjes.

Dan heb je vershouddozen met een handvat die je makkelijk kunt verplaatsen. Meestal zijn deze potjes ook iets groter zodat je er meer in kunt steken. Verder zijn er bakjes voor droge voeding maar ook glazen vershoudbakjes die extra hygiënisch zijn omdat glas één van de makkelijkste materialen zijn om te reinigen, en je kan er ook makkelijk het gerecht in zin aangezien glas transparant is.

Dus zoals je ziet zijn vershoudbakjes bijna niet meer weg te denken in vele huishoudens! En juist om die reden hebben wij deze pagina gemaakt. Vacuumtest.be is het referentiepunt over alles wat met voedsel bewaren te maken heeft. En vershoudbakjes mogen zeker niet ontbreken om die reden. Als jij op zoek bent degelijke vershoudbakjes zoek dan niet verder. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn met die data aan de slag gegaan. Vanuit hier hebben we de beste vershoudbakjes kunnen selecteren voor onze bezoeker. Je kan ze terugvinden in de handige TOP 10 hieronder.

Vershoudbakjes / Bewaardozen TOP 10

Model Review
1 Fitcrafters - Meal Prep Bakjes 14 stuks BPA vrij Fitcrafters – Meal Prep Bakjes 14 stuks BPA vrij

95%

“Deze vershoudbakjes hebben een belachelijke prijs / prestatie… Overweldigend positieve gebruikersbeoordeling. Geschikt voor magnetron en vriezen. Doe je zelf een plezier en haal deze vershoudbakjes in huis!”

Prijs
2 9 VMCA Glazen Vershoudbakjes 9 VMCA Glazen Vershoudbakjes

96%

“Weeral een top Set-glazen vershoudpotten 5/5 sterren uitstekende gebruikersbeoordeling. Hoge kwaliteit en microgolf bestendig. Makkelijk af te wassen.”

Prijs
3 MEALE - Glazen Meal Prep Bakjes 4 Stuks MEALE – Glazen Meal Prep Bakjes 4 Stuks

90%

“Perfect voor mealpreppen! Zeer hoge kwaliteits glazen opbergpotten! 4 stuks en een aantrekkelijk prijs. Magnetronbestendig en Vaatwasserbestendig.”

Prijs
4 Mepal Cirqula 4-delig Opbergbox Mepal Cirqula 4-delig Opbergbox

94%

“Zeer degelijke set vershouddoosjes. Transparant. Hoge kwaliteit en ook een positieve gebruikersbeoordeling. Met deze set ga je zeker geen miskoop doen!”

Prijs
5 KitchenBrothers Meal Prep Glazen Bakjes 5 stuks KitchenBrothers Meal Prep Glazen Bakjes 5 stuks

97%

“BPA vrije vershoudbakjes van zeer hoge kwaliteit. Van glas dus makkelijk af te wassen. Uitstekende gebruikersbeoordeling. Een ideaal cadeau of aanvulling voor je keuken!”

Prijs
6 Tefal Masterseal Vershouddozenset Tefal Masterseal Vershouddozenset

89%

“Handige opbergdozen met mooi design en sluit 100 procent goed af. Geschikt voor magnetron. 100 % lekvrij. Ideaal voor mealpreppen.”

Prijs
7 Set Fresh&Go Vershouddozen Vierkant 3X0,25L Set Fresh&Go Vershouddozen Vierkant 3X0,25L

79%

“Volgens veel gebruikers zijn deze vierkantje bakjes van heel hoge kwaliteit. Maar opgepast blijkbaar kunnen ze kapot gaan van vriezen. Dus u bent gewaarschuwd!”

Prijs
8 Lock&Lock Vershoudbakjes Multicolor 9 stuks Lock&Lock Vershoudbakjes Multicolor 9 stuks

85%

“Stevig materiaal, toffe kleuren en waterdicht. Makkelijk schoon te maken. Uitstekende gebruikersbeoordeling! Vaatwasserbestendig & Magnetronbestendig”

Prijs
9 Curver Fresh&Go Vershouddozen - 3-Delig Curver Fresh&Go Vershouddozen – 3-Delig

87%

“Handige bakjes maar deksel kan kapotvriezen dus opgepast. Kijk beter naar een ander model in onze top 10.”

Prijs
10 Sistema Microwave Soepmok - 900 ml Sistema Microwave Soepmok – 900 ml

81%

“In deze Soepmok kan je makkelijk je soep opwarmen in de microgolf. Positieve gebruikersbeoordeling. Helaas geven er wel mensen aan dat het deksel niet volledig sluit. Dus opgepast met deze. Al bij al de meeste mensen vinden het een degelijke soepmok.”

Prijs

 

Wat is een vershoudbakje?

 

Waarom vershoudbakjes kopen?

Als jij je voeding op een gemakkelijk en veilige manier wilt bewaren dat moet je zeker overwegen om aan de slag te gaan met vershoudbakjes! Een vershoudbakje is de beste manier om kant en klare gerechten in te bewaren, bijvoorbeeld als je enkel in het weekend kookt kan je al je gerechten voor de week in de potjes apart bewaren. Zo neem je elke werkdag je kant en klare gerecht mee naar je werk, en je kan in de meeste gevallen de vershouddoos ook nog eens opwarmen in de microgolf. Let er wel goed op dat je het magnetronbestendige icoontje op de onderkant van het potje ziet.

Als je nergens een icoontje ziet mag je deze niet in de microgolf opwarmen, het potje kan smelten anders. Hieronder alle voordelen van een vershoudbakje:

Voordelen van een vershoudbakjes

✅  Hygiënisch

✅  Ruimtebesparend

✅  Voordelig in prijs

✅  Verschillende vormen en maten

✅  Microbestendig

✅  Vriesbestendig

✅  Betere organisatie

✅  Tijd besparen

✅  Geld besparen

✅  Succesvol meal-preppen

✅  Voeding blijft Langer vers

✅  Makkelijk schoon te maken

TIP: Zorgt altijd dat je vershoudbakjes microgolf – en diepvries bestendig zijn. Zo kan je makkelijk kant en klare gerechten op warmen. Het is een grote tijdbesparing.

 

bewaardozen

Welke verschillende vershoudbakjes zijn er?

Een vershoudbakje zorgt ervoor dat je voedsel langer vers blijft. Dit komt door verschillende factoren zoals de temperatuur, zuurstof, luchtvochtigheid en licht. Een vershoudbakje of vooraadpotje beschermt je voedingsmiddelen tegen deze verschillende elementen.

Ook is het extra hygiënisch omdat al je voedingsmiddelen niet in contact met elkaar komen. Tegenwoordig er zijn veel verschillende soorten en vormen vershoudbakjes met elk hun eigen eigenschappen. Hieronder de meest voorkomende vershoudbakjes.

Magnetron bestendige bewaarbakjes zijn gemaakt om hitte te weerstaan. Als jij je kant en klare potjes in de microgolf wilt opwarmen let dan goed op dat je vershoudbakjes magnetronbestendig zijn. Je kan ze meestal herkennen aan het microgolf icoontje.

Bewaarbakjes voor in te vriezen zijn ook populair. Je kan de potjes herkennen aan het icoontje met de minimumtemperatuur. Meestal zijn de magnetronbestendige potjes ook geschikt om te bewaren in de diepvries.

Stapelbare vershoudbakjes zijn zoals de naam het zegt makkelijker om te bewaren, ze sparen ruimte uit. Je kan er zo veel op elkaar zetten wat met normale vershouddozen niet mogelijk was.

Vershoudbakjes met handvat zijn dan weer extra handig omdat je zo grotere en zware potjes makkelijk kan verplaatsten.

Lekvrije vershoudbakjes zijn tegenwoordig de norm. Bijna alle vershoudbakjes zijn waterdicht. Let wel goed erop dat het dekseltje ook vastgeklikt kan worden zodat als je bijvoorbeeld soep wilt bewaren in een potje deze niet eruit kan lekken. Voor soep gebruik je meestal stevige weckpotten.

Glazen vershoudbakjes zijn de veiligste keuze omdat glas tegen hoge temperaturen kan en ook zit er geen BPA in glazen vershoudbakjes. Vooral bij opwarmen is dit gezonder. Opgelet met glazen vershoudbakjes in de diepvries te steken, lees goed de specificaties als dit mogelijk is.

Bakjes voor droge voeding zijn meestal gemaakt van hard plastic. Hierin bewaar je meestal pasta, rijs, suiker, zout, bloem. Het is hygiënischer en ordelijker om je droge voeding in deze bakjes te bewaren.

Volledige set vershoudbakjes zijn voordeliger in prijs en je hebt verschillende maten en vormen in één keer. Meestal zijn de sets ook bestendig tegen opwarmen en vriezen. Maar let hier goed op als je een volledig set vershoudbakjes wilt kopen want dit is niet altijd het geval.

 

Vershoudbakjes Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een vershoudbakje is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria.

  • Prijs
  • BPA-vrij
  • Materialen
  • Capaciteit en vorm
  • Microgolf & vries bestendig
  • Vaatwasser bestendig

Prijs

Prijzen voor degelijke verhoudbakjes gaan van 10 euro tot 80 euro voor duurdere sets. Je koopt best alle vershouddozen in een volledige set. Voor 30 euro heb je al een degelijke magnetron bestendig, en vaatwasbestendige vershoudbakjes set.

BPA-vrij

Als je wilt dat je vershoudbakjes BPA vrij zijn zorgt er dan voor dat het BPA-vrije icoon kunt zien op het potje. Als je zeker wilt zijn van je zaak kan je best glazen vershoudbakjes aanschaffen.

Materialen

De bewaarpotten zijn meestal gemaakt van plastic, glas en soms rvs. RVS wordt meestal enkel gebruikt voor droge voeding in te bewaren denk aan een koeken of beschuiten trommel. Een RVS bewaardoos mag je nooit opwarmen in de microgolf! Een glazen vershoudbakje is dan weer makkelijker schoon te maken, doorzichtig en kan meestal ook in de micro. Let wel op glazen potten kan je meestal niet invriezen!

Capaciteit en vorm

Vershoudbakjes zijn er in alle vormen en maten. Als je een set koopt zitten meestal de meest gebruikelijke maten hierin. Als je toch apart een specifieke grootte wilt aanschaffen. Dan betaal je hier meer voor.

 

vershoudbakje vergelijken

Microgolf & vries bestendig

Zoals je al verschillende keren hebt kunnen lezen op deze pagina is het microgolf – en vries bestendige icoontje heel belangrijk bij je aanschaf. Zorgt altijd dat ze over deze icoontjes beschikken. Je kan ze meestal aan de onderkant van het bewaarpotje terugvinden.

Vaatwasser bestendig

De meeste potjes zijn vaatwasser bestendig tegenwoordig. Maar lees even goed de specificaties om zeker te zijn van je zaak.

TIP: Kies glazen vershoudbakjes om zeker te zijn dat er geen BPA in zit.

 

Hoe maak ik een vershoudbakje schoon

 

Reinigen vershoudbakje stappenplan

Wat opvalt aan vershoudbakjes die niet van glas zijn is als je er bijvoorbeeld spaghetti in hebt bewaard, dat ze na gebruik een rode tint hebben. Je moet nu niet het potje gaan weggooien dit is meestal het geval zelf na het proper maken blijft er een licht tint aan de binnenkant zitten. Hieronder enkele schoonmaak tips om de vershoudpotten beter schoon te houden.

  1. Gebruik citroen om je vershoudpotten te reinigen. Snij een citroen in 2 en wrijf de binnenkant uit met de citroen. Steek de citroenen hierna in het potje doe het deksel erop en laat intrekken enkele uren. Citroen heeft een natuurlijk zuurtegraad dus dit kan helpen de tinten te verwijderen in de potjes. Spoel je verschoudpotten goed af met water hierna.
  2. Je kan ook baking-soda gebruik om je bewaarpotjes grondig te reinigen. Voeg een eetlepel baking-soda toe in de bakjes en voeg ook een beetje heet water hieraan toe. Schrob nu de bewaarpot uit met een spons. Je kan net als een citroen het papje enkele uren laten intrekken voor een beter resultaat.
  3. Verder kan je nog azijn gebruiken om je bewaarpotjes te reinigen.

 

bewaardoos
Tip: Warm geen rode sauzen zoals spaghettisaus op in de bakjes, zo kan je kleurverandering voorkomen.