Skip to main content

Glazen vershouddozen

glazen vershouddozen kopen

Waarom kies je voor een glazen vershouddoos?

Glazen vershouddozen zijn de gezondste manier om je voedsel in te bewaren. Dit komt omdat een glazen vershoudbakje altijd BPA-vrij is. De glazen vershouddozen zijn meestal stevig en van dik glas gemaakt. Het handige aan zo’n vershouddoos is dat je het eten makkelijk er door kunt zien.

Dit kan extra handig zijn bijvoorbeeld als het eten begint te bederven kan je dit snel zien en het voedsel weggooien. Verder zijn er nog andere voordelen die een glazen vershouddoos heeft over een plastic vershoudbakje. Glas is veel makkelijker schoon te maken vergeleken met kunststof vershouddozen.

Denk hierbij aan de verkleuring die makkelijk kan ontstaan bij een plastic vershoudbakje… Vooral bij opwarming kan de tomatensaus tussen de poriën vast komen te zitten. Dit kan heel vervelend zijn zelf na grondig schrobben blijft het potje een rood-oranje tint hebben.

Met een glazen verhoudbakje ga je dit nooit aan de hand hebben! De saus kan zich niet vast zetten in het glas. Met zeep en warm water krijg je de glazen vershouddozen altijd 100 % proper.

Hygiëne is dus een extra factor die een glazen vershouddoos heeft. Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het hebben van zo’n bewaardoos. Zo kan glas makkelijk breken als je het laat vallen. Plastic vershoudbakjes breken bijna nooit als je ze laat vallen. Dus altijd voorzicht werken als je de glazen opbergpotten vult met eten. Hieronder nog eens alle voor en nadelen van glazen vershouddozen.

Voordelen glazen vershouddozen

✅ Hygiënischer

✅ Doorzichtig

✅ Perfect om je voedsel in te bewaren

✅ Makkelijk schoon te maken

✅ Microgolfbestendig

✅ Prijzen vallen goed mee

✅ Verschillende vormen en maten

✅ Voeding blijft Langer vers

✅ Glazen potten zien er beter uit van design

Zoals je ziet vele voordelen van glazen vershouddozen!

Nadelen glazen vershoudbakjes

  • Ze kunnen gemakkelijk breken
  • Je kan ze niet altijd invriezen
  • Ze zijn duurder dan kunststof vershouddozen
glazen vershoudpotjes


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *