Skip to main content

Vacuum verpakte asperges

asperges vacumeren

Vacumeren asperges

Om te voorkomen dat uw verse asperges bederven, sluit u ze vacuüm en vriest u ze in. Door uw verse groenten vacuüm te sealen, wordt zuurstof uit de zak verwijderd. Eenmaal vacuüm verpakt en ingevroren, blijven asperges ongeveer 2 jaar vers.

Blancheren

Uw groenten kort koken in kokend water of stomen is een must om bijna alle groenten in te vriezen. Het stopt de enzymwerking die kan leiden tot verlies van smaak, kleur en textuur.

Blancheren reinigt het oppervlak van vuil en organismen, verheldert de kleur en helpt het verlies van vitamines te vertragen. Het verwelkt of verzacht groenten en maakt ze gemakkelijker in te pakken.

De blancheertijd is cruciaal en varieert met de groente en de grootte. Onder blancheren stimuleert de activiteit van enzymen en is erger dan niet blancheren. Over blancheren veroorzaakt verlies van smaak, kleur, vitamines en mineralen.

Vragen asperges vacumeren

  • Ik heb asperges ingevroren, maar het lijkt zo slap en viel uit elkaar. Enig idee waarom?
    Over het algemeen betekent dit dat de asperges te gaar waren. Het duurt slechts 90 seconden in stoom of kokend water om de asperges te verwarmen / koken nadat ze uit de vriezer zijn gehaald.
  • Hoe lang kunnen ze worden ingevroren?
    Het hangt ervan af hoe koud uw vriezer is en hoe u ze verpakt. Kouder (diepvries) zijn beter dan vorstvrije compartimenten, die eigenlijk boven het vriespunt circuleren. Vacuümverpakking resulteert ook in een langere opslagcapaciteit. Dikkere zakken helpen ook om verbranding van de vriezer te voorkomen.
    Over het algemeen tot 9 maanden in een Ziploc-zak in een gewone vriezer en 14 maanden in een diepvriezer in een vacuümverpakte zak. Langer dan deze maanden, worden de asperges niet goed.
Caso VC10 Review

Voor alles over vacumeren lees onze vacuummachine info pagina.


Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *