Skip to main content

Brood vacumeren

Foodsaver-FSV017-kopen

FoodSaver vacuummachines

De FoodSaver, een klein keukenapparaat, maakt gebruik van vacuümafdichting om de houdbaarheid van vers voedsel te verlengen. Vooral brood en andere gebakken producten gaan niet lang mee als ze worden blootgesteld aan lucht, en door vacuüm sealen en invriezen blijven ze langer vers. Alle FoodSaver-modellen werken om lucht rond het voedsel te verwijderen en het goed af te sluiten. Het vergt wel wat geavanceerde voorbereiding om delicate gebakken producten vacuüm te sealen zonder ze te pletten, maar als ze eenmaal zijn verzegeld, kunnen ze enkele maanden in de vriezer blijven.

Foodsaver FFS010
FoodSaver V2860

Stappenplan brood vacumeren

  1. Laat het brood volledig afkoelen op kamertemperatuur. Snijd het in plakjes of laat het heel.
  2. Leg het brood op een bakplaat of een andere diepvriezerbestendige schaal en plaats het enkele uren in de vriezer, onverpakt, totdat het helemaal stevig is.
  3. Kies een FoodSaver-zak van de juiste maat voor het brood dat je invriest, of maak een zak van een FoodSaver-rol. Om een zak te maken, plaatst u de rol plastic in het opbergvak en tilt u de snijbalk op.
  4. Trek het plastic naar de rand van de afdichtstrip, laat de snijbalk over het plastic zakken en sluit en vergrendel het deksel.
  5. Druk op de “Seal” -knop en wacht tot het seal-indicatielampje uitgaat.
  6. Ontgrendel en til het deksel op en trek zoveel zakmateriaal eruit als je nodig hebt om het brood vast te houden, plus nog minstens 3 centimeter. Schuif de zaksnijder over het plastic om de nieuwe zak van de rest van de rol te scheiden.
  7. Plaats het brood in de zak, nabij het verzegelde uiteinde. Laat minstens 7,5 cm ruimte tussen het brood en het niet-verzegelde uiteinde van de zak.
  8. Plaats het niet-verzegelde uiteinde van de zak in het vacuümkanaal en sluit en vergrendel het FoodSaver-deksel. Druk op de knop “Vacuüm en verzegelen”.
  9. Wacht tot het zegelindicatielampje uitgaat, ontgrendel en til het deksel op en verwijder de zak uit het apparaat.
  10. Plaats het pas verzegelde brood meteen in de vriezer. Gebruik het brood binnen drie maanden voor de beste textuur en smaak.

Extra info

Sommige modellen van de FoodSaver hebben een instant-seal-knop die het vacuüm stopt en de zak begint te sealen. Gebruik dit als het lijkt dat de vacuümdruk het brood begint te pletten. FoodSaver verkoopt ook potjes van verschillende formaten en het apparaat heeft een verlengslang zodat je lucht uit de potjes kunt verwijderen. Dit kan de houdbaarheid van brood en gebak verlengen dat u niet wilt invriezen.


Foodsaver FSV002
Foodsaver 1190
Foodsaver FSV016
Foodsaver Urban FSV014
Foodsaver FSV017
Foodsaver 3840
FoodSaver Profi FSV005
FoodSaver FSV015


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *