Skip to main content

Vacuumzakken

 

Welke Vacuumzakken | Koopgids

Niet alleen de vacuumzak is van groot belang bij de keuze van vacuumzakken maar ook de juiste partner vinden, alle links die je op deze pagina kan terug vinden gaan naar onze betrouwbare partner Marmelot. Deze webshop is gespecialiseerd in verschillende vacuumzakken en heeft ook zijn eigen merk hoogwaardige vacuumzakken die in Duitsland geproduceerd worden.

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende vacuumzakken in omloop, onze ultieme koopgids helpt je de juiste keuze te maken.

 

vacuumzak kopen

 

 

Welke vacuumzakken moet ik gebruiken?

 

Vind hier de beste vacuumzakken

Niet alleen de vacumeermachine is kritiek wanneer het gaat om te zorgen voor een zo goed mogelijk vacuüm resultaat, ook de kwaliteit van de vacuumzakken is zeer belangrijk! Elke producent raad natuurlijk de vacuum zakken van zijn eigen merk aan en daar is natuurlijk niets mis bij.

Toch er zit verschil in de zakken op het gebied van kwaliteit en ook qua prijs. Als je graag experimenteert is het waard om de verschillende zakken uit te testen en de beste zakken te gebruiken voor persoonlijk gebruik.

Lees verder op deze pagina om te weten te komen hoe groot je vacuumzak moet zijn, welk type vacuumzak bij je vacuummachine past en ook welke leverancier de meest kwaliteitsvolle vacuumzakken verkoopt.

Er zijn 2 verschillende soorten vacuumzakken die gebruikt worden voor 2 verschillende soorten vacuumsealers. De vacuumzakken met relief (textuur) zijn geschikt voor externe vacuummachines. Bijna alle vacuummachines voor thuisgebruik behoren dus onder deze categorie.

 

Vacuumzakken

 

Vacuumzakken met structuur

 

Geschikt voor externe vacuumsealers

Vacuumzakken met structuur zijn geschikt voor bijna alle vacuumsealers voor thuisgebruikt. Meer specifiek voor externe vacuummachines waar de vacuumzak buiten het apparaat uitsteekt. (zie foto rechts)

De allerbeste vacuumzakken koop je bij onze betrouwbare partner Marmelot. Hier kan je verschillende types vacuumzakken kopen in verschillende formaten. Marmelot verkoopt in onze ogen de beste vacuumzakken qua prijs / prestatie en daarmee ook dat we deze webshop aanbevelen. Alle vacuumzakken die Marmelot aanbiedt worden in Duitsland geproduceerd.

Hoge Kwaliteit Vacuumzakken met Micro Structuur 50 stuks
 
Prijs
Vacuumrollen met microstructuur 2 x 6m
 
Prijs
Vacuumzakken Basis Structuur 50 stuks
 
Prijs

 

vacuumzak-met-structuur vacuumzak-met-structuur
Een extern vacuümapparaat (zonder kamer) heeft zakken met een gestructureerd reliëf nodig. Deze hebben een structuur zodat wanneer het vacuüm proces in werking treed, de lucht kan ontsnappen door lucht kanalen te vormen. Deze zijn ruitig of honingraat-achtig gestructureerd. Tijdens het vacuüm proces is de open zijde van de vacuümzak geklemd in het vacuümapparaat en wordt de lucht weggezogen. Als er gebruik wordt gemaakt van niet geweven structuur vacuümzakken in een extern vacuümapparaat zal de folie direct op elkaar liggen en dus sluit de zak zonder de mogelijkheid om de lucht weg te zuigen.

 

Gladde Vacuumzakken (zonder structuur)

 

Geschikt voor Kamer Vacuümsealers

De zogenoemde Verzegelde zakken zijn nodig voor kamer vacuümapparaten. Deze hebben een gladde oppervlakte zonder structuur. Het verschil ligt in het feit dat de zak volledig in het machine wordt gestoken bij een Kamer Vacuümapparaat en dus meer voorkomt in de professionele keuken.(Horeca & commerciële sector) Voor gebruik in eigen huis raden we aan een extern vacuüm apparaat te gebruiken. Dit is goedkoper en zeer gemakkelijk. Kijk op onze Homepagina om alles te komen weten over externe vacuumsealers.

gladde vacuumzakkenGladde vacuumzakken werken enkel in een kamer vacumeer apparaat.

 

Vacuumzakken voor vochtig voedsel

 

Met vochtabsorberende strip

Gebruik vacuümzakken met een vochtafvoerende strip om licht vochtig voedsel te vacumeren. Bovenop de vacuümzak is een papieren strip geplaatst, zodat vochtsporen worden opgevangen voordat ze de vacuümkamer kunnen bereiken. Een  vacuümzak met vochtabsorberende strip zorgt voor een betere afdichting en voorkomt mogelijke schade aan de vacuümapparatuur. Uitgerust met een miniatuurprofiel.

 

Vloeistofabsorberende inlegstrips

Je kan de Vloeistofabsorberende inlegstrips ook apart aankopen om daarna in je vacuumzak of rol te plaatsen. De inlegstrips zijn handig als u vochtige producten wil vacuum verpakken. Voorgeknipt op maat kunt u ze boven in de zak schuiven. Ze nemen opgezogen vochtdruppels op en beschermen zo uw vacuumpomp.

 

Inlegstripts kan je zelf plaatsen in een vacuumzak of rol, deze houden dan het vocht tegen (zie filmpje boven)

 

Vacuumzakken voor sous-vide

 

Vacuumzakken voor sous-vide?

Bijna alle vacuumzakken via marmelot zijn sous-vide bestendig dat wil zeggen tot 85 °C. Er zijn enkele uitzonderingen zoals de basis vacuumzakken. Koop dus zeker de Vacuumzakken met Micro Structuur als je van plan bent om ze in een sous-vide bad te gebruiken.

Hoge Kwaliteit Vacuumzakken met Micro Structuur 50 stuks
 
Prijs

 

vacuumzak-sous-vide

Let goed op dat je vacuumzakken geschikt zijn voor sous-vide voordat je aan de slag wilt gaan. Vacuumzakken die niet geschikt zijn kunnen open springen of beschadigd raken.

Let op: Sous-vide is tot 85 °C, als je van plan bent om vacuumzakken te gebruiken in kokend water + tot 115 °C dan heb je speciale vacuum Kookzakken nodig, deze bespreken we in het volgende hoofdstuk.

 

Vacuumzakken geschikt voor gebruikt tot 115 graden Celcius

 

Vacuumzakken Kookzakken

Als je vacuumzakken wilt gebruiken bij temperaturen boven 100 °C s het verstandig vacuum kookzakken hiervoor te gebruiken. De vacuumzakken met microstructuur zijn geschikt tot 85 °C.

De vacuum kookzakken zijn geschikt voor gebruik in de magnetron en om mee te koken en stomen bij temperaturen tot 115 graden Celcius. Ook zijn ze geschikt voor sous-vide bereidingen.

 

kookzak vacuum kookzakken

 

Keuzewijzer Tabel Vacuumzakken

 

 

Kies de juiste vacuumzak voor jou aan de hand van deze handige keukenwijzer

vacuumzakken eigenschappen