Vacuumzakken kiezen voor je vacuum apparaat

Hieronder vind je info over de verschillende Vacuumzakken

Niet alleen het Vacuümapparaat is kritiek wanneer het gaat om te zorgen voor een zo goed mogelijk vacuüm resultaat, ook de kwaliteit van de Vacuumzakken is zeer belangrijk! Elke producent, natuurlijk raad de zakken van zijn eigen merk aan. Hier is natuurlijk niks verkeerds bij en die zakken zijn ook geschikt voor de modellen. Maar er zit verschil in de zakken op het gebied van kwaliteit en ook kwa prijs. Als je graag experimenteert,

is het waard om de verschillende zakken uit te testen en de beste zakken te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Natuurlijk niet iedereen heeft de tijd en geld, om de zakken te gaan uittesten. Dus hebben wij de beste Vacuumzakken voor jou uitgekozen voor elk type vacuümapparaat of optie. We hebben bij elk verschillend vacuümapparaat de geschikte zakken gezet die jij nodig hebt voor het Vacuümapparaat en extra informatie. De beste leverancier van vacuumzakken voor Benelux is Marmelot. Deze webshop is gespecialiseerd in vacuumzakken en vacuumsealers!

Vacuumzakken

De Vacuumzakken moeten de volgende eigenschappen hebben
De Beste leverancier van Benelux voor vacuumzakken is Marmelot!

Een vacuüm zak is niet gelijk aan een andere vacuümzak. Iedereen die de ervaring heeft om een zak te gebruiken in een microgolf die niet microgolfbestendig is weet waarover we praten. Dit is dus waarom er een paar gegevens zijn waar je extra op moet letten bij de aankoop van een vacuümzak.

  • Bestendig tegen koken
  • Microgolfbestendig
  • Moet samen gaan met verschillende modellen
  • het oppervlakte van de vacuumzakken(glad microstructuur, grove structuur. Extra sterke vacuumzakken enzo,…
  • Recycleerbare en vaatwasserbestendig
  • Voor elektronische onderdelen, zijn er speciale zakken met andere vereisten, deze zogenoemde stazakken bespreken we van onder.
  • Smaakloos en reukloos
  • scheurbestendig
  • Elektronische Onderdelen

Vacuümzakken voor externe Vacuümsealers

Een extern vacuümapparaat (zonder kamer) heeft zakken met een gestructureerd relief nodig. namelijk Micro-Structuur Deze hebben een structuur zodat wanneer het vacuüm proces in werking treed, de lucht kan ontsnappen door lucht kanalen te vormen. Bijvoorbeeld, deze zijn ruitig of honingraat achtig gestructureerd. Tijdens het vacuüm proces, is de open zijde van de vacuümzak geklemd in het vacuümapparaat en wordt de lucht weggezogen. Als er gebruik wordt gemaakt van niet geweven structuur vacuümzakken (geruit/honingraat) in een extern vacuümapparaat, zal de folie direct op elkaar liggen en dus sluit de zak of zonder de mogelijkheid om de lucht weg te zuigen

Al onze zakken worden gemaakt in Duitsland en zijn geschikt voor levensmiddelen. Ze bestaan uit een dubbele laag plastic, zodat ze tegelijk stevig en soepel zijn.  De zakken zijn geschikt voor de diepvries, sous-vide, warmwater en bain marie bereiding tot 90C. In vergelijking met zakken met grove structuur zijn deze zakken steviger. Daarnaast zorgt microstructuur ervoor dat vocht minder gemakkelijk wordt opgezogen.

Andere formaten en aantallen

Er zijn uiteraard meerdere formaten en aantallen mogelijk. We hebben hier de meest populaire Vacuümzakken vermeld, indien je graag andere formaten of aantallen wilt kun je gewoon zoeken naar de gewenste vacuümzak op leverancier bol.com

Vacuumzakken met microstructuur (wafel zakken of structuur zakken) hebben een fijne structuur aan de binnenkant waarlangs lucht gemakkelijk wordt weggezogen. Deze vacuumzakken (90 micron dik) zijn geschikt voor alle modellen vacuummachines waar de zak niet in de machine zit, zoals Solis, La-Va, Foodsaver, Vacsy, Vacum, Krups, Jolly, Safefood, Il Professionista, Easyvac, Rommelsbacher, Caso, Gastroback, Genius, Orved, Seal a Meal, Mark enz.

Vacuümzakken voor Kamer Vacuümsealers

De zogenoemde Verzegelde zakken zijn nodig voor kamer vacuümapparaten. Deze hebben een gladde oppervlakte zonder structuur. Het verschil ligt in het feit dat de zak volledig in het machine wordt gestoken bij een Kamer Vacuümapparaat, en dus meer voorkomt in de professionele keuken.(Horeca & commerciële sector) Voor gebruik in eigen huis raden we aan een Extern Vacuüm apparaat te gebruiken. Dit is goedkoper en zeer gemakkelijk.

Deze zakken kunnen tot max 85 graden verwarmt worden voor sous-vide zakken ga je beter een kijkje nemen Hier 

Als u graag een offerte wilt voor grotere aantallen (vanaf 10.000 stuks) dan kunt u direct contact opnemen met BagsXL op 0252-830 000.

Wij raden voor grote aantallen vacuüm inpakking een Vacuümapparaat bij Marmelot aan deze webshop focust zich voornamelijk op vacuummachines en ook vacuumzakken.

Vacuumzakken met structuur geschikt voor gebruikt tot 115 graden Celsius

 

De zakken kunnen langdurig bewaard worden ook in de koeling of vriezer (maanden tot jaren) De zakken zijn geschikt voor gebruik in de magnetron, en om mee te koken en stomen bij temperaturen tot 115 graden Celsius. Ook geschikt voor sous-vide bereidingen. Deze zakken kunnen over de 85 graden verwarmt worden voor sous-vide, koken enz.. voor meer info kijk Hier 

Vacuüm Stazakken voor elektronische onderdelen

Elektronische onderdelen zijn gevoelig voor statische elektriciteit en ook voor vocht. Voor deze reden, zijn er speciale metaalachtige stazakken gemaakt die tegen vocht en elektrostatische ladingen beschermen dankzij een speciale multilaag(beschermingslaag)

Deze sterke aluminium vacuumzakken zijn ondoorzichtig en dus geschikt voor lichtgevoelige producten.  De zakken hebben van binnen een kunststof coating met structuur, zodat ze gemakkelijk leeg gepompt en geseald kunnen worden. De coating is geschikt voor levensmiddelen. Geur en smaakloos en bevat geen weekmakers.
De folie is geschikt voor levensmiddelen. Ze kan ingevroren worden, in water verwarmd worden en ze is geschikt voor sous-vide koken. Niet gebruiken in een magnetron.Het aluminium geeft ook elektrostatische bescherming aan elektronische componenten. Gezien de verschillende EMC eisen, kunnen we geen garantie hiervoor geven.
In principe geschikt voor alle typen vacuum machines en sealbalken. Vanwege de dikte van de zakken raden we een sealer aan met instelbare sealtijd. (bv de lava of professionele uitvoeringen van solis of caso)