Skip to main content

Vind hier de beste vacuumzakken

Niet alleen het Vacuümapparaat is kritiek wanneer het gaat om te zorgen voor een zo goed mogelijk vacuüm resultaat, ook de kwaliteit van de Vacuumzakken is zeer belangrijk! Elke producent, natuurlijk raad de zakken van zijn eigen merk aan. Hier is natuurlijk niks verkeerds bij en die zakken zijn ook geschikt voor de modellen. Maar er zit verschil in de zakken op het gebied van kwaliteit en ook qua prijs. Als je graag experimenteert, is het waard om de verschillende zakken uit te testen en de beste zakken te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Natuurlijk niet iedereen heeft de tijd en geld, om de zakken te gaan uittesten. Dus hebben wij de beste Vacuumzakken voor jou uitgekozen voor elk type vacuümapparaat of optie.

We hebben bij elk verschillend vacuümapparaat de geschikte zakken gezet die jij nodig hebt voor het Vacuümapparaat en extra informatie. De beste leverancier van vacuumzakken voor Benelux is Marmelot. Deze webshop is gespecialiseerd in vacuumzakken en vacuumsealers! Koop hier al je vacuumzakken.

De Beste leverancier van Benelux voor vacuumzakken is Marmelot! Dit is onze betrouwbare partner.

Vacuümzakken voor externe Vacuümsealers

Een extern vacuümapparaat (zonder kamer) heeft zakken met een gestructureerd reliëf nodig. Namelijk Micro-Structuur Deze hebben een structuur zodat wanneer het vacuüm proces in werking treed, de lucht kan ontsnappen door lucht kanalen te vormen. Bijvoorbeeld, deze zijn ruitig of honingraat-achtig gestructureerd. Tijdens het vacuüm proces, is de open zijde van de vacuümzak geklemd in het vacuümapparaat en wordt de lucht weggezogen. Als er gebruik wordt gemaakt van niet geweven structuur vacuümzakken (geruit/honingraat) in een extern vacuümapparaat, zal de folie direct op elkaar liggen en dus sluit de zak of zonder de mogelijkheid om de lucht weg te zuigen.

vacuumzakken

Vacuümzakken voor Kamer Vacuümsealers

De zogenoemde Verzegelde zakken zijn nodig voor kamer vacuümapparaten. Deze hebben een gladde oppervlakte zonder structuur. Het verschil ligt in het feit dat de zak volledig in het machine wordt gestoken bij een Kamer Vacuümapparaat, en dus meer voorkomt in de professionele keuken.(Horeca & commerciële sector) Voor gebruik in eigen huis raden we aan een Extern Vacuüm apparaat te gebruiken. Dit is goedkoper en zeer gemakkelijk.

 

 

vacuum apparaat
Caso-VC350-pro

De Vacuumzakken moeten de volgende eigenschappen hebben:

✅ Bestendig tegen koken

✅ Microgolfbestendig

✅ Moet samen gaan met verschillende modellen

✅ Het oppervlakte van de vacuumzakken (glad microstructuur, grove structuur, extra sterke vacuumzakken,…)

✅ Recycleerbare en vaatwasserbestendig

✅ Voor elektronische onderdelen, zijn er speciale zakken met andere vereisten, deze zogenoemde stazakken bespreken we van onder.

✅ Smaakloos en reukloos

✅ Scheurbestendig

✅ Elektronische Onderdelen

Vacuumzakken met structuur geschikt voor gebruikt tot 115 graden Celsius

De zakken kunnen langdurig bewaard worden ook in de koeling of vriezer (maanden tot jaren) De zakken zijn geschikt voor gebruik in de magnetron, en om mee te koken en stomen bij temperaturen tot 115 graden Celsius. Ook geschikt voor sous-vide bereidingen. Deze zakken kunnen over de 85 graden verwarmt worden voor sous-vide koken. Voor meer info over sous vide klik hier.

Vacuüm Stazakken voor elektronische onderdelen

Elektronische onderdelen zijn gevoelig voor statische elektriciteit en ook voor vocht. Voor deze reden, zijn er speciale metaalachtige stazakken gemaakt die tegen vocht en elektrostatische ladingen beschermen dankzij een speciale multilaag(beschermingslaag)

 

Caso-FastVac-3000-sealen

Aluminium vacuumzakken 

Deze sterke aluminium vacuumzakken zijn ondoorzichtig en dus geschikt voor lichtgevoelige producten.  De zakken hebben van binnen een kunststof coating met structuur, zodat ze gemakkelijk leeg gepompt en geseald kunnen worden. De coating is geschikt voor levensmiddelen. Geur en smaakloos en bevat geen weekmakersDe folie is geschikt voor levensmiddelen. Ze kan ingevroren worden, in water verwarmd worden en ze is geschikt voor sous-vide koken. Niet gebruiken in een magnetron.Het aluminium geeft ook elektrostatische bescherming aan elektronische componenten. Gezien de verschillende EMC eisen, kunnen we geen garantie hiervoor geven In principe geschikt voor alle typen vacuum machines en sealbalken. Vanwege de dikte van de zakken raden we een sealer aan met instelbare sealtijd. (bv de lava of professionele uitvoeringen van solis of caso)