Skip to main content

Pork belly sous vide

Pork belly sous vide koken

Varkensbuik, buikspek of ‘pork belly’ in het engels zijn termen voor een heel populaire vleesstuk om te koken. Je kunt het braden, smoren en garen. Vooral garen is een succes. Langzaam garen met een sous vide apparaat is de ideal oplossing om sappige resultaten te krijgen.

Vereist lange kooktijden en koken op lage temperatuur.

  1. Los het zout op in het water en dompel het varkensbuik onder. Laat het gedurende 6 uur rustig pekelen.
  2. Verwarm het waterbad van de sous vide machine tot 64°C maximaal 85°C.
  3. Haal het varkensbuik uit de pekel, sluit het af in een grote vacuümzak op volle druk en plaats het minimaal 5 uur to maximaal 8 uur lang in het waterbad.
  4. Kruiden kunnen bij het koken in de zak worden gedaan zoals salie.
  5. Haal de buikspek uit de zak en laat de sappen weglopen. Dep droog met keukenpapier.
  6. Breng het vlees naar de koelkast en laat het minstens 6 uur rusten. De reden van dit proces is dat het vlees gemakkelijker wordt om het te portioneren en te bakken.
  7. Het varkensvlees kan nu in afzonderlijke porties worden gesneden en in de pan worden gebakken tot de huid goudbruin en knapperig is.
  8. Serveer de knapperige varkensbuik met bloedworst, knolselderij, remoulade en appelmoes.
  9. Laat het smaken!


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *