Skip to main content

Plastic bakjes met deksel

Plastic bakjes met deksel

Hoe bewaar je voedsel?

Als jij opzoek bent naar een efficiënte manier om je voedsel te bewaren of veel aan meal-preppen doet. Dan weet je dat plastic bakjes met deksel het perfecte hulpmiddel is hierbij. Zoals je al kon lezen op de pagina over vershouddozen zijn er veel voordelen aan plastic bakjes met deksel.

Zo kan je het eten per gerecht in een apart plastic bakje met deksel bewaren zodat het niet in contact komt met andere voedingsmiddelen. Verder wordt het voedsel in het plastic bakje beschermt tegen zonlicht, aantasting van andere voedingsmiddelen maar er komt ook minder lucht in het potje.

Het is gewoon veel hygiënischer om je kant en klaren maaltijden of voedingsmiddelen apart per bakje met deksel te bewaren. Extra handig is dat bijna alle bakjes tegenwoordig in de microgolf opgewarmd mogen worden. Er zit wel een klein nadeel hieraan. Als je sauzen zoals tomatensaus of spaghettisaus opwarmt in een plastic bakje met deksel. Dan kan de binnenkant snel een oranje tint kleur krijgen.

Dit is heel moeilijk af te wassen. Een oplossing hiervoor zijn glazen vershouddozen. En ook daar zit er een keerzijde aan. Glazen vershouddozen zijn breekbaar en kunnen meestal ook niet in de vriezer gezet worden. Hieronder alle voordelen van een Plastic bakje met deksel:

Voordelen plastic bakje met deksel

✅ Ideaal om je voedsel te bewaren
✅ Door het deksel kan er geen kruis besmetting ontstaan
✅ Perfect voor meal-preppen
✅ Tegenwoordig zijn bijna alle plastic bakjes microgolfbestendig
✅ Verschillende vormen en maten
✅ Voeding blijft Langer vers
✅ Goedkoper dan glazen vershoudpotten
✅ Vriesbestendig
✅ Hygiënischer

Zoals je kan zien zijn er veel voordelen aan voedsel bewaren in plastic bakjes met een deksel. Toch zijn er ook enkele nadelen die we zeker niet mogen vergeten! Hieronder de nadelen van plastic vershouddozen:

Nadelen plastic bakjes met deksel

  • Verkleuren sneller
  • Niet altijd BPA-vrij
  • Sommige potjes zijn niet microgolfbestendig en kunnen smelten
Plastic vershoudbakjes met deksel

Bezoek onze vershoudbakjes info pagina voor meer info over bewaardozen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *