Skip to main content

Ham vacuum verpakt

Ham vacuum verpakt

Gemiddelde houdbaarheid

Verschillende factoren bepalen hoe lang spek goed is, hoe het wordt bewaard. Over het algemeen kan ongeopend spek tot 2 weken in de koelkast en tot 8 maanden in de vriezer blijven. Geopend spek maar niet gekookt slechts ongeveer 1 week in de koelkast en tot 6 maanden in de vriezer goed blijven. Gekookt spek heeft een kortere houdbaarheid: algemeen ongeveer 4–5 dagen in de koelkast en tot 1 maand in de vriezer blijven. Andere soorten zoals pancetta, kalkoenbacon en runderbacon gaan allemaal ongeveer even lang mee in de koelkast of vriezer als gewone spek.

Spek in de koelkast of vriezer een paar dagen tot enkele maanden goed blijven, afhankelijk van het soort dat het is en of het gekookt of geopend is.

Hoe spek te bewaren

Een goede opslag kan de houdbaarheid en kwaliteit van uw spek helpen maximaliseren. Om te beginnen, moet u het direct na gebruik in de koelkast of vriezer bewaren. Bewaar spek in de koelkast of vriezer door het op de juiste manier in een vacuumzak te plaatsen.

Ham vacuum verpakt

Tekenen van bederf

❌Kenmerkende rode tint van je spek wordt dof tot een bruine of groenachtige kleur.

❌Bedorven spek kan ook slijmerig of plakkerig zijn in plaats van zacht en vochtig.

❌Spek met een zure geur of rottende geur moet ook worden weggegooid, want dit is een ander teken van bederf.

❌Gooi bedorven spel onmiddellijk weg om te voorkomen dat het ander vlees en andere producten in uw keuken besmet.

OPGELET: Veranderingen in de kleur, geur of textuur van uw spek kunnen allemaal duiden op bederf.
Lava-V.350---Review-Test

Gebruik een vacuummachine voor de beste resultaten!


Wartmann WM 2005 EC
Foodsaver 1190
Caso Fastvac 3000
Lava Black V300 Premium
FoodSaver V2860


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *