Skip to main content

Hoe werkt het? Wat zijn de beste droogovens?

 

 

De beste voedseldrogers voor iedere prijsklasse

 

voedseldroger

Excalibur 4948CDFB

High End

 

droogoven kopen

Stockli Voedseldroger

Mid Range

 

voedsel drogen

Espressions EP5600

Budget

 

 

voedseldroger kopen

Tegenwoordig staan er honderden voedseldrogers te koop op het internet. Zelf de juiste droogoven uitkiezen is tegenwoordig een hele klus. Bespaar je het zoeken naar informatie. Wij hebben verschillende voedseldrogers getest in samenwerking met de grootste voedseldroger website van Benelux.

Boven op onze eigen bevindingen hebben we ook een consumenten onderzoek gedaan om zo te weten te komen welke voedseldrogers nu de beste zijn. Je kan de beste voedseldrogers voor iedere prijsklasse bovenaan deze pagina terugvinden. Met deze modellen ga je zeker zijn dat je een kwaliteitsvolle voedseldroger in huis hebt gehaald.

✅ Consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf getest

✅ Informatieve pagina over voedsel drogen

✅ Betrouwbare partners

✅ Reageer en geef jouw feedback

De beste voedseldrogers vind je hier

Voedsel drogen is net als vacumeren een doeltreffende manier om voedsel langer te bewaren. Het drogen van voedsel wordt gezien als één van de gezondste manieren om voedsel langer te bewaren. Tegenwoordig zijn er meer en meer mensen die een voedseldroger in huis hebben. Met een voedseldroger kunnen ze op een goedkope manier fruit en groenten drogen. Vooral fruit is overheerlijk als het gedroogd is. Niet alleen blijft gedroogd fruit veel langer houdbaar, dankzij het droogproces wordt de smaak veel sterker.

Voor veel mensen is gedroogd fruit een alternatief op de ongezonde snacks en snoep die vol zit met geraffineerde suiker en andere Conserveermiddel. Met een voedseldroger doe je het allemaal op een natuurlijke manier. Je verwijdert alleen maar het vocht uit het voedsel, vitaminen, mineralen en smaken blijven volledig behouden.

Met een voedseldroger maak je niet alleen de lekkerste gezonde snacks. Je kan ook je eigen kruiden drogen. Verder kan je ook vlees drogen denk hierbij aan Jerky Beef, Gedroogde ham, en droge worst. Met een voedseldroger kan je alles zelf drogen en dit kan veel goedkoper zijn als de gedroogde voeding in de supermarkt of bij de slager aan te kopen.

Op deze pagina bespreken we alles over droogovens. Wat een voedseldroger is, waarom je een voedseldroger in huis moet hebben en hoe het werkt. Verder kan je een handige TOP 10 terugvinden met de beste voedseldrogers zodat je zeker en vast geen miskoop doet.

Als je de beste voedseldroger wilt dan is een horizontale voedseldroger de beste keuze. Het voedsel wordt gelijkmatig gedroogd op de roosters en je kan er veel voldoende voedsel tegelijk op drogen. Horizontale voedseldrogers zijn meestal ook sterker van materiaal.
Verticale voedseldrogers drogen het voedsel van onder naar boven. Deze voedseldrogers zijn meestal goedkoper maar het kan zijn dat de bovenste laag waar de voeding op ligt te drogen minder effectief gedroogd wordt. Al bij al valt het allemaal nog goed mee. De modellen die aan bod komen op deze pagina hebben we zelf getest en de resultaten zijn even effectief naar onze mening. Een extra voordeel van verticale voedseldrogers is dat sommige modellen uitgebreid kunnen worden met extra lagen. Zo kan je een heel veel fruit tegelijk drogen.

 

Wat is een voedseldroger?

 

Waarom een voedseldroger kopen?

Als jij van gezonde snacks wilt genieten zonder conserveringsmiddelen dan is dit een argument om zelf een voedseldroger in huis te hebben! Met een voedseldroger droog je op een natuurlijk wijze al het voedsel bij je thuis.

Omdat bacteriën water nodig hebben om te vermenigvuldigen, voorkom je zo dat het eten snel bederft. Tegenwoordig wordt er heel veel voedsel weggegooid duizenden tonnen per jaar zelfs over de hele wereld.

Een voedsel dehydrator kan je helpen om dit te voorkomen. Buiten het feit dat je een steentje bijdraagt en zo onnodig voedsel weggooit zijn er nog vele andere voordelen aan zelf je eigen voedsel drogen. Hieronder alle voordelen van een voedseldroger:

Voordelen van een voedseldroger

✅ Bewaar voedsel langer zonder conserveermiddelen

✅ Goedkoper om zelf je voedsel te drogen

✅ Geniet van een heerlijk gezonde snack

✅ De smaken worden versterkt

✅ Voedingstoffen gaan niet verloren

✅ Verbruikt weinig energie

✅ Gedroogd fruit is een vervanger voor snoep

✅ Maak zelf gedroogde ham

 

voedsel dehydrator

Hoe werkt een voedseldroger?

Een voedseldroger ook wel droogoven of voedsel dehydrator genoemd is een apparaat dat het voedsel kan uitdrogen zonder te koken. Er bestaan verschillende soorten voedseldrogers, zo zijn er voedseldrogers die zonlicht gebruiken om het voedsel te drogen.

De meest gekende manier om voedsel te drogen is met een moderne voedseldroger zoals we bespreken op deze pagina. Deze elektrische voedseldrogers hebben een ruimte waarin het voedsel op meestal roostertjes wordt gelegd. Dankzij een ventilator wordt er lucht in het apparaat gezogen.

Deze wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur en vervolgens in de ruimte geblazen waar het voedsel in zit. Meestal moet je het voedsel minimaal 24 uur drogen om de beste resultaten te bekomen. Door de moderne technologie is een voedseldroger energie zuinig het verbruikt slechts 0,5 eurocent per droogbeurt van 10 uur.

Het vochtgehalte in voedsel is meestal droog voor fruit en groeten kan het vochtgehalte 80- 95% zijn. Nadat je het voedsel hebt gedroogd is het vochtpercentage aanzienlijk lager meestal minder dan 20%. Hoe droger het voedsel, hoe langer het bewaart kan blijven.

TIP: Als jij een gezonde manier zoekt om te snoepen dan is een voedseldroger de beste manier om op een gezonde manier fruit snacks te maken, deze proeven nog beter als snoep, dit komt omdat de smaken veel sterker worden na het drogen van het fruit.

 

Voedseldroger Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een voedseldroger is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria. Het is belangrijk dat je de juiste voedseldroger koopt aan de hand van deze factoren.

  • Lades en Capaciteit
  • Kracht
  • Timer
  • Prijs

Lades

Hoe meer lades een voedseldroger heeft hoe meer voedsel je tegelijk kunt drogen. Aangezien voedsel drogen lang duurt +24 uur kan je het best kiezen voor een voedseldroger met veel lades of rekken. Zo bespaar je ook meer energie uit er meer voedsel per keer kan gedroogd worden.

Kracht

Als je een grote voedseldroger hebt wil je er zeker van zijn dat alles gelijkmatig gedroogd wordt. Zorgt er zeker voor dat je model krachtig genoeg is. De modellen die we bespreken op deze pagina zijn allemaal topmodellen en krachtig genoeg.

Timer

Let er goed op dat je voedseldroger een timer heeft. Niet alle voedsel drogers hebben een timer! Een timer zorgt ervoor dat je het apparaat in kunt stellen zodat het automatisch stopt na de ingestelde tijd. Denk er wel aan dat modellen met een timer duurder zijn.

Een timer is niet altijd nodig aangezien het voedsel lang moet drogen laten de meeste mensen het apparaat aan staan, om na enige tijd te controleren of het voedsel droog genoeg is. Als het nog te vochtig is laten ze het apparaat verder drogen.

 

voedsel droger

Prijs

Een goede voedseldroger heb je al vanaf 60 euro. Hoe groter de voedseldroger hoe meer je betaalt.

Verticaal of Horizontaal

Er zijn 2 verschillende soorten voedseldrogers zo heb je verticale voedseldrogers hierin zit het droog element en ventilator onderin. Een verticale voedseldroger is meestal goedkoper maar minder effect als een horizontale voedseldroger waar het droogelement aan de achterkant van de binnenzijde zit. Omdat het warmte-element van een verticale voedseldroger onderaan zit komt het voor dat de bovenste plateaus waar het voedsel op ligt niet optimaal droogt.

TIP: Als je zeker wilt zijn van je zaak koop je best een duurdere voedseldroger. Omdat voedsel drogen lang duurt gaat het apparaat vele uren moeten werken. Je wilt er zeker van zijn dat je een voedseldroger van degelijk kwaliteit in huis haalt zodat je er jaren van gebruik kan maken gebruik van kan maken.

Meest gestelde vragen over voedseldrogers [FAQ]

Een voedseldroger is goedkoop in gebruik! 10 uur drogen kost ongeveer 50 eurocent.

Rauwe kip, eieren, schaaldieren en avocado worden afgeraden om te drogen!

Omdat bacteriën water nodig hebben om zich te vermenigvuldigen kan je voedsel veel langer bewaren als het gedroogd is. Mensen droger voedsel al duizenden jaren, toen er vroeger geen diepvries bestond, werd het voedsel gedroogd door middel van vuur of zon.