Skip to main content

Hoe werkt een slowcooker? | Crock-Pot Koopgids

 

 

De beste Crockpot voor iedere prijsklasse

 

crockpot

Crock Pot CR026

Eerste Keuze

 

slowcookers

Crock Pot CR605

Tweede Keuze

 

beste slowcooker

Crock Pot CR061

3de Keuze

 

 

slow cooking

Deze pagina helpt je de juiste keuze te maken, wij hebben een groot aantal slowcookers getest medemogelijk dankzij de beste slowcooker website van België en Nederland. Buiten onze eigen bevindingen hebben we een consumentenonderzoek gedaan en zo weten we welke modellen de beste zijn.

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Betrouwbare partners

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Alle informatie over slow cooking

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

De beste slowcookers vind je hier

Een slowcooker is een van de populairste keukenapparaten. Slow cooking letterlijk vertaalt traag koken doet net dat. Een slowcooker bereid etenswaren voor een lange duur op een laag vuurtje. Een goede slowcooker blijft altijd onder de 100 °C en net door de lagere temperatuur komen de gerechten er heerlijk mals en boordevol smaak uit.

Een Crockpot werkt heel eenvoudig, ge legt de ingrediënten in de pot doet het deksel erop en zet de slowcooker aan. Je kan meestal uit 2 standen keuzen om de snelheid van de bereiding te verhogen zo heb je LOW, dit is de trage stand waarmee je de gerechten voor lange duur kookt. Gemiddeld is de bereiding 8 uur op de LOW stand. Het eten wordt dus super gaar gemaakt door lang door te sudderen rond de 80 °C.  De HIGH stand daarentegen is de snellere variant, de temperatuur is iets hoger meestal rond de 90 °C. De breiding is meestal rond de 4 uur op HIGH.

Dus je weet nu dat je de lekkerste stoofpotjes kunt maken met een slowcooker. Het wordt ook gebruikt om voornamelijk pulled pork of pulled chicken te bereiden. Maar dat is niet alles je kan bijna elk gerecht in een slowcooker bereiden… Soep, pasta’s, vis en nog veel meer gerechten zijn geen enkel probleem voor deze innovatie kookmethode.

Een slowcooker maakt niet alleen de lekkerste stoofpotjes, het is eigenlijk een keukenapparaat waar je niet naar om moet kijken als het eten gekookt wordt. Een slowcooker is veilig gemaakt zodat jij andere dingen kan gaan doen terwijl de Crockpot aan staat. Het is eigenlijk een uitvinding gemaakt na de 2de wereldoorlog zodat vrouwen ook konden gaan werken terwijl het eten in de slowcooker gekookt werd, en dan als de vrouw terug kwam van het werk was het eten kant en klaar. Ze moest het eten enkel nog maar serveren.

Nu jij een lesje geschiedenis hebt gehad over slowcooker is het misschien tijd om zelf aan de slag te gaan met deze super eenvoudige manier om eten te bereiden Hieronder vind je een TOP 10 terug met de beste slowcookers van het moment zodat jij zeker de juiste aankoop doet. Buiten deze handige lijst beantwoorden we de meest gestelde vragen over Crockpotten op deze pagina. Lees rustig verder en kom er alles over te weten.

TOP 10 | Overzicht van de beste slowcookers

Lees de volledige reviews op Slowcookertest.nl

Model Review
1 Crock Pot CR061 Crock Pot CR061

94.5%

“De prestaties en prijs zijn goed, de inhoud is klein dus let hierop, als je met 1 of 2 personen bent is het een uitstekende keuze.”

Prijs
2 Crock Pot Express-Pot CR051 Crock Pot Express-Pot CR051

94%

“Zeer populaire slowcooker, en niet voor niets heeft hij 5 sterren! Lees zelf de gebruikersbeoordelingen en je zal begrijpen waarom deze Crockpot niet in je arsenaal mag ontbreken!”

Prijs
3 Moulinex Cookeo CE857800 Moulinex Cookeo CE857800

92%

“Deze multicooker is misschien geen echte Crock-Pot maar je kan er verrassend goed alle gerechten mee koken. Zeer goede gebruikersbeoordeling, wel jammer van de dure prijs…”

Prijs
4 Crock Pot CR605 Crock Pot CR605

96.1%

“Een van de beste slowcookers momenteel verkrijgbaar! Doe jezelf een plezier met deze Crock-Pot!”

Prijs
5 Crock Pot CR026X Crock Pot CR026X

97%

““Voldoet aan alle verwachtingen. Makkelijk in het gebruik en High end winnaar van slowcookertest.nl”

Prijs
6 Crock Pot CR066 Crock Pot CR066

92.5%

““Grote Crock-Pot met een heel goede prijs / prestatie en uitstekende gebruikersbeoordelingen.””

Prijs
7 Crock Pot CR060 Crock Pot CR060

91.1%

“Voordelige prijs en hoge prestaties, inhoud 3,5 Liter.”

Prijs
8 Crock Pot CR030 Meest Populair Crock Pot CR030

95%

“Een van de populairste slowcookers van 2021 – Hoge prijs / prestatie met een voordelige prijs. De Crock Pot CR030 is een absolute aanrader!”

Prijs
9 Aigostar Mi 30IAU Aigostar Mi 30IAU

91%

“Deze multicooker heeft enkel de slowcooker stand LOW. Door de functies even wennen, verder is de prijs omhoog gegaan van deze slowcooker.”

Prijs
10 Crock Pot CR028 Crock Pot CR028

90%

“Heel goede prijs / prestatie – Let op zoals is analoog dus geen timer. Uitstekende gebruikersbeoordeling”

Prijs

 

Wat is een Crock-Pot?

 

Waarom een Crockpot kopen?

Als jij graag iets anders wilt doen terwijl het eten aan het koken is dan kan dat vanaf nu met een slowcooker! Een slowcooker bereid de gerechten veilig op een laag vuurtje terwijl jij iets anders kunt gaan doen. Buiten dit grote voordeel kan je met een crockpot heerlijkste gerechten maken. Denk hierbij aan draadjesvlees, hutspot, spareribs, stifado enz,…

Met een slowcooker bereid je al deze gerechten als geen ander. De smaken worden veel sterker door de lange bereiding, en ook wordt het vlees super zacht. Als je ribbetjes maakt zal je merken dat het vlees zo zacht is dat ze letterlijk van het knookje vallen. Je kan ze van het knookje afzuigen! Overheerlijk deze innovatieve kookmethode!

Het doet eigenlijk een beetje denken aan sous-vide. Een slowcooker is echter wel veel makkelijker in gebruik als sous vide. Hieronder alle voordelen van een slowcooker:

Voordelen van een Crock-Pot

✅ Producten behouden beter hun smaak.

✅ Voedingstoffen blijven behouden

✅ De sappen van vlees gaan niet verloren en trekken volledig in het vlees

✅ Je gebruikt geen vet of olie

✅ Eenvoudig in gebruik

✅ Je kan iets anders gaan doen tijdens de bereiding

✅ Veilig

✅ Goedkoop

✅ Aanbranden bijna onmogelijk

✅ Makkelijk schoon te maken

 

Wat is een crock-pot?

Hoe werkt een Crockpot?

Een Crock-Pot ook wel slowcooker genoemd is een elektrische pan waarin je gerechten op een lage temperatuur kan stoven, sudderen of koken. Meestal is de pan van keramiek of RVS. Je zet de pan in de slowcooker waarna deze wordt verwarmd. Bovenop de pan zit het deksel meestal van glas. Het deksel is zo gemaakt dat deze volledig afgedicht is en er geen lucht kan ontsnappen tijdens het kookproces. De damp die zich opbouwt in de pot zorgt voor een lagedrukafdichting. Hierdoor wordt het voedsel in zijn eigen sappen bereidt en wordt de hitte gelijkmatig verspreid over het voedsel.

Zorgt er altijd voor dat er genoeg water in de slowcooker zit zodat je gerechten fatsoenlijk bereid worden. Meestal moet je de slowcooker met water of bouillon water vullen tot het gerecht ¾ ondergedompeld is in de vloeistof. Vul nooit de slowcooker volledig met water.

Je hebt vast de naam Crock-Pot horen voorbijgaan tijdens het zoeken naar een slowcooker. Een Crock-Pot is het merknaam van de originele slowcooker. Met andere woorden de beste slowcookers die je kan vinden zijn van het merk Crock-Pot.

TIP: Een Crockpot is hetzelfde als een Slowcooker! Een echte Crock-Pot beschikt maar over 2 standen namelijk: LOW en HIGH. Hieraan kan je een echte slowcooker herkennen.

 

Crockpot Koop Gids

 

Let op de volgende aankoopcriteria

Als je van plan bent om over te gaan tot de aankoop van een Crockpot dan is get van belang dat je goed let op de volgende specificaties. Niet elke slowcooker is hetzelfde, zo hebben sommige slowcooker geen warmhoud functie of timer. Ook de capaciteit is belangrijk, als je een groter gezin hebt is het vanzelfsprekend dat je een slowcooker met een grote inhoud koopt. Hieronder de meest belangrijke factoren waar je op moet letten:

  • Inhoud
  • Warmhoud functie
  • Vaatwasserbestendig
  • Timer
  • Prijs
  • Low & High
  • Crockpot

Inhoud

Zorgt altijd dat de inhoud van de slowcooker die je wilt kopen groot genoeg is naargelang u gezinssituatie. Als je alleen woont heeft het geen nut om de grootste slowcooker aan te schaffen die er is. Hoe groter de inhoud hoe hoger de prijs in de meeste gevallen.

Warmhoud functie

Niet alle slowcookers hebben een warmhoud functie, de meeste slowcooker beschikken over een Low & High stand. Als je wilt dat het eten warm blijft na bereiding zorgt dan zeker dat deze over een warmhoud stand beschikt.

Vaatwasserbestendig

Meestal is de POT vaatwasser bestendig, dit vergemakkelijkt het schoonmaken. Let op niet elke POT is geschikt voor de vaatwasser. We raden zelfs aan om de POT altijd met de hand te wassen. Gewoon water en zeep (Dreft) kan je hiervoor gebruiken.

TIP: Als je een goede slowcooker wilt kies je best het merk Crock-Pot, deze zijn van hoge kwaliteit en ook de prijs is voordelig.

 

Crockpotten

Timer

Veel slowcookers hebben een timer maar niet allemaal! Voornamelijk de analoge modellen (dus degene die niet digitaal zijn) hebben geen timer.

Prijs

Een goede slowcooker heb je al voor 59 euro. Prijzen gaan tot 150 euro voor de duurste modellen.

Low & High

Een echte slowcooker heeft maar 2 standen namelijk Low & High, soms kan de warmhoud stand een aanvulling zijn hierop. Let op multicookers hebben veel verschillende standen en meestal hebben ze geen LOW of HIGH stand. Dus als je een echte slowcooker wilt koop je best een Crock-Pot.

Kies een echte Crockpot

Net zoals Philips het merk is van de airfryers, is Crock-Pot het merk van de slowcookers. Als je een duurzame slowcooker wilt kies je best een echte Crockpot! Onze TOP 10 bestaan voornamelijk uit Crockpots omdat deze gewoonweg de beste kwaliteit hebben.

Meest gestelde vragen over Crockpotten

Ja een Slowcooker is een Crock-Pot. Crock-Pot is eigenlijk het merk van de originele slowcooker. Er zijn veel slowcooker maar als je een echt degelijk model wilt kies je best een echte Crock-Pot!

Je kan alle soorten vlees in een slowcooker bereiden! Varken, Rundsvlees. De keuze is aan jou.

Dit hangt af van het gerecht dat je kookt, meestal werk je met de LOW stand 8 uur voor traag te koken, en HIGH 4 uur voor de snellere gerechten.

Een echte Crockpot wordt 80 °C op de stand LOW en 90 °C op de stand High. Een goede slowcooker blijft altijd onder de 100 °C aangezien het voedsel op een laag vuurtje wordt bereid.