Skip to main content

Wat een sealapparaat is bespreken we uitgebreid hier.

Een Sealapparaat is een verdere ontwikkeling van de Folieverpakking apparaten die jaren terug in de professionele keuken gebruikt werden, alsook in de huishoudelijke keuken. Toen had de kok de keuze om rauwe of bereide gerechten in plastieken zakken te doen en daarna luchtdicht te verpakken met het apparaat.

Een keerzijde van die apparaten was dat de lucht nog steeds aanwezig was in de zakken wat dus nadelig was voor het opbergen van het voedsel. Het kon ook gebeuren door slordig werk dat de lasnaad niet dicht genoeg was en dus open ging soms zelfs onbewust. Dit leidde dan weer tot het morsen van gerechten in de Diepvries of frigo, en dus onnodig werk veroorzaakte. Het voedsel was soms zelfs gewoon bedorven of niet meer in optimale staat.

Als je het voedsel dan ook nog eens wou opwarmen in de zak, was het alleen mogelijk met een gelimiteerd aantal zakken, en het moesten ook nog speciale zakken zijn in die tijd die hitte bestendig waren. Het sealapparaat van vandaag is veel beter op deze punten, en maak het werk voor professionele chef koks alsook thuis koken veel makkelijker en praktischer.

Een vacuüm apparaat van vandaag Verzegeld het voedsel luchtdicht en zuigt de lucht uit de zak tijdens het dichtings proces(met lasnaad in sommige gevallen zijn er zelfs dubbele lasnaden voor een extra goede afdichting van de vacuümzakken). Dan zijn alle vacuümzakken van vandaag ook nog eens gemaakt voor te koken in een waterbad met de Sous-Vide kookmethode.

De voordelen van deze bereidingswijze zijn zeer duidelijk. Het gebruik van voedsel is verminderd, want er is bijna geen verlies van voedsel.

De kwaliteit van de bereide maaltijden, in het bijzonder vlees en vis, wordt opgemerkt door de klanten of gasten, die dankbaar zijn voor de heerlijk gekookte gerechten. Een steak of filet met de Sous-Vide kookmethode is gewoon overheerlijk en perfect gaar gemaakt zonder smaakverlies, volledig Zacht met de orginele vleessappen(in gewoon bakken worde de orginele vleessappen verloren deels doordat het vocht uit het vlees kan ontsnappen.

Ruimte wordt ook uitgespaart, want het vacuüm verpakt voedsel gebruikt nu minder ruimte in en absorberen de geuren van ander voedsel niet. Dus dit is weer een plus voor hygiëne.

Waar moet extra opletten bij aankoop van een sealapparaat?

Natuurlijk het stroomverbruik belangrijk wanneer je een aankoopbeslissing maakt, maar ook natuurlijk hoe goed de klantendienst en dienstverlening is.

Wanneer je een apparaat gebruikt voor de Sous-Vide kookmethode, moet je naar de hoeveelheden kijken. Hoeveel porties er moeten gemaakt worden en in welke tijd, wat zeer belangrijk is voor restaurants met een groot aantal klanten.

Ook moet je de zakjes gebruiken die zijn aangegeven door de fabrikanten van het model. Niet alle modellen hebben een glazen bovenkant, zodat je het inpak proces kunt bekijken, maar de meeste hebben dit wel, zodat je kunt zien als je het verkeerd hebt verpakt, indien dat het geval is kun je het handmatig zelf openen en zal het proces volledig stoppen.

Producenten van een sealapparaat

Op dit moment zijn er op de mark zeer populaire vacuümmachines en een zeer groot aantal ook. Maar wij hebben de beste modellen voor jou geselecteerd en getest.

Onze modellen hier gaan van dure en zeer krachtige indrukwekkende modellen voor professioneel gebruik, tot zeer duurzame modellen voor huiselijk gebruik. Natuurlijk gaan alle modellen ook in een gewone keuken, en uiteraard gaan de modellen die we hier bespreken jaren mee.

de La.Va modellen zijn natuurlijk het van het, en daarom ook dat we de La.Va aanraden aangezien deze het beste zijn uit al onze testen. Kies nu zelf welk model past bij jou persoonlijke voorkeuren(prijs, kracht, budget/prestatie) en je zult zeker geen spijt hebben.