Skip to main content

Seal apparaat – Sealmachine kopen

 

 

Alle informatie over professionele sealapparaten

 

 

sealmachine

Op deze pagina vind je de beste sealapparaten. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn met deze informatie aan de slag gegaan om zo de beste modellen aan te kunnen bevelen. Bespaar je het zoeken naar informatie, op deze pagina zal je alles vinden i.v.m. sealmachines.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Betrouwbare partners

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor sealapparaten

✅ Volledig onafhankelijk

Sealmachine of Sealapparaat kopen?

Als jij op zoek bent naar een snelle en efficiënte oplossing voor het inpakken van plastic zakken op maat, dan is een sealapparaat de beste oplossing! Sealapparaten zijn heel eenvoudig in gebruik. Je legt de plasticfolie verpakking aan de kant waar de folie dicht moet en drukt daarna de lasbalk naar beneden. De sealstrip wordt binnen de seconden verhit en smelt de plasticfolie zo aan elkaar dat deze volledig dichtgelast is. Dit hele proces duurt slechts 3 seconden. Zo kan je snel weer aan de slag om de volgende verpakking te sealen.

Een sealapparaat wordt meestal gebruikt voor commerciële doeleinden dus je zal ze vaker en vaker op de werkvloer tegenkomen. Voornamelijk bij bedrijven waar veel verpakking verwerkt wordt. Een sealapparaat wordt ook gebruik om stalen in te pakken die naar een controlepunt gaan voor de verzending. Maar natuurlijk zijn er vele andere voordelen aan een sealapparaat. Sealapparaten werken het best met folierollen zodat je ze eerst makkelijk kunt afsnijden op de gewenste grootte en daarna eenvoudig verzegelen met het sealapparaat.

Er zijn ook verschillende sealapparaten zo heb je sealapparaten met of zonder foliesnijder. Op deze pagina bespreken we alles over sealapparaten. Buiten deze handige informatie vind je een TOP 5 terug met de beste modellen. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn daarna met de data aan de slag gegaan. Met deze informatie hebben wij een juist beeld gekregen om de beste modellen aan te bevelen. Als je op zoek bent naar een apparaat om je voeding luchtdicht te verpakken en sealen kijk dan zeker op onze Vacuummachine Koopgids pagina.

Sealapparatuur TOP 5

Model Review
1 Sealapparaat 20cm Tiptop24 Sealapparaat 20cm

93%

“Compacte Sealer voor het Dichtlassen tot 200 mm. stevige aluminium constructie en kan worden gebruikt voor het huis, maar ook voor professionele doeleinde.”

Prijs
2 Sealapparaat 40cm breed Sealapparaat 40cm breed

90%

“Met dit sealapparaat verzegel je folieverpakking binnen de 3 seconden. 40 cm breedte.”

Prijs
3 PFS 300 PFS 300

84%

“Geschikt voor professioneel gebruik, 30 cm breedte. Er kan binnen 0.2 tot 1.3 seconden geseald worden tot een maximum van 0.3 mm dikte. “

Prijs
4 pfs 400 PFS 400

85%

“Deze grote sealer van 40 cm is handig in gebruik. geschikt voor alle soorten poly-ethyleen en polypropyleen folies!”

Prijs
5 PFS 500 PFS 500

79.8%

“Grote sealapparaat van 50 cm. Robuuste Aluminium body.”

Prijs

 

Wat is een sealmachine?

 

Waarom een sealapparaat kopen?

Als je veel met plastic verpakking of folierollen werkt dan is een sealapparaat de beste keuze om snel alles in te pakken. Je steekt het product wat je moet in pakken in het zakje en verzegelt daarna de zak. Een sealapparaat is tegenwoordig onmisbaar als je bedrijf of werkruimte veel met plastic folierollen werkt. Als je nog geen sealapparaat hebt dan is het nu de tijd om dit te overwegen. Hieronder alle voordelen van een seal apparaat:

Voordelen van een seal apparaat

✅ Snel en effectief

✅ Goedkoop

✅ Geschikt voor het sealen van zakken en folie

✅ Instelbare temperatuurregelaar

✅ Met hefboom

✅ Verkrijgbaar in verschillende grootte

✅ Snijmechanisme

✅ De lastijd / puls lengte

✅ Compact

✅ Voor professioneel gebruik

✅ Behuizing meestal van RVS

✅ Duurzaam

✅ Geschikt voor veelvuldig gebruik

 

sealapparatuur

Hoe werkt een sealapparaat?

Een sealapparaat of sealmachine is een apparaat om plastic zakjes af te sluiten. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. De sealstrip wordt verhit waarna de folie wordt dichtgelast zodra de hefboom naar onder wordt gedrukt. Meestal kan je de verwarmingstijd handmatig instellen dit is handig als je dikke foliezakken wilt dichtlassen moet je de verwarmingstijd langer instellen omdat deze langer verhit moeten worden vooraleer ze verzegelen.

Een sealmachine is geschikt voor het sluiten van PP, PE en pvc zakjes.

TIP: Let erop dat je na het dichtlassen 1 tot 3 seconden wacht zo ben je zeker dat de verzegeling terug gestold is.

 

Folie sealapparaat koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een seal apparaat is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria.

  • Maximale lengte
  • Snijmechanisme
  • Instelbare temperatuurregelaar
  • Materiaal

Maximale lengte

Sealmachines hebben meestal verschillende lengtes, zorgt dat je sealapparaat groot genoeg is zodat deze zeker de juiste lengte kan afsealen. Lengtes variëren van 20 tot 40 centimeter. Denk eraan hoe groter hoe duurder.

Snijmechanisme

De meeste sealapparaten hebben geen snijmechanisme dus als je dit echt wilt moet je goed opletten dat je sealmachine een geïntegreerd snijmes heeft.

Instelbare temperatuurregelaar

Als je met verschillende diktes folie werkt moet je zeker de temperatuur kunnen instellen! Hoe dikker de folie hoe langer deze verhit moet worden om tot een effectieve verzegeling te bekomen.

 

sealapparaat

Materiaal

De meeste sealmachines zijn stevig en volledig in RVS. Let op met goedkopere plastic modellen. Aangezien een sealapparaat bijna enkel en alleen in professionele omgevingen wordt gebruikt wil je er zeker van zijn dat ze robuust zijn en een lange levensduur hebben.