Skip to main content

Vacuumblender Test 2024

 

 

De beste vacuum blender voor iedere situatie

 

vacuumblender

Bosch VitaPower MMBV621M

High End

blender

Ozen OZENEU01 Blender

Mid Range

vacuum blender

Krups Freshboost KB-1801

Budget

 

beste vacuumblender

Meestal is de keuze aan vacuumblenders zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste vacuumblenders

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor vacuum blenders

✅ Betrouwbare partners

De beste vacuumblenders vind je hier

Als je veel gezonde drankjes wilt maken zoals fruitsap, smoothies, groentedrankjes en soep heb ik goed nieuws. Vanaf nu kan je met een vacuumblender niet alleen gezonde drankjes maken. Dankzij het vacuumproces blijven de drankjes langer houdbaar, zijn ze beter van smaak en verliezen ze hun kleur niet. Zoals je al kon lezen op onze website weet je vast en zeker wat een vacuüm is. Vacuüm is een omgeving zonder lucht.

En net dat is wat een vacuum blender doet. Voor dat het apparaat gaat blenden zuigt het alle lucht uit de beker. Dankzij deze manier van blenden blijft je drankje langer vers en blijven smaken langer behouden. Dankzij een vacuum blender blijven vitamines, mineralen en enzymen beter behouden.

Als jij op zoek bent naar een vacuumblender en je weet niet waar te beginnen heb ik goed nieuws. Op deze pagina vind je de beste vacuumblenders. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan voor de meest populaire blenders. Verder hebben we gekeken naar de specificaties en prijs.

Dankzij deze data hebben we een goed beeld gekregen welke nu echt de beste vacuum blenders zijn! Je vindt de beste vacuumblenders hieronder in een TOP 10. Buiten deze handige suggesties kan je op deze pagina vragen vinden zoals hoe het werkt. Alle voor en nadelen van een vacuumblender maar ook een Handige koopgids met specificaties waar je zeker moet op letten bij de aankoop van een blender. En om af te sluiten een overzicht met de meest gestelde vragen over vacuum blenders.

TIP: Een vacuumblender trekt eerst alle lucht uit de beker voordat het begint met blenden. Hierdoor blijft de inhoud langer houdbaar maar worden ook vitaminen, mineralen, enzymen, kleur en smaak beter behouden.

Vacuumblender TOP 10

Model Review
1 Bosch VitaMaxx MMBV621M Bosch MMBV621M

92.33%

“Heel goede blender met krachtige motor. Handige functies en de clean functie is ook zeker een meerwaarde.”

Lees ReviewPrijs
2 Philips Avance HR3756/00 Philips Avance HR3756/00

88.5%

“Geweldig de vacuüm functie, nuttig apparaat die lekkere smoothies maakt.”

Lees ReviewPrijs
3 Beko TBV8104BX Beko TBV8104BX

90.67%

“Heel gemakkelijk in gebruik met perfecte smoothies als resultaat. Is ook eenvoudig schoon te maken.”

Lees ReviewPrijs
4 Ozen OZENEU01 Ozen OZENEU01

91.67%

“Fijne prijs en doet zijn werk goed. Het ziet er degelijk uit.”

Lees ReviewPrijs
5 Krups Freshboost KB 1801 Krups KB 1801

88.5%

“Een goedkope mooie vacuumblender met nuttige instellingen.”

Lees ReviewPrijs
6 Princess 219600 Princess 219600

94.67%

“Het apparaat is erg makkelijk in gebruik en blijft door zijn zuignappen stevig op het aanrecht staan.”

Lees ReviewPrijs
7 Witt Premium Velocity Witt Premium Velocity

90.5%

“Deze vacuumblender is van de nieuwe generatie. Innovatieve ontwikkeling kost een meerprijs.”

Lees ReviewPrijs
8 Cloer 6980 Cloer 6980

89.67%

“Leuke vacuumblender dat voldoet aan de eisen van je doelen.”

Lees ReviewPrijs
9 Versapers Vacublend Versapers Vacublend

90.17%

“Deze vacuumblender blendt heel snel en zonder moeite alles fijn.”

Lees ReviewPrijs
10 Moulinex Freshboost LM1801 Moulinex LM1801

87.83%

“De blender is perfect voor smoothies en het is geen grote apparaat.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een vacuum blender?

 

Waarom een vacuumblender kopen?

Als jij een gezonde levensstijl hebt en niet zonder smoothies en gezonde drankjes kan is het nu misschien tijd om je blender te upgraden naar een vacuumblender! Zoals je al kon lezen bovenaan blijven vitaminen en mineralen beter behouden met een vacuum blender.

Doordat alle lucht uit de beker wordt gezogen zijn de eindresultaten beter. Het drankje ziet en proeft er beter uit. De meest doorslaggevende factor voor de aankoop van een vacuumblender is niet alleen het feit dat je zo goed als alle fruit en groeten kan blenden het apparaat.

Alle drankjes gemaakt met een vacuumblender blijven langer houdbaar doordat er geen zuurstof in de mengbeker zit. De mengbeker kan je meestal afsluiten met een stevig deksel waar geen lucht uit kan ontsnappen. Je in sommige gevallen ook apart vacuum-bewaarflessen of bewaardozen kopen waarin je de drankjes kan bewaren net het blenden. Een vacuum blender is met andere woorden de ideale blender voor gezondheidsfreaks!

Voordelen vacuumblender

✅ Vitaminen en enzymen blijven behouden

✅ De drankjes zien er kleurvoller uit

✅ Het smaakt beter

✅ Drankjes blijven langer houdbaar

✅ Zeer krachtig

Nadelen vacuumblender

Een vacuumblender is zeer krachtig op hogere standen zoals de soepstand en ijscrusher stand. Het apparaat maakt extreem veel lawaai.

Als je in een appartement woont raden we af om in de avond te blenden op de maximum stand. Je buren zullen denken dat er boringen worden uitgevoerd zo veel lawaai maakt een vacuumblender op de hoogste stand. In onze ogen was dit echt storend op zijn minst. Doe oorbescherming aan als je toch van plan bent te blenden op een hogere stand!

Bosch MMBV621M

 

beste vacuum blender

Hoe werkt een vacuum blender?

Een vacuumblender is een elektrisch keukenapparaat en werkt net zoals een gewone blender. Het verschil zit hem dat het apparaat alle lucht uit de kan zuigt voor het blenden. Een vacuumblender heeft een goede afsluiting zodat lucht zeker niet kan ontsnappen. De elektrische motor draait op een hoog toerental waardoor ingrediënten tot sapjes worden geblend.

Met een vacuumblender kan je fruitdrankjes maken, smoothies, groentedrankjes, soep, ijs, deegmixen, ijsblokjes crushen en nog veel meer.

Het apparaat werkt zeer eenvoudig. Je doet eerst alle ingrediënten in de beker, je sluit het deksel en drukt op een knop. Meestal kan je ook de snelheid kiezen of heeft de blender verschillende standen zoals de soep stand en ijscrusher stand.

Bij de soepstand gaat de blender op zo’n hoog toerental dat de inhoud verwarmd wordt maar niet te heet zodat alle vitaminen en mineralen behouden blijven. Na het blenden krijg je een mooi drankje of soep vol met kleuren en smaak. Omdat alle lucht weg is gezogen uit het drankje blijft het drankje langer houdbaar.

TIP: Wist je dat je met een vacuumblender ook soep kunt maken? Sommige vacuumblenders hebben een soepstand dit is de maximumstand die zo snel gaat dat de inhoud van de kan opgewarmd wordt. Na enkele minuten heb je een warme soep vol vitamine en mineralen want er worden geen kookpunt bereikt.

 

Vacuum blender Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Als je op het punt staat een vacuum blender te kopen dan is het belangrijk dat je kijkt naar de volgende eigenschappen. Zo zijn niet alle vacuumblenders hetzelfde. Goedkopere modellen hebben meestal een bewerkte inhoud en verminderde toerenaantal. Bijna alle vacuumblenders hebben een mengbeker van Tritan. Hieronder de specificaties waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een vacuum blender.

  • Vermogen
  • Capaciteit
  • Toeren per minuut
  • Accessoires
  • Materiaal

Vermogen

Een krachtige vacuumblender begint vanaf 800 Watt en kan gaan tot 1500 Watt voor de krachtigste blenders. Zorg dus altijd dat je een vacuumblender van minimum 800 Watt in huis haalt voor de beste resultaten!

Capaciteit

De meeste vacuum blenders hebben een beker met een inhoud van 1,4 tot 1,8 liter. Er zijn uitzondering zo zijn er mini vacuumblenders met een capaciteit van 0,6 liter zoals de Krups Freshboost KB 1801 en de Moulinex Freshboost LM1801 met een inhoud van 0,8 liter. Het grote voordeel aan deze mini vacuum blendere is dat ze een pak goedkoper zijn je betaald 50 tot 80 € voor deze modellen vergeleken met de grotere modellen waar je al snel 200 € betaald.

Toeren per minuut

Typisch aan een vacuumblender is het hoge toerental. Goedkopere modellen hebben een toerental rond de 18. 000 r/min. Duurdere en krachtigere modellen hebben een toerental tussen de 35. 000 en 37. 000 r/min. Het nadeel aan de zeer krachtige vacuum blenders is dat ze echt belachelijk veel lawaai maken op de hoogste stand.

 

vacuumblender vergelijken

Accessoires

Meestal kan je ook accessoires apart bijkopen zoals vacuum drinkbeker Maar soms kan je ook vacuum opslagboxen of een thermometer erbij kopen om te zien welke temperatuur je drankje wordt. De Wartmann Blender WM-1807 is een gewone high speed blender maar door middel van accessoires kan je de lucht met een vacuumpomp uit de beker trekken. Je hebt zo je blender getransformeerd naar een highspeed blender. Het is echt uniek.

Materiaal

Blenders van hoge kwaliteit hebben een Tritan mengkom of beker. Dit is een thermoplastic polyester dat qua helderheid en design niet te onderscheiden is van glas. Het is zeer duurzaam en BPA-vrij. Verder zijn de tritan bekers allemaal vaatwasserbestendig en blijven ze vlek en geurloos na gebruik. Zorg altijd dat je blender mengkom of beker van tritan is.

TIP: Bijna alle vacuumblenders hebben een Tritan mengbeker. Deze is volledig BPA-vrij, vaatwasserbestendig, zeer duurzaam en ziet er uit net zoals glas. Extra handig is dat het materiaal geen poriën heeft waardoor geur en smaakstoffen niet in de beker blijven zitten na gebruik.

Meest gestelde vragen over vacuumblenders (FAQ)

Ja een vacuumblender is beter voor smoothies. Doordat er geen zuurstof in de mengbeker zit verkleuren fruit en groentedrankjes minder snel. Tevens blijft het langer houdbaar en blijven ook vitaminen en mineralen beter bewaard.

Ja! De meeste vacuumblenders hebben een mengbeker van Tritan. Dit is een duurzaam vaatwasserbestendig materiaal dat veel weg heeft van glas. Tevens zijn alle Tritan bekers volledig BPA-vrij en zijn ze ook geur en smaakvrij na gebruik.

Vacuumblenders met een “soepstand” blenden zo snel dat de inhoud opgewarmd wordt tot een veilige temperatuur waardoor geen belangrijke voedingstoffen verloren gaan. Het eindresultaat is een heerlijke soep vol smaak en kleur. Let wel op… De soepstand maakt behoorlijk veel lawaai maakt.

De meeste vacuumblenders hebben een “crush-stand”. Hiermee kan je makkelijk ijsblokjes crushed ice. Ideaal voor cocktails zoals mojito. Let op net zoals de soepstand maakt dit veel lawaai.

Ja dat gaat eenvoudig! Met een vacuum blender kan je net zoals een gewone blender de meest drankjes blenden.

Een vacuumblender is zeer krachtig. Duurdere modellen gaan tot 37.000 r/min op de hoogste standen. Deze maken veel lawaai. Let op als je in een appartement woont begin in de avond niet op de hoogste stand. Blend op een lagere stand om dit te voorkomen. Het geluidsoverlast is het grootste nadeel van een vacuum blender!

Je kan zo goed als alle fruitsoorten en groenten blenden in een vacuumblender. Net zoals een gewone blender werk het apparaat op een zeer hoog toerental waardoor ingrediënten makkelijk tot pulp gemixt worden.

De gemiddelde prijs van een goede vacuumblender is rond de 200 euro. Vacuumblenders met een kleine capaciteit vind je al vanaf 50 tot 80 euro. Deze modellen zijn bijvoorbeeld handig als single of alleenstaande.