De meeste mensen vragen zich af of je groenten mag vacumeren. Je kan bijna alle groenten vacumeren. Op deze pagina doen we voor hoe het moet. Let wel op met verse bonen, deze leven nog en scheiden gassen af vandaar dus dat je ze beter niet vacuum verpakt omdat ze anders gaan schimmelen. Verpak champignons, knoflook of uien niet vacuüm. Behalve als je het daarna invriest. Met zachte kaas kaas moet je ook oppassen. Er zit een hoge zuurtegraad in deze voedingsmiddelen waardoor er sneller bacteriën kunnen ontstaan waaronder Clostridium botulinum.
Ja, je mag groenten vacuumverpakken uitgezonderd: ui, knoflook, champignons en bonen, ook zachte kazen zijn afgeraden, omwille van het risico van botulisme en schimmels.
Zorg er wel voor dat er niet te veel vocht bij de groentjes zitten. Indien nodig combineer de vacuumzakken voor vochtig voedsel om er zeker van te zijn dat het vocht in de papieren strip blijft hangen van deze speciale vacuumzakken.
Groenten-vacumeren voor het proces
Groenten-vacuum-verpakt na het procss
Zoals je ziet mag je groenten vacumeren. Als er nog vragen zijn reageer dan we horen het graag van u.
Tja ik maak de vacuumzakken van een rol. Dus zonder papiersnijder en zit dus met teveel vocht. De reepjes spitsboog doe ik nu eerst in een plasticzakje met keukenrolpapier erom. Dan gaat het net. Ik heb de groente eerst laten uitlekken en met een theedoek zoveel mogelijk nattigheid opgediept. Maar erg veel werk met dubieus resultaat. Hoe anders?
Als je vochtig voedsel wilt vacumeren check dan zeker Hoe vochtig voedsel vacumeren Als je groenten gaat vacumeren kan het inderdaad een zooitje worden als er nog veel vocht in de groentjes zit. Vooral bij stoofpotjes kan dit het geval zijn. Meestal gebruikt met Vacuumzakken met vochtabsorberende strip om dit optimaal te laten verlopen. In de link zie je ook een filmpje hoe ik deze vacuumzakken met vochtabsorberende strip gebruik.
Kan je alle rauwe groenten die je mag vacumeren daarna in de vriezer bewaren? Ik wil deze daarna graag sous vide bereiden in de stoomoven.
Alvast bedankt!
Suzanne
Hoi Suzanne, je kan alle groente na het vacumeren in de diepvries bewaren. Dit is hygiënisch en zorgt ervoor dat je de groenten nog langer kunt bewaren dan gewoon in een plastic zak in de diepvries. Als je ze ontdooit nadien kook je de groente uiteraard eet ze niet rauw aangezien vriezen bacteriën niet dood maar de vermenigvuldiging tot een halt roept.
Groenten zoals kool, spruitjes, bloemkool en broccoli kunnen tijdens het vacuum bewaren gas afgeven. Hierdoor zwellen de zakken op en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de groenten. Sommige andere verse groenten, zoals bladgroenten, kunnen niet in een vacuüm worden bewaard. Dus ja de beste manier om al deze groenten (rode kool in dit geval) te bewaren is ze te blancheren, dan af te koelen, te drogen, vacuüm te verpakken en dan in te vriezen.
Wij gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Reacties
A.G. van Roosmalen augustus 2, 2021 bij 10:13 am
Tja ik maak de vacuumzakken van een rol. Dus zonder papiersnijder en zit dus met teveel vocht. De reepjes spitsboog doe ik nu eerst in een plasticzakje met keukenrolpapier erom. Dan gaat het net. Ik heb de groente eerst laten uitlekken en met een theedoek zoveel mogelijk nattigheid opgediept. Maar erg veel werk met dubieus resultaat. Hoe anders?
Gilles augustus 2, 2021 bij 10:19 am
Beste,
Als je vochtig voedsel wilt vacumeren check dan zeker Hoe vochtig voedsel vacumeren Als je groenten gaat vacumeren kan het inderdaad een zooitje worden als er nog veel vocht in de groentjes zit. Vooral bij stoofpotjes kan dit het geval zijn. Meestal gebruikt met Vacuumzakken met vochtabsorberende strip om dit optimaal te laten verlopen. In de link zie je ook een filmpje hoe ik deze vacuumzakken met vochtabsorberende strip gebruik.
Hopelijk kun je nu verder.
Team VacuumTest.be
Chris augustus 19, 2021 bij 8:32 am
Hoe kan je bonen het best vacumeren en bewaren?
Nergens een goeie manier te vinden
Team Vacuumtest augustus 19, 2021 bij 10:30 am
Beste Chris,
Het hangt ervan af.
Gedroogde bonen kun je vacumeren en dan langdurig bewaren.
Bereide bonen, kun je vacumeren en daarna bv in de diepvries bewaren, dan blijven ze langer goed en hebben geen last van kristalvorming en uitdroging.
Verse bonen leven nog en scheiden gassen af. Die kun je daarom niet vacuumbewaren, dat gaat schimmelen.
Je kunt ze wel eerst blancheren, dan vacumeren en bv bevriezen. Hetzelfde geldt voor kiemen en scheuten.
Suzanne juni 18, 2022 bij 12:25 pm
Beste,
Kan je alle rauwe groenten die je mag vacumeren daarna in de vriezer bewaren? Ik wil deze daarna graag sous vide bereiden in de stoomoven.
Alvast bedankt!
Suzanne
Team Vacuumtest juni 18, 2022 bij 2:19 pm
Hoi Suzanne, je kan alle groente na het vacumeren in de diepvries bewaren. Dit is hygiënisch en zorgt ervoor dat je de groenten nog langer kunt bewaren dan gewoon in een plastic zak in de diepvries. Als je ze ontdooit nadien kook je de groente uiteraard eet ze niet rauw aangezien vriezen bacteriën niet dood maar de vermenigvuldiging tot een halt roept.
janssen mark augustus 11, 2022 bij 2:51 pm
kan je rode kool vacumeren en dan invriezen, of moet die eerst geblancheerd worden ?
Team Vacuumtest augustus 12, 2022 bij 7:26 am
Beste Mark,
Groenten zoals kool, spruitjes, bloemkool en broccoli kunnen tijdens het vacuum bewaren gas afgeven. Hierdoor zwellen de zakken op en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de groenten. Sommige andere verse groenten, zoals bladgroenten, kunnen niet in een vacuüm worden bewaard. Dus ja de beste manier om al deze groenten (rode kool in dit geval) te bewaren is ze te blancheren, dan af te koelen, te drogen, vacuüm te verpakken en dan in te vriezen.