Skip to main content

Short ribs sous vide

Short ribs sous vide

Short ribs sous vide koken

Ribbetjes maken zoals een echte chef-kok. Restaurant kwaliteit gegarandeerd dankzij de sous vide kookmethode. We leggen je de standaardwijze uit hoe je short ribs sous vide moet koken. Er bestaan ook nog alternatieven om je spareribs heerlijk zacht te bereiden, als je spareribs maakt in een slowcooker kan de sous-vide kookmethode evenaren. Sous vide short ribs heeft 48-72 uur tijd nodig om ze tot in de perfectie te koken. Je zal zien dat dit ongeëvenaard is, het vlees valt letterlijk van het botje, het is zacht en dankzij de sous-vide kookmethode blijven de smaken volledig behouden. Het vlees wordt gegaard in zijn eigen sap. Geef je zelf een kans en probeer dit recept, je zal er geen spijt van hebben! Hieronder een filmpje in het Engels waar je goed op kan zien hoe je sous vide short ribs moet bereiden.

Short ribs sous: Stappenplan

  1. Niet alle vet verwijderen van uw ribben enkel overtollige vet.
  2. Vul het water in de sous vide machine en stel de temperatuur in op 57 graden Celsius.
  3. Bestrooi zout en peper op uw ribben.
  4. Steek uw ribben in een vacuumzak en eventuele kruiden zoals knoflook of zwarte peper.
  5. Seal het goed dicht d.m.v. een vacuummachine.
  6. Wanneer het water de temperatuur bereikt heeft, dompel je de vacuumzak.
  7. Laat het koken gedurende minimaal 24 uur en maximaal 48-72 uren. Afhankelijk dikte en grootte.
  8. Haal de ribben uit de vacuumzak en dep ze droog.
  9. Verschroei de ribbetjes daarna 1 – 2 minuten in een pan om ze krokant te maken aan de buitenkant.
Serveertip: BBQ saus en aardappelpuree.
Nieuw model Wartmann WM-1508 SV
Proficook SV 1112
Espressions EP5000


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *