Vacuüm verpakte vis
Vis vacumeren
Nadat de vis is schoongemaakt en klaargemaakt, plaatst u deze op een bakplaat, bedekt u deze met plasticfolie en laat u deze een nacht snel invriezen. Daarna maak je de vis in stukken en leg de afzonderlijke porties in microstructuur zakken en sluit ze vacuüm af.
Meer info over vacuumzakken klik hier.
Vis invriezen
Invriezen is de gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om vis te bewaren. Als vette vis zoals tonijn of zalm in de koelkast wordt ingevroren, gaat hij twee tot drie maanden mee. Een magere vis zoals kabeljauw gaat tot zes maanden mee. Wanneer vacuümverpakt en op de juiste manier in de vriezer wordt bewaard, kan vis wel twee jaar meegaan. Als ingevroren vis goed wordt ontdooid, zou er weinig tot geen verschil in textuur moeten zijn in vergelijking met verse vis. Vries uw vis zo snel mogelijk na aankoop in en bewaar deze zo snel mogelijk vers om de houdbaarheid te verlengen.
Bekijk zeker deze pagina voor meer info over vis vacuum verpakken.
Reacties
Lannoo oktober 1, 2021 bij 9:21 am
Verse pladijs
Wat moet je doen
Team Vacuumtest oktober 1, 2021 bij 10:03 am
Beste Lannoo, Verse Pladijs kan je net zoals andere vis vacumeren.
Gebruik best wel de functie voor zacht voedsel als je vacuummachine dit heeft.
Als er veel vocht bij de vis zit bekijk dan even dit hoofdstuk: https://vacuumtest.be/vacuum-zakken/#Vacuumzakken_voor_vochtig_voedsel
Leg de vacuum verpakte Pladijs snel in de diepvries, je wilt vis altijd zo koud en vers mogelijk bewaren.
In de koelkast bewaren is niet aanbevolen.
Groetjes Team Vacuumtest.be