Sukade sous vide
Sukade sous vide koken
Heerlijk sukade….genieten van een rundvleeslap! Daar smult iedereen van. Dankzij de sous vide machine bereid je sukade als een echte kok! Volg de standaard gebruikswijze van sukade sous vide koken hieronder.
Sukade sous vide: Stappenpan
- Dep het rundvlees droog.
- Kruid de sukade vleeslappen aan beide zijden met zout en zwarte peper.
- Gebruik boter en bruin het rundvlees op hoog vuur.
- Zet het vuur uit en neem het rundvlees uit de pan.
- Blus de pan met de rode wijn.
- Laat de alcohol verdampen op matig vuur. Schraap met een houten spatel alle stukjes van de bodem. Voeg laurierblaadjes toe.
- Voeg runderbouillon toe.
- Laat de saus samen met het rundvlees afkoelen tot kamertemperatuur.
- Als het rundvlees en de saus zijn afgekoeld, sluit u ze vacuüm af. Gebruik een vacuummachine om dit proces te doen. Bij gebruik van een vacuummachine moet het vlees en de saus eerst afgekoeld zijn omdat het vacuüm het kookpunt van het water laat zakken.
- Laat het koken in een sous vide apparaat gedurende 5 uur bij 88 graden Celsius.
- Maak ondertussen de groenten klaar. Snijd de groenten in stukken.
- Kruid de groenten met zout en eventuele andere kruiden.
- Vacuüm uw groenten goed dicht.
- Kook ze in een sous vide machine gedurende 1 uur samen met het rundvlees op 88ºC.
- Neem het rundvlees uit de sous-vide en hou ze warm met de saus erbij.
- Serveer het schoon op een bord. Smakelijk!
Geen reacties gevonden