Stoofvlees vacumeren
Invriezen stoofvlees
Het mooie van vacuüm verzegelde etenswaren is dat ze langer vers blijven, het is verbazingwekkend wat je kunt invriezen of vacuüm sealen.
U moet voedsel met vloeistof echt invriezen voordat u het vacuüm sluit.
De volgende zijn geschatte bewaartijden, als u vlees stevig ingevroren bewaart en bewaart bij 0ºC, blijven ze veilig om te eten tot ver na de aanbevolen tijd. Ze kunnen echter een verandering in kwaliteit vertonen.
Koelkasttijd: 3 tot 5 dagen – vacuümverpakte producten kunnen een langere opslagtijd hebben.
Vriezertijd: Als uw vriezer op 0ºC of lager blijft, is vlees enkele maanden houdbaar.
✅Braadstukken – zes tot 12 maanden
✅Steaks en karbonades – vier tot zes maanden
✅Stoofvlees – drie of vier maanden.
Tips voor vlees vacumeren
- Als u vlees kookt, zorg er dan voor dat al het vlees gaar is, vooral kip.
- Houd er rekening mee dat botten of stekelige vissen de zak kunnen doorboren, dus wikkel de zak in een ritssluiting totdat u het bot niet meer kunt voelen en sluit vervolgens vacuüm af.
- Zorg ervoor dat het voedsel dat u hebt gekookt, is afgekoeld (geen stoom afgeeft) voordat u het in de koelkast plaatst of invriest.
- Maak het vlees in de zak egaal zodat het mooi plat vriest (gemakkelijker in de vriezer te pakken)
- Verpak in portie groottes voor individuele maaltijden.
- Vul het zakje niet tot de rand, omdat u ruimte nodig heeft om uit te zetten als het vriest.
- Als u de microgolf gebruikt, snijdt u de zak door of plaatst u deze in de magnetron zak voordat u deze verwarmt.
Geen reacties gevonden