Sous vide groenten
Sous vide koken groenten
Groenten koken in een sous vide machine is geweldig. Met behoud van hun vitaminen en mineralen. Ze worden gekookt rond de 84 graden Celsius. Tijd instellen is rond 50 minuten tot 4 uur. Afhankelijk van wat voor type groente je kookt en de dikte van de stukken. Wortelen bijvoorbeeld duren 1 tot 4 uren.
Zorg dat je zak goed vacuum dicht is.
Overzicht Temperatuur en tijd groenten Sous-vide
Soort
|
Minimaal
|
Maximaal
|
Graden in Celsius
|
Wortelen, Aardappelen | 1-2 uren | 4 uren | 84 |
Rapen, Bieten | 2,5 uren | 4 uren | 84 |
Asperges, Broccoli, Maïs | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Bloemkool, Aubergine, Uien | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Sperziebonen, Pompoen, Bonen | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Gebruik een vacuummachine om het voedsel vacuum in te pakken, dit is vereist voor de sous-vide kookmethode.
Geen reacties gevonden