Skip to main content

Sous vide groenten

vacuumzak-sous-vide

Sous vide koken groenten 

Groenten koken in een sous vide machine is geweldig. Met behoud van hun vitaminen en mineralen. Ze worden gekookt rond de 84 graden Celsius. Tijd instellen is rond 50 minuten tot 4 uur. Afhankelijk van wat voor type groente je kookt en de dikte van de stukken. Wortelen bijvoorbeeld duren 1 tot 4 uren.

Zorg dat je zak goed vacuum dicht is.

 Overzicht Temperatuur en tijd groenten Sous-vide

Soort


Minimaal


Maximaal  


Graden in Celsius


Wortelen, Aardappelen 1-2 uren   4 uren   84
Rapen, Bieten 2,5 uren   4 uren   84
Asperges, Broccoli, Maïs 50 minuten   1,5 uur   84
Bloemkool, Aubergine, Uien 50 minuten   1,5 uur   84
Sperziebonen, Pompoen, Bonen    50 minuten   1,5 uur   84

 

sous vide groenten
Nieuw model Wartmann WM-1508 SV
Proficook SV 1112
Espressions EP5000

Gebruik een vacuummachine om het voedsel vacuum in te pakken, dit is vereist voor de sous-vide kookmethode.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *