Skip to main content

Kipfilet sous vide

kippenfilet sous vide

Kipfilet sous vide koken

  1. Kruid je kipfilet en doe ze in een vacuumzak. Verwijder de lucht uit de zak en sluit af door middel van een vacuummachine.
  2. Plaats de sous vide in een bak die groot genoeg is om genoeg water te bevatten zodat uw zak volledig ondergedompeld is en diep genoeg is om ervoor te zorgen dat het waterniveau tussen de minimum- en maximumniveau-indicatoren op uw sous vide- circulatiepomp valt.
  3. Verwarm de kip tot 63,5 graden Celsius gedurende 2,5 uur tot maximaal 4-6 uur. Afhankelijk van de grootte en de dikte van de kipfilet.

Opmerkingen kip sous vide

  • Sous vide kip voor minimaal 1 uur. Zodra een uur voorbij is, blijft het tot vier uur in het sous vide-bad zonder dat het zijn textuur verliest.
  • Voeg dan 30 minuten toe aan de kooktijd bij bevroren kipfilet. Met andere woorden 1,5 uur in totaal.
kippenfilet vacuumtest
Nieuw model Wartmann WM-1508 SV
Proficook SV 1112
Espressions EP5000


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *