Kabeljauw sous vide
Kabeljauw sous vide koken
Het koken van kabeljauw in een oven of een pan vereist vaardigheid, bij weinig kennis kan uw kabeljauw niet lekker eruit zien. Dankzij de sous vide kunt u perfect kabeljauw koken doormiddel van een waterbad met temperatuurregeling. Door de kabeljauw onder vacuüm te koken, wordt het vocht in de vis vastgehouden. De constante, lage temperatuur van het water zorgt ervoor dat de filet gelijkmatig gaart.
Kabeljauw sous vide: Stappenplan
- Verwarm het waterbad voor op 52˚C.
- Leg elke stukje kabeljauw in een vacuümzak met een beetje zout en een beetje olijfolie en sluit af onder druk.
- Plaats de zak in het voorverwarmde waterbad en kook de kabeljauw ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet.
- Om te controleren of de vis gaar is, drukt u voorzichtig tegen de kabeljauw en kijkt u of het vlees gemakkelijk schilfert.
- Haal de kabeljauw uit de zak en laat het uitlekken op keukenpapier voor het serveren.
Gebruik een vacuummachine om je voedsel geschikt te maken voor de sous-vide bereiding.
Geen reacties gevonden