Asperges sous vide
Asperges sous vide koken
Sous vide koken wil zeggen onder vacuum koken. Uw asperges bereiden in een waterbad met de juiste temperatuur. Geen zorgen meer over uw overgekookte asperges. Sous vide koken zorgt dat de asperges zoet, mals en knapperig worden. Dankzij de vacuumzak houdt de asperges hun versheid, vitaminen en mineralen. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe je asperges sous vide moet koken.
Asperges sous vide: Stappenplan
- Was uw asperges en droog ze goed af. Knip de uiteinden bij, want ze zijn meestal taai.
- Vul uw bak met water. Gebruik de sous vide stick en stel de temperatuur in op 84ºC.
- Voeg ze toe in een vacuumzak en besprenkel ze met olijfolie.
- Schik ze in een enkele laag. (Zorg ervoor dat je ze in één laag schikt. Als uw zak niet groot genoeg is, gebruik dan meerdere zakken).
- Verzegel uw vacuumzak door middel van een vacuummachine.
- Leg de zak in de waterbak.
- Kook 10 minuten als je dunne asperges zijn. Dikkere asperges hebben tot 15 minuten nodig om te koken.
- Na de timer, haal je het zakje en de asperges uit de zak.
- Serveer het met andere groenten of vlees.
- Smakelijk!
Opmerkingen asperges in sous vide
- Olie voegt extra smaak toe aan uw asperges maar u kunt het weglaten als u de voorkeur geeft aan een gezonder bijgerecht.
- Kruiden met zout en peper. En andere kruiden eventueel.
- Besprenkel olijfolie bij het bewaren van asperges met zout. Het natrium kan ervoor zorgen dat de asperges de felgroene kleur verliezen en een beetje grijs worden tijdens het koken.
Als je nog meer informatie wilt over sous vide bekijk dan zeker de sous vide koopgids pagina.
Geen reacties gevonden