Sous vide temperatuur
Welke temperatuur heeft sous vide?
Het sous vide koken is een handige methode om vlees te vacuumgaren bijvoorbeeld. Maar welke temperatuur moet je bepaalde vleessoorten instellen? De sous vide temperatuur heeft een grote invloed op de sappigheid en textuur van de soort vlees of groenten. Daarvoor hebben we hieronder een tabel gezet voor de standaard sous vide temperaturen. Opgelet de dikte van het vlees of groente bepalen de tijd. De gegevens zijn gebaseerd op 2,5 cm tot 7 cm dikte. Gebruik altijd een sous-vide en ga niet zelf koken in een pot.
Soort
|
Minimaal
|
Maximaal
|
Graden in Celsius
|
Ossenhaas, biefstuk | 1 uur | 4 uren | 57 |
Rundskoteletten | 3 uren | 6 uren | 57 |
Wild rundvlees | 8-10 uren | 12-24 uren | 57 |
Rundsvlees spare ribs | 24 uren | 48-72 uren | 57 |
Lam | 10 uren | 24-48 uren | 57 |
Varkenshaas | 1,5 uur | 6-8 uren | 57 |
Varkenskoteletten | 2-4 uren | 6-8 uren | 57 |
Varkensschnitzels | 4-6 uren | 8-10 uren | 57 |
Varkensvlees gebraden | 12 uren | 30 uren | 71-80 |
Varkens Spareribs | 12 uren | 30 uren | 71-80 |
Varkensbuik | 5 uren | 8 uren | 85 |
Kip wit vlees met been | 2,5 uur | 4-6 uren | 63,5 |
Kip wit vlees zonder been | 1 uur | 2,5 uren | 63,5 |
Kalkoen wit vlees met been | 4 uren | 6-8 uren | 63,5 |
Kalkoen wit vlees zonder been | 2,4 uur | 4-6 uren | 63,5 |
Eendenborst | 1,4 uur | 4-6 uren | 63,5 |
Kalkoen been of dij | 8 uren | 10 uren | 74 |
Eend been of dij | 8 uren | 10 uren | 74 |
Tonijn, heilbot, snapper, tong | 20 minuten | 30 minuten | 52 |
Zalm, forel, makreel | 30 minuten | 40 minuten | 52 |
Kreeft | 45 minuten | 60 minuten | 60 |
Sint-jakobsschelpen | 40 minuten | 60 minuten | 60 |
Garnalen | 30 minuten | 40 minuten | 60 |
Wortelen, Aardappelen | 1-2 uren | 4 uren | 84 |
Rapen, Bieten | 2,5 uren | 4 uren | 84 |
Asperges, Broccoli, Maïs | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Bloemkool, Aubergine, Uien | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Sperziebonen, Pompoen, Bonen | 50 minuten | 1,5 uur | 84 |
Geen reacties gevonden