Skip to main content

Gastronomie en vacuummachines

Vacuummachines spelen steeds een grotere rol in de professionele keuken. De modellen van de huidige generatie kunnen veel meer dan alleen het voedsel vacuüm in te pakken. Nauwkeurig bakken, en een heerlijk stuk overhandigen aan de klant bied soms al voor een ervaren kok een uitdaging, vooral wanneer het om grote stukken gaat.

Daarnaast heeft de keuken met de vacuümmachines een groot voordeel gekregen boven de conventionele bereidingsmethoden, het behouden van vleessappen onder andere is ook een voordeel van Vacuüm bereiden (Sous-Vide).

Natuurlijk is het bewaren van voedingsmiddelen in een vacuümzak veel voordeliger voor op te bergen in de diepvries, aangezien ze in een vacuüm verpakking geen vreemde geuren absorberen. De benodigde ruimte is aanzienlijk verminderd, dus er wordt ook meer ruimte gespaard als je vacuüm inpakt. Wat dus zeer handig kan zijn in de gastronomie, omwille van de overvloedige aanwezigheid van voedingsmiddelen en bereide gerechten.

De vacuumsealer is standaard

Vooral op het gebied van de gastronomie moeten vacuümmachines als standaard worden ingeschakeld in professionele keukens. De prijzen voor een redelijk vacuümmachine in restaurants zijn niet zo hoog dat het buiten het budget valt, ook de talrijke voordelen spelen een rol hierin.

De vacuumsealer speelt vandaag in de professionele keuken een belangrijke rol voor één ding, namelijk de hygiënische omstandigheden kunnen hierbij beter tot stand worden gehouden. Vlees en vis kunnen worden gekocht in grote hoeveelheden en dit kan het keukenpersoneel dan meteen in porties snijden.

De vacuumsealer verpakt vervolgens het voedsel individueel in, en het voedsel kan dus absoluut hygiënisch en praktisch worden opgeslagen. De vacuümzakken verliezen geen vloeistof, die op zijn beurt ervoor zorgt dat de werklast voor het reinigen van de werkruimtes ook ingekort wordt. Dit proces leidt ook tot kortere werktijden, omdat het benodigde vlees of vis al in stukken is geportioneerd. Een ander voordeel is het vacuüm verpakken van levensmiddelen in de planning, Zoals een Dag-gerecht/schotel.

Ook heeft De chef-kok al snel een overzicht van de voorraad van het voedsel. Natuurlijk kan niet alleen vlees en vis worden verpakt op deze manier, maar ook bijgerechten, groenten en sauzen.

Wartmann-WM-1506-kopen

Moderne apparatuur in de horeca

De vacuummachines van de huidige generatie bieden de horeca echter niet alleen voordelen voor het opslaan en bewaren. U kunt ze ook gebruiken voor de bereiding van voedsel! Reeds vele professionele chefs doen dit als standaard kookmethode. De vacuüm verpakte stukken vlees worden voorzichtig en langzaam verwarmd in een waterbad en vervolgens gekookt tot in de perfectie. Dit noemt Sous-Vide-methode en werd voor het eerst gebruikt door de chef-koks van de moleculaire gastronomie.

Maar vindt tegenwoordig steeds meer aanhangers in de traditionele keuken. Het voordeel van het koken in zijn eigen sap kan niet zomaar worden genegeerd. De smaak is veel beter, en wordt perfect gekookt. Wat natuurlijk op de planning staat omdat het voedsel zo goed mogelijk moet worden geserveerd. Andere stappen die vroeger uren of dagen in beslag namen behoren vandaag met de vacuumsealer tot het verleden. Het marineren van vlees en vis is een eitje met dit apparaat. Binnen korte tijd dringt de marinade in het vlees en het kan direct worden bereid.

Vacuummachine voor Horeca

1. Lava V.500 Professional: Is ideaal voor de horecasector en voor professionele bedrijven. Dit apparaat staat niet voor niets op de eerste plaats! Beste apparaat uit al onze testen.

2. Lava V.400 Premium : Het apparaat kan zonder problemen een drukke werkomgeving aan zonder overhitting. We zijn zeer tevreden van dit apparaat. En raden het zeker aan.

3. Lava V.300 Black : Volledig automatisch Hoogwaardige externe vacuumsealer met een zeer goede prijs / prestatie verhouding. Dit is het absoluut topmodel voor thuisgebruik zo goed zelfs dat het hier ook een plaatsje krijgt.