Voordelen voedsel vacumeren

Voordelen vacumeren

We gaan hieronder alle voordelen opsommen die vacuüm verpakken met zich meebrengen. Je gaat zien dat de voedsel vacuüm inpakken met een Vacuümmeermachine gewoonweg te veel voordelen met zich meebrengt om te negeren. Hieronder een lijstje met de voordelen van vacuum verpakken:

  • Voedsel blijft tot wel 10 keer zo lang vers, zowel in frigo als in diepvries
  • Is zeer hygiënisch aangezien het eten onbereikbaar is voor vuil en ook ongedierte heeft geen kans om aan het voedsel te komen.
  • Neemt weinig plaats in je opslagruimte.
  • Je kunt alles makkelijk sorteren
  • Je kunt het eten koken in de vacuümverpakking (Sous-Vidé)
  • De smaak van je eten blijft zelfs na bevriezing zijn smaak behouden
  • Geen vriesbrand
  • Voedsel marineren gaat perfect

 

voordelen vacumeren

De smaken blijven even lekker

Zoals je ziet brengt vacuumeren een groot aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste eigenschap van vacuümeren is dat het voedsel veel langer vers blijft. Hier kun je veel geld mee uitsparen. En ook op voorhand veel klaarmaken en daarna vacumeren en in de diepvriezer of frigo opbergen.

Blijft je eten in de frigo normaal gezien maar 5 dagen goed? Seal het en het kan tot 5 weken vers blijven in de frigo. Echt indrukwekkend.

Begin dus al maar een 2de frigo of diepvries aan te schaffen, want je gaat niet meer zonder vacuüm verpakken kunnen. Bij niet vacuüm verpakt voedsel vervliegt de heerlijke smaak al snel en bederft het voedsel ook zeer snel. Wat dus zeker niet het geval is als je vacuüm verpakt. We kunnen hier blijven door-praten over de voordelen van vacuüm verpakken, en dat gaan we ook doen!

voordelen vacumeren

Je gasten komen niet opdagen, in de horeca wekelijkse realiteit

Je hebt een een heerlijk gerecht klaar gemaakt voor je bezoekers, maar net op het laatste moment belt iedereen af… Ja dit klinkt onnozel maar dit gebeurt vaak. Ook op restaurants in de horeca. Al dat heerlijke eten verspilt voor niks.

Een zonde!  Toch bestaat er een oplossing hiervoor, namelijk inderdaad vacuüm verpakken. Je eten is vers geserveerd en niet aangetast, dus het is mogelijk om al je etensresten vacuüm in te pakken, en zo in de frigo te bewaren, zonder smaak verlies! Je gasten zullen er niets van merken!

Vlees is natuurlijk altijd lastig om de eerste bak smaak te geven na gebakken te zijn, maar je zou er versteld van staan hoe dicht deze inpakmethode bij het eerste kookresultaat kwa smaak blijft. Echt iets onmisbaar in de horeca, Bed & Breakfast en ook op plaatsen waar regelmatig feestjes gehouden worden.

En natuurlijk als je alle voordelen opnoemt weet je dat een vacuümeermachine gewoonweg onmisbaar is in het je keuken!

Als je gesteld bent op Hygiëne dan…

Kun je beter al direct aan de slag gaan met het vacuüm verpakken van al je voedsel, dit is immers niet alleen handig om ruimte uit te sparen.

Maar ook beschermd het je voedsel tegen bacteriën, geur aantastingen van andere voeding. En kun je alles makkelijk sorteren wat bij elkaar hoort. Orde in je keuken is de eerste weg naar Hygiëne. Ook zal vacuüm verpakt voedsel geen ongedierte aantrekken hoe gek het ook klinkt meestal komen in je frigo of koelcel geen ongedierte, maar je weet maar nooit.

Vooral in de Horeca kunnen grote koelruimtes en/of diepvries cellen makkelijker te bereikbaar zijn voor ongedierte (insecten, muizen enz,…)

Dus vacuüm verpakken speelt zoals je ziet een grote rol bij Hygiëne in de horeca. Ook het feit dat al het voedsel tot wel 10 keer zo lang vers blijft speelt een grote rol in Hygiëne. Namelijk het voedsel bederft veel minder snel, dus dat betekend minder bacteriën en minder ongedierte.

Bespaar ruimte uit in je frigo of diepvries

Hebt je het al eens meegemaakt dat je iets in je diepvries wilt bewaren en je diepvries zit helemaal vol? Inderdaad jij bent niet de enigste die dit al eens aan de hand heeft gehad. Zeer vervelend. Wat als ik je nu eens zeg dat je met vacuümeren veel ruimte kunt besparen, zowel in de frigo als diepvries.

Je moet je voeding niet meer in potjes bewaren met vacuüm verpakken, dus zo kun je makkelijk veel ruimte besparen. Zeker in restaurants waar je grote koelcellen hebt is Vacuüm verpakken heel handig aangezien je zeer veel ruimte kan besparen zo, en zoals we hierboven al besproken hadden, kun je makkelijk gerechten van klanten die niet zijn op komen dagen bewaren.

De kookmethode van de toekomst

De kookmethode van de toekomst, ook wel Sous-Vide genoemd. Het eten wordt in zijn eigen sappen gaar gekookt, zonder verlies van vitaminen of smaak. En ook aanbranden is uit den boze,

Aangezien het eten gekookt wordt in een vacuümzak kan het niet aanbranden. Makkelijk, veilig, gezond, en lekker. Ook is deze kookmethode (sous-vide) gewoon zeer zacht en lekker vergeleken met bakken of normaal koken. Zalm, biefstuk, groenten, zoete aardappelen, noem maar op alles wordt op een heerlijk zacht gekookt. Als je het nog niet geprobeerd hebt hier is een tip om het uit te proberen. Als je diepvries zalm of tonijn koopt in de winkel, zit deze meestal vacuüm verpakt in een vacuümzak.

Gooi gewoon de zalmplakjes met(vacuum verpakking) in het kokend water bij je rijst, en 10-20 minuten later is je zalm, heerlijk perfect tot in de kern gaar, zonder enige aanbranding of verlies van smaak. Echt waar dit moet je zeker eens proberen, je zult ervan versteld staan hoe lekker en zacht Sous-Vide bereidingen zijn. Je gasten gaan denken dat je een professionele chef-kok hebt ingehuurd.

Kies hier de juiste vacuümmachine

Nu je de voordelen vacuum vacumeren kent

Nu zul je denken, ik moet dringend overschakelen omdat al de voordelen gewoonweg te groot zijn om te negeren. Maar dan komt de vraag “Welke vacuummachine moet ik in hemelsnaam aanschaffen?

Hoe weet ik welke vacuummachine geschikt is voor mij en welke prijzen zijn er?” Wel in dat geval zul je zeker een antwoord vinden op onze Startpagina. Hier zul je veel informatie vinden over wat een vacuümmachine is, extra voordelen, vacuümzakken, maar ook welke vacuümmachine het beste is voor iedere prijsklasse , Duur / midden / Budget. Inderdaad wij hebben een winnaar geselecteerd voor elke prijsklasse, om het makkelijker te maken voor onze eindgebruiker.

Verder hebben we ook een hele reeks Sous-Vide apparaten in de schijnwerpers gezet. Hopelijk is alles nu duidelijk en weet je de voordelen van Vacuümeren. Als er nog vragen zijn kijk gerust verder op deze website, de meest populaire vragen zullen beantwoord worden.

Kijk op onze Startpagina voor de laatste vacuummachines en de reviews en aanbevelingen