Steba SV100 Professional Review Test

Lees hieronder onze beoordeling van het Sous-Vide apparaat Steba SV 100 (Zie onderaan voor Review score)

Geen enkel andere kookmethode spaart het vlees zoveel als Sous vide. Maar u hebt het juiste keukenapparaat nodig: De Steba SV100 Professional is een van de meest innovatieve

De test van de Steba SV100 Professional toont de sterke en zwakke punten van de Sous-vide-koker, “Sous vide” is al een kleine filosofie op zich. De kok bereid het eten zoals vlees, vis of groenten vacuüm, zet het gedurende een bepaalde tijd in een watercontainer op een bepaalde temperatuur en kook dan kort – en het resultaat is voor de fijnproevers onder ons.

Zoveel kan gezegd worden. Zoals altijd, zal deze kookmethode het resultaat zeker bekomen. Met de SV100 Professional heeft Steba een innovatieve oplossing op de markt gebracht, die aan de ene kant ruimtebesparend is, anderzijds tot 120 porties die tegelijkertijd kunnen worden opgesteld en Sous Vide bereid worden, ideaal voor feesten met veel gasten dus!

De bouw van de Steba SV100 Professional

Als je dit apparaat de eerste keer ziet, komt er één gedachte op: dit apparaat moet verkeerd zijn. Dit is geen keukenapparaat, meer nog het lijkt wel iets voor het chemisch laboratorium. Het merendeel van de Sous-vide-kokers voor thuisgebruik doet denken aan broodbakmachines – dozen, waarin het water en het voedsel op een bepaalde temperatuur gehouden worden. De Steba SV100 is anders: het is opgebouwd als een ophang pomp, die het water circuleert en dus de temperatuur behoud. Waar ze geplaatst wordt, maakt de SV100 niet uit. Zolang het maar in een watervat is.

Sous vide is niet voor de ongeduldige

Zodra het juiste vat is gevonden, kan het festijn beginnen. Of Bijna toch. De methode zal niet mislukken. Wat ondanks de slechte gebruiksaanwijzing heel simpel is. Wat de Steba SV100 nodig heeft is geduld. Als het gevuld is met koud water, kan het 30 minuten duren tot de SV100 op temperatuur komt – de ketel is geen waterkoker, maar een circulatiepomp. Een nadeel dat u makkelijk kunt vermijden: Vul het vat met voorverwarmd water om tijd te sparen. De werkelijke kooktijd kunt u natuurlijk niet versnellen uiteraard.

Specificaties Steba SV100 vacuümapparaat

  • Hoge kwaliteits Sous-Vide apparaat
  • Roestvrij stalen behuizing
  • Verwarmt 30 liter tot 56 ° C met een nauwkeurigheid
    van 0,1 ° C in ongeveer 45 minuten
  • Watercirculatie 7,5 l / min
  • Verlicht LCD display voor: geselecteerde temperatuur,
    huidige temperatuur, timer
  • Exacte elektronische temperatuurregeling
  • Mobiel gebruik
  • Aan / uit knop
  • Kan gebruikt worden voor elke pan met een diepte van 15 cm of meer
  • De intrinsieke smaak, de ingrediënten en de vorm worden best bewaard met deze methode
  • Optioneel beschikbaar: Steba Vacuüm verzegelaar,

    Steba filmrollen en tassen

  • Afmetingen zonder verpakking 14,5 x 32 x 13 cm
  • Gewicht: 2460 gram
  • Vermogen: 1500 watt
  • Product hoogte: 32 cm
  • Product breedte 14,5 cm
  • Product lengte 13 cm
  • Maximale temperatuur 99 °C
  • Service & garantie 24 maanden
  • Inhoud: 25 tot 35 liter
  • Vermogen 1500 tot 2000 watt

Sous-vide voordeel: flexibiliteit

Het innovatieve kenmerk van de SV100 is het ontwerp. Het grote voordeel is dat de hoeveelheid water individueel kan worden bepaald door de keuze van het bad/vat. Zonder problemen houdt de Steba-eenheid ook grote hoeveelheden water op temperatuur. Als u een overvloedig banket wilt koken, en u voldoet niet aan capaciteitslimieten. In elk geval kan de sous-vide techniek gecombineerd worden met een conventionele grill voor een barbecuefeest. Het ontwerp biedt nog een voordeel: het toestel is zo compact dat het bv. in een kleine schoenendoos  kan worden opgeslagen.

Het nadeel van het design

Hoewel de pomp gemakkelijk en veilig aan de wand van de watertank kan worden bevestigd door middel van een bevestigingsschroef, heeft het design toch zwakke punten: het apparaat ziet er niet erg stijlvol uit, eerder geïmproviseerd. En ondanks de goede montage mogelijkheden, is mijn aanbeveling: Als u een SV100 krijgt, moet u niet besparen op een duurzaam vat voor het water in te doen. Zodat het water mooi gekookt kan worden.

Een apparaat voor ambitieuze hobbykoks, Sous vide kwam 30 jaar geleden naar Frankrijk. In de topgastronomie vestigde de technologie zich zeer snel. Sous Vide is grotendeels onbekend voor privégebruik gebleven. De Steba SV100 is een reden waarom dit snel kan veranderen: Ambitieuze hobbykoks hebben waarschijnlijk een plezier in deze vacuümkoker, ook al is de prijs van ongeveer 300 euro niet zo vriendelijk voor het budget

Steba SV100 kun je nu aankopen voor slechts 279 €

Pin It on Pinterest

Share This