Klarstein Tastemaker Sous-Vide Review Test

Lees hieronder onze beoordeling van het Sous-Vide apparaat Klarstein Tastemaker (Zie onderaan voor score)

Sous-vide koken als een professional

Je keuken wordt een professionele kookstudio met het Klarstein Tastemaker Sous-vide apparaat. Je kunt perfecte steaks, lekker gare groenten of zeer aromatische visgerechten creëren zonder veel moeite. Sous-vide of vacuümkoken is een kookmethode die sinds de jaren zeventig door professionals in gebruik is genomen, die te ingewikkeld was toen voor huishoudelijk gebruik door een gebrek aan geschikte apparatuur en het nauwkeurig bijhouden van de temperatuur en kooktijd. De Tastemaker brengt een einde aan deze gebreken. Het enige wat u hoeft te doen is het gewenste voedsel, vlees, groenten of fruit – samen met kruiden of marinade in een vacuümzak te mengen en de juiste kooktijd en temperatuur op het bedieningspaneel aan te passen (zie de bijgevoegde gebruiksaanwijzing). Tijdens de hele kooktijd houdt het apparaat de temperatuur constant bij de gewenste temperatuur met een max. afwijking van 1 ° Celsius.

Nauwkeurige Temperaturen

De Krachtige 550 W brengt de verwijderbare, gecoate 6 liter aluminium binnenkant van de SlowCooker gelijkmatig op tot temperaturen van 40-90 ° C en zorgen voor een uitstekende verwarming van het voedsel. De temperaturen kunnen in stappen van 1 ° C worden aangepast en worden onafhankelijk van het apparaat gedurende de gehele kook periode gehandhaafd. Dat laatste kan worden ingesteld in stappen van 10 minuten van 1 tot 24 uur – perfect om precies de gewenste kook toestanden te bereiken. Alle instellingen worden gemaakt via een eenvoudig bedieningspaneel en een LED display ondersteunt de selectie.

Warm houden van voedsel

Natuurlijk kan de Klarsteins Tastemaker niet alleen worden gebruikt voor sous-vide-koken, maar ook voor op normale en lage temperaturen te koken. Alsook het verwarmen of warm houden van het voedsel behoren tot de opties van dit apparaat.

Het Apparaat

Nadat je gedaan hebt met koken kun je het apparaat ook makkelijk schoon maken. Zowel de verwijderbare kookplaat als het deksel van de Tastemaker zijn geschikt voor in de vaatwasser en worden doorgaans perfect gereinigd. Dankzij de anti-kleef coating van de binnenpot kun je het apparaat ook makkelijk in de handwas gebruiken.

Met zijn compacte afmetingen past de Klarsteins Tastemaker ook in de kleine keuken. Met zijn moderne elegante roestvrijstalen behuizing en het zwarte deksel met kunststof ziet het apparaat er ook nog eens heel mooi uit.
Gezond en bewust koken is van groot belang in deze tijden. Vooral de kwaliteit en de productie van het voedsel is een zeer belangrijk onderdeel. Maar ook de zachte voorbereiding van de producten, is persoonlijk zeer geliefd in mijn hart. Sous-Vide ligt al enige tijd op de smaak bij iedereen en is absoluut populairder aan het worden de laatste jaren. Vooral professionele chef-koks zijn erg blij om deze kookmethode te gebruiken. De voordelen van sous-vide-koken zijn dat vis, vlees of zelfs groenten niet geroosterd worden, maar nog steeds mooi, sappig en natuurlijk roze blijven. Voorts wordt het eten zachtjes gekookt bij een lage temperatuur en wordt de structuur van het voedsel behouden.

De Tastemaker Sous-vide maakt alles goed in de sous-vide wereld, het toestel maakt een zeer hoge kwaliteits indruk.

De gebruikershandleiding is in meerdere talen, het is makkelijk te begrijpen en gedetailleerd. Niettemin is deze Sous-vide makkelijk te gebruiken, zet het voedsel in het water (het moet water bedekt zijn), schakel de stroom in, kies het menu, stel de temperatuur en de tijd in, klik op start en de sous-vide zal verwarmen. Zodra de temperatuur is bereikt, klinkt een pieptoon, nu begint het zacht te koken.

Uiteraard kunt u de gerechten in het waterbad ook in de oven maken of in een pot koken, maar u kunt de temperatuur dan moeilijk bewaken en kijken naar de tijd, de touch maker van de Klarstein Tastemaker maakt dit veel makkelijker omdat het alles automatisch doet, Zet het aan en laat het overnachten. Voor mij is dit het perfecte Sous-vide-apparaat dat een gezond dieet ondersteunt en elke maaltijd van topkwaliteit maakt.

Kipborst, gemarineerd, met sous-vide heeft 1:10 uur nodig om te garnituren, de middelgrote rundvlees filet heeft 3:30 uur nodig bij een temperatuur van 55 ° C , voor de extra smaak wordt het daarna kort gebakken in een pan of grill. Vooral voor steaks is het vaak moeilijk om perfect op punt te komen kwa smaak. Met de Klarstein Tastemaker wordt het altijd teder en blijft het sappig, want door het vacuüm kan geen vloeistof ontsnappen. Met een constante lage temperatuur is het resultaat altijd perfect, zoals men het van een Topkeuken verwacht.

Vooral goed, praktisch en tijdbesparend, het is ook handig voor moeders die babyvoeding bereiden om babyvoeding te koken. Met deze methode kunt u het beste doen wat u voor uw kind kunt maken, gevarieerd met groenten, vlees of fruit kunt u het eten dus lekker voorbereiden.

Specificaties Tastemaker Sous-Vide

 • Temperatuurbereik: 40-90°C
 • Temperatuur instellen in 1°C-stappen
 • Bereidingstijden: 1 – 24 uur
 • Bereidingstijd instellen in stappen van 10 minuten
 • 6 Liter kook inzetstuk met anti-aanbaklaag
 • Deksel en binnenkom zijn geschikt voor afwasmachine
 • Eenvoudig bedieningspaneel met LED-display aan de voorkant van het apparaat
 • Behuizing van hoogwaardig roestvrij staal in adellijke zilverkleur
 • Aan-/uit-schakelaar aan de voorkant van het apparaat
 • Stroomvoorziening: 230 V / 50 Hz
 • Buitenafmetingen apparaat: 36 x 23 x 30 cm (BxHxD)
 • Binnenafmetingen Kook inzetstuk: 28 x 10,5 x 20 cm (BxHxD)
 • Gewicht: ca. 3,8 kg
 • 1 x Apparaat
 • 1 x Kook inzetstuk
 • 1 x Deksel
 • 1 x Rooster
 • Gebruikershandleiding (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans)

Maar voordat u met de Sous-Vide kunt beginnen, is het erg belangrijk om een vacuümmachine in huis te halen. U kunt alles over vacuüm apparaten op deze website vinden, vooral op de homepagina staat een Top 10 van de beste vacuümmachines.

Een vacuümmachine is absoluut nuttig aangezien het individueel voedsel, zoals vlees, vis en groenten, in verzegelde vacuümzakken moet gedaan worden, voordat u met de Sous-Vide kunt koken. Dit betekent dat de ingrediënten in het waterbad worden gekookt met behulp van vacuümzakken. Zo kan geen vloeistof ontsnappen en het vlees wordt in zijn eigen sap bereid.

De Sous-Vide koker van Klarstein is een echt keuken mirakel, omdat het gewenste voedsel zorgvuldig gaar gemaakt wordt. Het hanteren van het apparaat is super eenvoudig. U hoeft alleen de gewenste kooktijd en temperatuur op het bedieningspaneel in te stellen en u kunt beginnen. Over de gehele kooktijd houdt het apparaat de temperatuur constant op de ingestelde waarde met een maximale afwijking van 1 ° Celsius.

De behandeling is echt simpel en gemakkelijk voor iedereen om te begrijpen. Bv. voor het eerste gebruik van het apparaat heb ik besloten om zalmfilet te bereiden. Ik bedekte de zalm met kruiden en stoomde ze op. Daarna kookte ik de zalm bij 56 ° C gedurende 1 uur. En tenslotte nam ik de zalm uit het Sous-Vide apparaat en diende ik de zalm op met zwarte wilde rijst. OVERHEERLIJK!

Steaks kunnen ook op lage temperaturen gekookt worden in de Klarstein. Neem de steaks met kruidenboter, knoflook en rozemarijn, Verpak ze daarna vacuüm en vervolgens plaats je de vacuümzak met de steak in het waterbad. Na ongeveer 1,5 uur haal je de steaks er perfect gekookt uit. Daarna braad je de steak 1 minuutje voor extra smaak en je hebt een overheerlijke. sappig en tedere steak met een roze kern zoals je nog nooit hebt gezien. Ook de bereiding van stoofpotjes enz,… Is absoluut geen probleem met de Klarstein Tastemaker.

De Klarstein Tastemaker Sous Vide Koker, kunnen we alleen maar aanraden.

Wat is sous-vide?

Sous-vide is de volgende generatie stoomkoken, zacht koken in een vacuümzak in een waterbad. Deze methode wordt al jarenlang gebruikt door topchefs. Vlees, vis, groenten en andere lekkernijen in een vacuümzak koken gedurende een lange periode, zachtjes bij dezelfde temperatuur. Het voordeel is dat het voedsel vacuüm wordt ingepakt, dus vitamines, vloeibare en alle andere belangrijke voedingsstoffen alsook smaken blijven heerlijk behouden.

Het koken met de sous-vide lijkt op het stoomkoken, het verschil is dat het voedsel in een vacuüm zit en dat er niets uit de zak kan ontsnappen. De bereiding blijft hetzelfde, kruiden, marinade, vloeibaar (moet worden bevroren voor het vacuüm trekken), enz. Wordt in de zak geplaatst en luchtdicht gesloten, het aroma dringt diep in het eten en maakt het erg lekker. Door de zachte kookmethode blijven de groenten knapperig, vlees wordt zeer zacht en sappig.

Je kunt ook meerdere maaltijden tegelijk maken. Aangezien het voedsel nog steeds in het vacuüm zit, ook na het koken, kunt u het lang bewaren tot wel 5x langer dan normaal.

Conclusie

De Tastemaker Sous-vide van Klarstein heeft me volledig overtuigd, het garandeert gezond en zacht koken van volledige menu’s. Zet al u bereidingen in de sous-vide-zak, vacuüm seal het en kook het in het waterbad van de sous-vide bij constante lage temperaturen. Kook zoals de professionals in jouw keuken!

Voor ons is de Klarstein Tastemaker een huishoudelijk apparaat dat niet in de keuken mag missen.

Vacuumtest.be geeft een zeer duidelijk aankoopadvies, de prijs is erg goed, de resultaten zijn geweldig. Hier is gewoon alles Top, ook de prijs-prestatieverhouding.

De Klarstein Tastemaker kun je nu aankopen voor 149 €