Lava V.100 Review Test

Lees hieronder onze beoordeling van het vacuümapparaat Lava V.100 (Zie onderaan voor Review score)

Een High End vacuumapparaat tegen een redelijke prijs: Lava V.100 Premium

De Vacuümmachine V.100 Premium is perfect voor voedsel zonder conserveermiddelen 5 tot 10 keer langer te bewaren. Marineer vlees of vis binnen enkele seconden of bewaar verse resten na een barbecue of grill zeer eenvoudig. De Lava Vacuümmachine V.100 Premium met een lasnaad van 340 mm is gekenmerkt boven alles door zijn dubbele lasnaad alsook om zijn nieuwe Standard system LTP and LCS, die het werk nog simpeler maken.

Met het LCS magenetisch sluitings system, gaat de flap van het apparaat V.100 Premium onmiddellijk naar onder tijdens de Vacuüm opstart fase.

Het apparaat is manueel te besturen en het lasproces wordt geactiveerd door een simpel druk mechanisme. Zoals met all Lava Premium apparaten is de maximum onderdruk -0.94bar (-940 mbar). En een standaard vloeistof scheider is ook beschikbaar. Dit beschermt de pomp tegen binnendringend vloeistof. Zoals alle andere Lava Vacuümapparaten, is het apparaat kenbaar aan z’n makkelijk gebruik en dat hij niet kan overhitten, zelfs uren aan een stuk werken met dit apparaat kan makkelijk zonder problemen!

Waarom een High End vacuummachine?

High end: De eerste logische keuze voor een High End vacuummachine is dat van duurzaamheid. Van deze vacuummachines kun je zeker zijn dat ze een lange levensduur hebben, en in de meeste gevallen een duurzame look. Het gezegde je krijgt voor wat je betaald is hier absoluut van toepassing. De High End modellen op vacuumtest.be komen alleen maar in aanmerking als we absoluut weten dat dit een Top Model is en de gebruikersbeoordelingen zeer positief zijn. Het is meestal ook niet voor niets dat de high end modellen zo gewaardeerd zijn en goed verkopen, deze modellen hebben een goede naam gekregen van mond op mond. De Lava in dit geval is bekend in duitsland als beste leverancier van vacuummachines. Vandaar dus onze High End stempel op de Lava V.100 Premium

De garanties die Lava beloofd: wij beschadigen de natuur niet met wegwerp producten, onze prioriteit is altijd kwaliteit. Als een duitse producent importeert Lava geen machines van het verre oosten zoals vele concurrenten. Je kunt de beste kwaliteit verwachten, zelfs na 15 jaar gebruik! Lava geeft ook een onderdeel garantie beschikbaarheid van 20 jaar.

De la-Va 100 is geschikt voor vacuum zakken en rollen. Een gemiddelde (20x30 cm) zak wordt in ongeveer 10 seconden vacuum gezogen. Een indicatorbalk geeft aan wanneer het maximale vacuum is bereikt. Het sealen start door een druk op de seal knop en duurt ongeveer 5 seconden. De La-va V.100 is een semi professioneel manueel vacuumsysteem. Geschikt voor gebruik thuis en op het werk. La-va vacuum apparaten kunnen continue gebruikt worden. Zelfs na 1000 keer vacuumzuigen en verzegelen na elkaar is het apparaat niet oververhit.

Wat zijn de voordelen van vacuum verpakken?

 • Langere houdbaarheid omdat de Bacteriën tot stilstand worden gebracht door de zuurstof weg te trekken, dus blijft het voedsel tot wel 8 keer zo lang vers. Smaken worden beter behouden.
 • Een grote uitsparing want je kunt eten vacuum inpakken en vriezen i.p.v. weg te gooien. (wat er over is gebleven) en het bespaard ook nog eens veel ruimte uit want je moet niet alles in bakjes bewaren.

 Zie hier alle voordelen van vacuumsealen en wat het allemaal betekent.

Top High End Vacumeermachine en 2de plaats bij vacuumtest.be, De lava apparaten domineren de markt op het gebied van vacuummachines voor thuisgebruik. Als je de Lava V.300 te duur vind is de Lava V.100 zeker een optie om te overwegen. Dezelfde kwaliteit van Lava voor een lagere prijs.

Top Vacumeermachine en de prijs-prestatie winnaar. Dit is een zeer goed vacuummachine en komt zeer dicht in de buurt van commerciële vacuümmachines. We waren zelfs aan het twijfelen of de V.100 op de 1ste plaats moest komen, maar de V.300 Black heeft de overwinning behaald.

Specificaties Lava V.100 vacuümapparaat

 • Halfautomatisch: Start het sealing process door op de knop “sealing” te drukken.
 • Professioneel Vacuüm verpakken en dichtlassen van voedsel, industriële onderdelen en andere artikels.
 • Vacuümzakken of Rolzakken, of seal ze zonder vacuüm. Ook standaard: Op elk moment omschakelen naar de container mode.
 • Individuele aanpasbare sealing tijd, zodat je folie kunt gebruikt tot 200μ (industriële sterkte) met een breedte van 340 mm
 • Fabricage van folie zakken van de individuele lengte (continu rollen kan worden gevonden in 6 breedten in de sectie Lava accessoires.
 • Soft vacuüm: mogelijk Nauwkeurige drukregeling (meerprijs slechts 12,90 €) voor het vacuüm afdichting van drukgevoelige(fragile) levensmiddelen
 • Vacuüm maken van alle vacuüm containers, potten, kruiken en twist-off potten en containers door zuiging.
 • Lassen van plastic zakken tot 200μ om te gebruiken als de ideale Sealer
 • Vacuüm verpakken en sealing van vloeistoffen (met de V.100 Premium en de L+ drukregelaar of Pre-bevroren)
 • Vacuüm verpakken van glad standaard vacuüm folie beschikbaar vanaf 120μ dikte (kostenbesparingen)

Wat kan Vacuumtest.be je zeggen over het High End vacuumapparaat Lava V.100 Premium?

We kunnen veel vertellen over de Lava V.100 Premium. Maar wat het meeste opvalt is het feit dat we een High End vacuummachine aan kunnen schaffen tegen een betere prijs dan dat we gewoon zijn van High End apparaten, die schommelen meestal rond de 350€ -500€. Dit is echt een zeer goed apparaat tegen een prijs van rond de 250€.

Zeer nauwkeurig vacuum inpakken van voedsel en afdichten, en dat allemaal snel en eenvoudig. We zijn echt verbaasd van dit model.

De Lava V.100 verdient zonder twijfelen een plekje op de 2de plaats bij vacuumtest.be en daar mag Lava trots op zijn!

%

Score

 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Design
 • Snelheid
 • Duurzaamheid

Conclusie: High End vacuumeerapparaat tegen een extra voordelige prijs

De Lava V.100 kun je nu aankopen voor slechts 259 €